Blogger Penipu!!!

1 comments


Blogger Penipu, inilah yang sering diucapkan oleh rakan-rakan kozumi di dalam laman facebook. Pemikiran sebegini terjadi apabila semakin ramai blogger-blogger yang tumbuh bagaikan cendawan apabila mengetahui dengan hanya berblog boleh mendapat income sampingan sama ada secera fulltime atau sebagai hobi sampingan. 

Kenapa sebutan "Blogger Penipu" berlaku? Apakah pandangan korang sebagai blogger yang menjadikan blogger ini sebagai tempat menyebar atau berkongsikan perkara-perkara yang positif tetapi hanya disebabkan sesetengah blogger yang gemar menyebar atau menyalurkan berita-berita palsu kita pula terkena tempiasnya.

Mereka anggap dengan cara ini dapat mengaut keuntungan dan income yang tinggi dengan cara begini dari pihak-pihak periklanan yang menyediakan kemudahan untuk blogger. Terasa bagaikan perkara ini semakin parah bila melihat hasil perkongsian sesetengah blogger ada yang keterlaluan dengan menyebarkan berita-berita yang mengaibkan orang serta tidak menjaga hati dan perasaan pengunjung. 

Haruskah perkara ini dibiarkan sebegitu sahaja? 

Jom hasilkan satu entry dan kongsi di sini (link di commants)bagi membahas perkara yang berlaku ini...!

Cara tidur nyenyak

Jom! comments

gambar hamster comel

Salam semua, hari ini malam seperti biasa masih lagi belum lelapkan mata. Semenjak bergelar retis ni memang selalu buzy dengan job-job yang bertimbun, cewah retis hahahaha...koz ulang baling kata-kata tadi yang sebenar... Semenjak bergelar designer ni memang selalu buzy dengan job-job yang bertimbun sampaikan waktu tidur pun terpaksa di kurangkan...Maksudnya tak cukup tido la...hahaha..mata ni pun dah macam panda.

Kekadang tu bila tiada job pun dah mula susah nak tidur dengan lena dan nyenyak. Bila terjaga dari tidur dan susah nak tidur semula...alahai. Akibatnya berdenyut-denyutlah kepala ni sebab tak cukup rehat. SUsah juga ya bila buat bisnes sendiri rupanya, belum lagi pasang pekerja tu...lau dah pasang pasti bertambah berdenyut-denyut kepala ni nak layan perangan-perangai pekerja ni hahahaha...

Jadi berbalik pada tajuk di atas, korang ada tak tips atau cara tidur nyenyak ? :P kongsikan please...

Komitmen Penentu Kejayaan Hidup

Jom! comments



Mencari peluang untuk jadi yang lebih baik, itulah fokus koz ketika ini di mana sebelum ini sudah banyak berbakti pada orang lain seperti mana yang di hadapi oleh semua anak bangsaku sendiri iaitu berkerja mencari rezeki di dalam laman bisnes orang lain.

Kini koz akan fokus untuk berkhidmat dalam bisnes sendiri pula, peluang ini akan hadir jika kita mencari, kalau di tangguh ia pasti tidak akan menjadi. Jadi haruslah cepat dan pantas membuat tindakkan jika ingin mencapai kejayaan di masa akan datang. Umur tidak akan berpatah balik malah ia akan sentiasa meningkat dari saat, jam, hari dan tahun.

Inilah penentu masa depan koz, koz haruslah komitmen untuk menghadapi cabaran ini. Walaupun sukar, tetapi ia juga salah satu pembelajaran dalam mengenal erti penat dan susah bak kata pepatah, "Bersusah-susah dahulu, Bersenang-senang Kemudian".
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net