Gigs Circle Ov Friends #3

4 comments

Music : Gigs Circle Ov Friends #3
Lokasi : Rumah Media Mitc, Melaka
Gambar Oleh : Kamarul Addli


Kamarul Addli Karim
Photographer / Graphic Designer
Nineteen Mei Studio / 19MEIDESIGN
Tel : +6012 – 2767478
Email : contact@19meidesign.com / kamaruladdli@gmail.com
Weblog : http://www.19meidesign.com​/
facebook : http://www.facebook.com/ka​maruladdli

Kucing vs Tikus

1 comments


Hai all...dah tengok gambar di atas???haha...apa kata anda kalau anda seekor tikus yang comel....apa yang anda lakukan bila berada pada situasi di atas...?hihih

Budak Nakal Yang Bijak

Jom! comments

http://4.bp.blogspot.com/-xJLGM7T1pFE/ThgDmUjp2bI/AAAAAAAAAN8/hJ--5zOnjUg/s1600/cerita+lawak.png
Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati. Budak itu pun pulang.Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?”

Cara Zirafah Tidur

3 comments

Ahak...comel tak????comelkan^ ^...sapa kat sini yang tido cara sama macam zirafah ni??angkat kening hihhihi...adeh time ni koz rasa ngantok pulak...hihihi...nak je tido seblah zirafah tu...:P

Wedding Photography

6 comments

19MEIDESIGN PHOTOGRAPHY

Memberikan khidmat fotografi perkahwinan & potret yang berpusat di selangor. Pakej yang di tawarkan serendah RM500.00, tertakluk kepada terma dan syarat yang di tetapkan.

Maklumat lanjut sila ke
www.19meidesign.com
contact@19meidesign.com

Cara Terbaik Membersihkan CPU anda...

9 comments

Hai all...hari ini koz nak ajar korang cara nak bersihkan cpu korang...langkahnya seperti di atas...hahaha buatlah kalau rasa-rasa CPU korang tahan lasak^^...

Keputusan pemenang contest kanak-kanak & Keluarga

2 comments

Salam, dengan ini contest kanak-kanak dan keluarga ini telah di tutup serta mertanya. Terima kasih kerana bekerjasama dalam contest ini. Keputusan pemenang akan di beri seperti di bawah.

Ribuan terima kasih kpd anda yg telah join contest Kanak-kanak & Keluarga anjuran 19MEI DESIGN & hadiah di taja oleh Nineteen Mei Studio. Kpd yg tidak bernasib baik, insyallah saya akan buat contest utk akan datang. Mungkin contest utk tema Ramadhan, mungkin. Gelagat anak anda bagun sahur, berbuka dan bertarawih dgn anda. Bersiap sedia ye utk gambar yg lebih ganas ekeke

Dengan ini saya mengumumkan 3 pemenang yang tertinggi di LIKE gambarnya bagi contest Kanak-Kanak & Keluarga. Jatuh kepada,Pemenang tempat Ketiga 007_Rosliza Anje dengan 43 LIKE. Tempat kedua 004_Sera Moon 49 LIKE dan pemenang tempat pertama jatuh kepada 012_Muhammad Ruzaini dengan LIKE sebanyak 67 LIKE. Tahniah kepada para pemenang. Penganjur akan menghubungi anda sebentar nanti.

Kedudukan Peserta Contest Kanak-kanak & Keluarga

1 - 012_Ruzaini 67
2 - 004_ Serasita 49
3 - 007_ Rosliza 43
4 - 005_ Norziyana 36
5 - 006_ Yan 34
6 - 008_ Zurita 20
7 - 011_nurazlina 19
8 - 003_ Rabiatun Ada'wiyah 14
9 - 002_ Ruzanna 14
10 - 010_Arfah 8
11 - 009_Nor riza 4
12 - 001_Norhayati 2

Penyamaran

5 comments

Hai all...ahak...apa macam gambar di atas menarik tak?hihihi comel jek beruang tu menyamar...kiki....

Design is Kinky

Jom! comments

Gambar- gambar kali ini saya ambil di sekitar kuala lumpur dan selangor. Kali ini berkenaan dengan konsep-konsep rekaan bangunan dan sesuatu objek yang bagi saya agak menarik untuk di lihat. Jika kita lihat sesuatu objek dari pandangan lain, ianya akan lebih menampakan art objek tersebut. Walaupun ianya sebuah tong kosong. Gambar-gambar ini saya ambil menggunakan kamera dslr Nikon D5000 dan D90. Untuk menaikan lagi seri sesuatu gambar, saya akan edit menggunakan perisian grafik Adobe Photoshop. Hasilnya adalah seperti di bawah. Enjoy :)

** Untuk resolusi gambar yang lebih besar, sila klik gambar tersebut

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net