Rindu suasana pemandangan kampung

8 comments

pemandangan kampung, sawah padi kampung, gambar orang kampung

Rindu suasana pemandangan kampung - Sebenarnya kozumi rindu sangat-sangat suasana kampung. Dulu-dulu sewaktu kecil suka sangat kalau dapat balik ke kampung sebab kozumi memang suka sangat-sangat suasana kampung yang nyaman dan tenteram. 

Dapat bersiar-siar lihat keindahan alam semulajadi yang masih lagi kekal dengan sawah padi, parit, dapat tengok lembu, kerbau, kambing, itik, ayam dan seangkatan dengannya cewah hahaha ayat.

Tapi sekarang ini kampung dah tiada, kalau rindu suasana kampung pun hanya dapat menatap gambar-gambar sahaja. Agak-agak bilalah dapat merasa suasana kampung sekali lagi. 

UEG Network - Tempahan Website

6 comments

UEG Network, Website UEG Network, Jual Beli Emas
UEG Network - Tempahan Website - Salam semua, hari ini kozumi hendak kongsikan kepada korang hasil design website yang telah di laksanakan kozumi bagi Website UEG Network.

UEG Network ini  telah ditubuhkan di Johor Bahru pada tahun 2009 untuk membina sebuah rangkaian Pengedar Emas di bawah Gold Awam Pemasaran Sdn Bhd . Semasa penubuhannya lebih 5 tahun dan penglibatan mereka dalam perniagaan Emas mereka telah berjaya menghasilkan lebih daripada 1,000 peniaga emas di seluruh Malaysia.

Kalau hendak tahu lebih lanjut tentang UEG Network ini bolehlah terjah website mereka di SINI. Dan bagi korang yang memerlukan service tempahan pelbagai design bolehlah membuat tempahan di fanpage kozumi iaitu di Service Tempahan Design.

Johor Cuti Pada Hari Jumaat dan Sabtu

8 comments

cuti negeri johor, hujung minggu cuti

Salam semua, hari ini dapat berita tentang pengumuman berkenaan diisytiharkan pertukaran cuti mingguan bagi negeri Johor kepada Jumaat dan Sabtu bermula 1 Januari 2014. Pengumuman di buat sempena Hari Keputeraannya yang ke-55 pada Majlis Pengurniaan Pingat di Dewan Jubli Intan, di sini, pagi tadi.

Alhamdulillah satu keputusan yang sangat baik di mata rakyat negeri johor kerana ia sangat membantu dan memudahkan bagi kaum adam untuk mengerjakan solat jumaat dengan hati yang tenang bersama anak-anak mereka. 

Software buat Grafik Design

9 comments

Software buat Grafik Design
Salam semua, bila korang lihat sahaja paparan gambar diatas pasti ada yang sudah tahu Software apa yang kozumi gunakan bagi mereka bentuk design. Yang tidak tahu tu cer tanya pada yang dah tahu hahaha kalau bolehlahkan.

reka watak kartun
Okey sebenarkan inilah Software yang kozumi sentiasa gunakan sejak berjinak-jinak dalam aliran grafik ini. Dulu-dulu mana first time belajar guna photosop ini, kozumi tidak tahu pulak kelebihan Software ini sebab dulu-dulu suka sangat melukis watak kartun menggunakan Software ini contoh seperti gambar robot di atas.

Sekali rupa-rupanya sofware ini boleh melakukkan lebih dari jangkaan dengan dapat mereka bentuk, edit gambar dan sebagainya. Biasalahkan, bukannya mudah nak menguasai sesuatu Software ini. Tak bergurulah katakan hihi...bukannya pernah masuk mana-mana kelas pun, semua ini kena belajar sendiri.

Software yang kozumi maksudkan adalah Adobe Photoshop, memang best guna Software ini, kalau tidak percaya cubalah.

Raja Syahiran Britain's Got Talent

4 comments



Raja Syahiran Britain's Got Talent - Salam semua alhamdulillah tahap kesihatan kembali pulih. Sebentar tadi kozumi ada blogwalking ke blog-blog rakan-rakan dan terjumpa satu artikel yang menggagumkan dimana seorang rakyat malaysia telah berjaya mengukir namanya di sebuah siaran yang sangat di minati ramai iaitu Britain's Got Talent. 

Dimana Raja Syahiran pemuda yang berasal dari Subang Jaya itu berjaya melayakkan diri pusingan pertama program itu dengan berbekalkan kebolehan meniru mimik suara "Chipmunk" dan kemampuan menghasilkan bunyi 'beat box'.

Kalau ikutkan bukan calang-calang peserta yang boleh masuk ke peringkat seterusnya di dalam Britain's Got Talent, hanya yang terbaik yang dipilih dan disitulah kita boleh menilai bahawa Raja Syahiran ini seorang individu yang sangat berbakat besar.

Apa-apa pun duakan yang terbaik semoga Raja Syahiran akan terus memberi persembahan yang terbaik dan memukau untuk berjaya melayakkan diri menjadi peserta akhir program itu yang bakal bersiaran Januari depan.

Video Raja Syahiran Britain's Got Talent

Aku Seorang Designer Freelancer

7 comments

Aku Seorang Designer Freelancer

Aku Seorang Designer Freelancer - Salam semua, hari ini kozumi kurang sihat mungkin sebab kepenatan kurang rehat. Doakan kesihatan kozumi kembali pulih ya, mekasih..Amin..amin...

Okey berbalik pada tajuk di atas "Aku Seorang Designer Freelancer " itulah status kozumi sekarang ini setelah keputusan ini di ambil kozumi sendiri beberapa tahun lepas. Sebelum kozumi mengambil keputusan ini, kozumi adalah seorang Animator iaitu seorang yang melaksanakan tugas untuk menghasilkan cerita-cerita kartun dalam bentuk Animasi 2D.

Banyak cerita kartun yang telah kozumi hasilkan semenjak bergelar animator di beberapa buah studio di dalam malaysia ini. Rindu juga  untuk aktif semuala dalam bidang ini, tapi apakan daya sewaktu kozumi berkerja dalam bidang ini, keadaan ekonomi beberapa studio dalam Malaysia ini agak goyang.

Kozumi memilih kerja sebagai Designer ini pun atas dasar minat yang semakin hari semakin mendalam semenjak mula aktif berblog dahulu. Skill design kozumi pada masa itu masih lagi tahap bayi yang baru mula merangkak, comel je dengarkan hahaha.

Kini semakin hari kozumi dapat rasakan peningkatan dalam kualiti design kozumi, Alhamdulillah. Bekerja dalam keadaan tidak terikat pada mana-mana syarikat nampaknya dapat menenangkan minda kozumi kerana jadual dan waktu kerja kozumi adalah mengikut jadual sendiri. Jadi tiadalah masalah untuk kejar masa untuk bangun ke tempat kerja dan sepanjang 8jam terperap di dalam opis untuk siapkan kerja seperti zaman-zaman kerja sebagai animator dahulu.

Masa untuk berehat pun panjang juga,mengikut pada jadual tempahan jugalah, kalau banyak tempahan masuk jadi kozumi kenalah buat jadual. Kalau tiada jadual memang tak siaplah kerja, kalau tak siap kerja tiadalah pendapatan.

Kalau dari segi pendapatan seorang Designer Freelancer pula, ikut pada jumlah kemasukkan tempahan design, kalau banyak masuk banyaklah dapat, kalau sikit maknanya kene pasang strategi untuk upkan kembali pendapatan (ada caranya, ikut kretiviti sendiri).


Bagi seorang Designer Freelancer , haruslah memilki 1 lubuk untuk mendapat income tetap setiap bulan seperti mempromosi diri sendiri kepada mana-mana syarikat yang bersesuaian untuk menjadi designer tetap untuk melaksanakan bahan-bahan designer untuk kegunaan syarikat berkenaan.

Dengan cara ini kita bolehlah ikat kontrek mengikut persetujuan kedua-dua belah pihak. Bila dah dapat tu kenalah sentiasa peka dan serius dengan tanggungjawap kita sebagai seorang designer dalam syarikat itu.


Mungkin ini sahaja yang dapat kozumi kongsikan kepada tatapan pengunjung blog kozumi ini, insyallah ada masa terluang nantikanlah perkongsian artikel kozumi selanjutnya.

Tempahan Design Header Blog Eridy

8 comments

Tempahan Header Blog

Tempahan Design Header Blog Eridy - Salam semua, hari ini kozumi hendak tunjukkan hasil design yang di tempah oleh pemilik blog http://eridy.com/ yang menggunakan service tempahan Header blog. Idea header yang di minta simple sahaja tapi amat kemas dan cantik bila di follow.

Next tempahan pula akan kozumi laksanakan insyallah akan kozumi kongsikan di blog ini, jadi sentiasalah follow blog kozumi ya^^.

Misteri Villa Nabila - Budak Hilang di Villa Nabila

9 comments

Misteri Budak Hilang di Villa Nabila - Salam semua, hari ini kecoh 1 malaysia kabar berkenaan kehilangan 23 orang budak di Villa Nabila. Cerita kisah kebenaran benda ini masih belum pasti adakah benar ataupun kabar angin semata-mata, yang kozumi tahu cuma hanya 1 orang sahaja budak hilang atau report yang di buat keluarga budak berkenaan yang tidak balik rumah, dan tidak pasti budak itu hilang di mana.

Keadaan di jalan-jalan berhampiran Villa Nabila ini memang tengah sesak, kozumi pun tak tahulah apalah ramai sangat yang duduk di luar kawasan Villa Nabila ini, lebih baik duduk rumah sahaja. Kalau pun benar budak sorang itu ada di dalam, biar sahaja pihak polis dan bomba buat kerja mereka.




Apa-apa pun kozumi doakan yang baik moga budak yang hilang itu berada dalam keadaan selamat dan kembali kepada ahli keluarganya. Amin...Amin...

Tempahan Design Bunting Produk Sabun Al-Razi

6 comments

Tempahan Design Bunting, Bunting sabun

Tempahan Design Bunting Produk Sabun Al-Razi - Salam semua, alhamdulillah malam ini dapat juga siapkan design Bunting untuk tempahan pelanggan yang menjual Sabun Al-Razi. Sesiapa yang nak tahu lebih detail pasal produk sabun ini terjahlah di SINI.

Kalau ikutkan masih banyak list tempahan beratur, jadi mana yang sempat kozumi siapkan kozumi laksanakan. Bagi korang yang memerlukan khidmat Service Design bolehlah membuat tempahan di Fanpage Service Tempahan Design kozumi.

Tempat nak tempah bunting

Royal Sweetener Stevia

6 comments


Salam semua, hari ini kozumi ingin memperkenalkan kepada anda tentang keluaran satu produk terbaru iaitu Royal Sweetener Stevia keluaran dari RCC Global (M) Sdn Bhd.

Produk ini merupakan ekstrak dari daun Stevia yang digunakan sebagai pengganti gula dalam minuman dan juga masakan dan memili tahap kemanisan lebih 300 kali ganda lebih manis dari gula biasa.Tahap kemanisan kandungan daun stevia tidak memudaratkan malah lebih manis lebih baik.

Keluaran produk ini merupakan salah satu cara untuk menjayakan kempen membantu penghidap Diabetes yang semakin hari semakin meningkat jumlah penghidapnya. Anggaran lebih 2.8 juta rakyat Malaysia mengalami masalah Diabetes dan tidak mustahir jumlahnya akan meningkat dari masa ke semasa.

Dengan hanya menukar penggunaan gula anda kepada Royal Sweetener Stevia akan dapat membantu menghindarkan ahli keluarga, saudara mara dan sahabat anda dari masalah DIabetes, insyallah.


Apa itu Stevia atau lebih dikenali sebagai Pemanis Semulajadi?


  • Sejenis tumbuhan herba berasal dari negara Paraguay.
  • Ekstrak dari daun pokok Stevia iaitu "STEVIOSIDES".
  • Mempunyai kemanisan lebih 300 kali ganda dari gula biasa.
  • Sesuai digunakan dan di amalkan oleh penghidap Penyakit Diabetes, Darah tinggi dan Obesiti.
  • Stevia adalah tumbuhan Herba Semulajadi dan tidak bertoksik.
  • Stevia selamat digunakan didalam minuman atau masakan.


Manfaat dan Khasiat Stevia.


  • Mengimbangi kandungan gula dalam badan. 
  • Menurunkan kadar gula yang terdapat di dalam darah sesuai untuk pesakit diabetes dan hypoglycemia. 
  • Melawaskan pembuangan air kencing. 
  • Meningkatkan kadar tenaga di dalam tubuh badan. 
  • Melicinkan dan memutihkan kulit serta awet muda. 
  • Membantu sistem penghadaman makanan. 
  • Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia. 
  • Berupaya mengawal berat badan (Obesiti). 
  • Mengurangkan masalah keradangan.
  • Kandungan stevia memiliki bacaan 0% Kalori, karbohidrat dan glukosa.

Antara beberapa Testimoni Pengguna Royal Sweetener Stevia.


Untuk lebih menyakinkan anda ini Testimoni dalam bentuk Video.



Selebihnya anda boleh layari ke Youtube dan search " Royal Sweetener Stevia". Di situ ada paparan video testimoni yang lain dari pengguna produk ini.


Harga Produk Royal Sweetener Stevia


1 kotak mengandungi 2 botol(10ml) yang di mana setiap satu botol boleh menghasilkan 250-300 titis di dalam minuman dan masakan anda.

Setiap 1 kotak berharga RM49.90 untuk Ahli dan RM79.90 untuk yang Bukan Ahli.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Harga Ahli, anda hanya perlu mendaftar dengan harga RM120 sahaja dan anda akan mendapat 1 kotak  mengandungi 3 botol(10ml).


Untuk Tempahan anda boleh laksanakan melalui:


Sms/Call/Whatapps

RSS<>Nama<>Lokasi<>Maklumat pertanyaan
dan hantar ke 011-17588326

Email

kozumi_ro@yahoo.com

Facebook

https://www.facebook.com/kozumidesigner



Muka Baru Blog Macam Cantik je

15 comments

Template Cantik, aparan Blog Cantik, Macam Cantik Je

Malam ini dapat juga setup dan kemas kini blog yang telah lama tidak berubah wajah, setelah menghabiskan hampir 2jam, Alhamdulillah akhirnya siap juga mereka paparan blog ini berwajah baru.

Perubahan dibuat pada template blog dan pembuangan beberapa widget yang tidak penting supaya napak lebih kemas dan tersusun. Dan setelah beberapa bulan tidak menggunakan khidmat Nuffnang akhirnya kozumi membuat keputusan untuk berkerja sama dengan Nuffnang semua dengan memasang banner periklanan mereka. 

Mudah-mudahan kehadiran blog budak nakal ini semula dapat diterima hihihi...

Bina Pendapatan Bersama Blogger

8 comments

buat duit blog, income dari blog

Salam semua, hari ini koz telah mendapat mood berblog semula setelah beberapa bulan menyepi untuk aktif berblog, semua ini gara-gara kerana terlalu sebuk melayan kerja tempahan dari pelanggan kozumi setelah setahun mengambil keputusan untuk membina kewangan dari sudut itu.

Seperti sedia maklum, permulaan kozumi untuk aktif berniaga dalam mereka grafik lahirnya dari blog, kerana dari bloglah kozumi mula membina perniagaan sendiri dengan cara kecil-kecilan. Pada permulaan perniagaan mereka grafik kozumi amat bersyukur walaupun pendapatan mencecah sehari RM50-RM70, dan semakin lama keuntungannya meningkat dari masa kesemasa, dan kekadang dalam 1 hari pendapatan kozumi boleh mencecah RM300-RM400 jika kena pada masanya, mungkin bukan setiap hari boleh mendapat pendapatan sebegitu tetapi syukur sangat sekurang-kurangnya dapat juga digunakan untuk bayar duit sewa rumah atau pun kereta.
Siapa kata yang blog tidak dapat bina kewangan?Insyallah boleh jika kena pada gaya dan langkah anda menguruskan blog masing-masing. Untuk membina kewangan di dalam blog ada pelbagai cara salah satunya dengan menggunakan kaedah memaparkan periklanan samada dari Nuffnang ataupun Komli dan lain-lain lagi...cuba dahulu baru dapat anda merasai.

Ada juga sesetengah blogger yang rajin untuk mengikuti mana-mana event atau review dari pelbagai syarikat dan restoran untuk meluaskan perikalan mereka. Insyallah jika kena pada masanya mungkin atas jemputan mereka anda akan mendapat bayaran untuk anda memperkenalkan bisnes mereka di dalam blog anda sama ada dalam bentuk promosi artikel ataupun banner. Di situ juga anda dapat membina income sampingan bukan?

Jadi rezeki itu sebenarnya mudah untuk di dapati jika kena pada caranya, banyakkanlah belajar dari rakan-rakan blogger yang lain untuk mendapatkan pelbagai ilmu untk membina income melalui blog.


 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net