Pertandingan Mewarna - Kelembai Band

7 comments

kelembai studio saz


Assalammualaikum dan salam sejahtera semua, Alhamdulillah semalam kozumi dapat kabar berita terbaik dari satu kumpulan band yang makin meningkat naik ketika ini. Band yang kozumi maksudkan ialah dari Kelembai Band. Kozumi pasti anda semua mengenali band ini dan juga gaya band ini membuat persembahan. 

Baru-baru ini Kelembai Band telah menganjurkan satu pertandingan mewarna lukisan yang dihakimi oleh kartunis yang telah menyediakan lukisannya sendiri. Gambaran lukisannya seperti di bawah.

gambar kartun kelembai band

Jadi tugasan para peserta hanya perlu mewarnakannya mengikut kretiviti peserta itu sendiri. Pada waktu pertandingan ini berlangsung, kozumi adalah jugak masa terluang. Kozumi pun mengambil langkah untuk turut serta dalam pertandingan ini. Hasil kerja koz selama dua hari mewarna adalah seperti di bawah. Biasa-biasa je.... :P

pertandingan mewarna kelembai band


Pertandingan ini dijalankan pada 23 april 2015 dan berakhir pada 15 mei 2015. Dan tarikh pengumuman pemenang dilakukan pada malam semalam iaitu 17 mei 2015. Syukur Alhamdulillah bila lihat senarai pemenang, nama kozumi adalah dicatitkan sebagai pemenang nombor satu.


Memang tak sangka pun boleh menang, tapi inilah dikatakan rezeki, jadi terima sahaja. Pemenang akan dijemput menyertai makan malam secara eksklusif bersama kelembai, dan berpeluang menemui kelembai secara in person , t-shirt dan cenderahati eksklusif dari kelembai juga akan diberikan kepada pemenang. Syukur Alhamdulillah....

Wajah Baru Budak Nakal Blogspot 2015

8 comments

Template SEO terbaik 2015
Assalammualaikum dan salam sejahtera sahabat-sahabat blogger sekalian, alhamdulillah, hari ini telahpun dapat menyiapkan perubahan pada template blog budak nakal ini. Agak lama juga kozumi tidak sentuh bahagian-bahagian script blogspot ini. Syukur sebab masih lagi ingat dan mampu untuk menyiapkan template begini rupa.

Apa pendapat korang tentang wajah baru budak nakal blogspot ini? okey tak? kalau ada idea atau pandangan bolehlah ajukan di bahagian komen di bawah, insyallah kozumi akan terimanya dengan hati yang terbuka.


Kemungkinan dalam masa terdekat ini kozumi akan cuba untuk aktiv kongsikan tutorial-tutorial untuk blogspot pula selepas ini seperti biasa. Widget-widget juga akan kozumi kongsikan kepada anda juga. Insyallah...

Apa yang penting jom kita kongsikan link blog masing-masing di bahagian komen dan sesiapa yang kongsikan blog kozumi ini di blog anda, kozumi akan kongsikan blog anda juga di bahagian sidebar.

Misi Tukar Gula Racun Putih - Stevia Sweetener

7 comments

Pengedar Rasmi Royal Stevia Sweetener

Asalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakan-rakan. Alhamdulillah, hari ini kozumi nak kenalkan satu produk yang berfungsi sebagai pengganti gula racun putih yang dimana selama bertahun-tahun kita gunakannya sebagai pemanis dalam masakan dan juga minuman.

Sedangkan kita sedia maklum dimana paparan akhbar juga telah menyatakan gula yang selama ini kita gunakan adalah gula yang tidak sihat bahkan ia juga adalah racun bagi mereka yang mengamalkannya dengan kuantiti yang banyak.

Produk yang kozumi maksudkan sebagai pengganti gula adalah produk Stevia Sweetener iaitu produk berasaskan extrak daun stevia atau dikenali dengan sweetleaf, sugarleaf ataupun sweet herb. Stevia merupakan satu-satunya gula atau pemanis semulajadi tanpa kalori. Sebab itu, ia sangat sesuai untuk mereka yang ada kencing manis dan berlebihan berat badan. Ia juga amat sesuai untuk kita gantikan sebagai pemanis untuk masakan dan juga dalam minuman.

daun pemanis semulajadi stevia

Antara kebaikan yang kita perolehi dari stevia ialah:

  • Stevia adalah pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 – 300 kali lebih manis dari gula biasa.
  • Sangat sesuai untuk mereka yang ada kencing manis , obesiti atau ingin menghadkan pengambilan karbohidrat.
  • Non-fermentative iaitu bahan aktif yang stabil dan tidak akan basi
  • Non-toxic, Non-mutagenic, Non-teratogenic, Non-carcinogenic (tiada kesan bahaya)- terbukti secara kajian saintifik, ia selamat digunakan pada peringkat usia.
  • Stevia mempunyai fungsi terapeutik perubatan
  • Anti-hyperglycaemic – boleh menurunkan dan mengimbangi paras gula dalam darah. Sesuai untuk pesakit kencing manis dan hypoglycaemia.
  • Anti-hypertensive – boleh menurunkan tekanan darah.
  • Anti-inflammatory – mengurangkan kesan radang.
  • Anti-tumor- kesan anti-oksidan boleh.mengurangkan risiko kanser.
  • Anti-diarrheal – merawat cirit-birit.
  • Diuretic – Mengawal kandungan air dalam badan.
  • Immunomodulatary effect – meningkatkan sistem imun kepada kuman.
Jadi kepada anda ubahlah penggunaan gula  yang kita guna selama ini kepada produk stevia sweetener kerana ia adalah satu-satunya produk pengganti gula yang terbaik untuk semua. Sudah banyak testimoni-testimoni yang telah diterima dari pengguna produk ini, diantaranya seperti di bawah:

Testimoni LumpuhTestimoni strok

Testimoni lahir bayi sihatTestimoni Luka




Anda baca dan anda hayati sendiri manfaat yang telah mereka perolehi, berubahlah kepada gula yang menyihatkan. Sayangi diri anda dan juga keluarga anda.

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk ini bolehlah berurusan dengan kozumi di talian 011-17588326 (call,masej,whatapps)

Untuk harga produk Stevia Sweetener.

Harga Semenanjung RM140, Sabah Sarawak RM145 akan dapat 1 kotak stevia sweetener (3 botol) dan terus layak jadi Ahli.

Harga belian semula Semenanjung RM50, Sabah Sarawak RM55 akan dapat 1 kotak stevia sweetener (2 botol).


Pengedar/Stokis diperlukan!!

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net