Pedrosa Juara MotoGP Malaysia


Penunggang Sepanyol, Dani Pedrosa memenangi kejuaraan MotoGP selepas mencatat masa 29 minit 29.049 saat pada Grand Prix Motosikal Malaysia 2012 berlangsung di sini hari ini.

Tempat kedua jatuh kepada rakan senegara, Jorge Lorenzo daripada Yamaha Factory Racing dengan masa 29"31.823s, manakala rakan Pedrosa dalam pasukannya, Casey Stoner dari Australia di tempat ketiga mengambil masa 29"36.193s.

Perlumbaan MotoGP sebanyak 20 pusingan itu dikurangkan kepada 14 pusingan sahaja kerana hujan lebat.

Utusan
Ranking: 5

Comments:2

22 October, 2012 01:12

gila lah.. hujan2 lebat pun dorang race jugak??

22 October, 2012 01:26

Biasa ar tu bro...depanya tayar ada macam2 jenis...haha lau banjir pun die org redah je kot hahaha

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net