Widget Jam Flash Untuk Blogspot


Salam semua, sebentar tadi baru sahaja koz siapkan widget jam flash terbaru. Hasill widget ini korang bolehlah lihat di bahagian sidebar dan dibawah ini.
Buat masa ini koz dapat siapkan satu design sahaja, insyallah nanti koz akan update design-design yang lain okey^^...Harap korang suka design widget jam flash ini.

Dan kalau ada apa-apa cadangan untuk tukar ayat ucapan tu korang beri cadangan di kotak comments di bawah okey. Kerja sama anda amat koz hargai.

Jom pasang Widget Jam Flash ini di blog korang. Cara-caranya seperti langkah di bawah:-

Langkah 1

Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code ini di HTML/Javascript

<center><embed height="250" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" quality="high" src="http://www.omsairamshop.com/wp-content/uploads/2012/10/widget-jam.swf" title="Widget Jam" type="application/x-shockwave-flash" width="250" wmode="transparent"></embed><script language="javascript" src="http://kozumiro.blogspot.com/">Budak Nakal</script></center>

Langkah 3

Code warna merah korang boleh ubah saiz yang korang suka.

Save dan lihat hasilnya.
Ranking: 5

Comments:10

16 October, 2012 15:02

Budak nakal patut buatlah contoh kat sidebar awak tu....macaman ghupenya!

16 October, 2012 15:08

hainom OKje@ ouh okey^^ hihi

16 October, 2012 15:18

eh widget jam tu jenis kartun comel2 xde ke?hehe

16 October, 2012 15:50

Assalam, memang terbaiklah ... aku suka...

16 October, 2012 16:00

ok jugak dpt widget jam cam ni..hihi

16 October, 2012 16:39

pergh... ada jam tu.hehehe

16 October, 2012 17:02

@Nor Zilla Senseisekarang ini semua widget ada masalah now koz tgh selesaikan masalah widget2 ini^^

16 October, 2012 17:20

mcm mne rupanya?

16 October, 2012 19:07

@hainom OKjetest reply :)

16 October, 2012 23:59

wah..nampak cantik la kawan..kreatif~

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net