Blogger sebagai Kerjaya Fulltime

25 comments


Salam semua, hari ini koz hendak kongsikan pengalaman koz sewaktu bekerja sebagai seorang Animator 2D bagi menghasilkan watak dan Cerita kartun yang korang pernah tonton di kaca Tv.

Sewaktu koz habis menuntut di Kolej Yayasan Melaka dalam bidang Animasi di dalam progrem Sekolah Teknologi Media dan Seni(STMS) koz telah mula bekerja di sebuah studio di Taman Desa ,Jalan Klang Lama selama 2 tahun.

Sambil buat animasi koz pun mula berjinak-jinak dalam berblog, dari situ muncul sedikit minat tuk belajar membuat design bagi menghiasi blog ini.

Makin lama makin koz gemar tuk mengahasilkan design-design walaupun ketika itu terpaksa mempelajarinnya melalui En google.

Alhamdulillah koz masih lagi ingat pelanggan pertama koz ketika itu yang bermint untuk mendapatkan service tempahan design header, pelanggan yang koz maksudkan ialah Kak Yanmie iaitu pemilik blog http://yanmieonline.com/

Dari situlah bermulanya idea untuk mmbina income partime ketika itu melalui blog. Alhamdulillah makin lama makin mendapat sambutan ramai.

Kemudian koz telah berhijah ke studio yang lain pula di Seri Kembangan Selangor dalam bidang yang sama.

Di dalam bidang animasi ini amat seronok sekali jika kita melakukan kerja yang kita minat tetapi kini sudah berubah. Setelah setahun setengah bekerja di situ, studio tempat koz bekerja telah mengalami masalah kewangan dan terpaksa memberhentikan kesemua pekerjanya(termasuk koz). Masa itulah keadaan kehidupan koz tergangu di mana pemikiran ini amat-amat kecewa dengan pihak studio yang tidak pro dalam menguruskan studionya sendiri. 

Bermula dari saat itulah koz membuat azam baru untuk memulakan bisnes sendiri dalam bidang designer secara fulltime melalui blog. Amat bersyukur sekali kerana koz sebelum ini sudah memiliki sebuah blog yang umurnya sudah pun masuk 3 tahun. Dengan menggunakan Blog koz mula mengambil dan menerima segala tempahan dalam bentuk design seperti Banner, watermark, timeline, template blog dan lain-lain lagi.

Amat bersyukur sekali dari sehari ke sehari pendapatan koz di dalam bidang ini semakin bertambah. Setelah meneliti kemajuan di dalam bisnes ini, koz mulakan langkah dengan mewujudkan Fanpage Service Tempahan Design khas bagi mempromosikan bisnes designer koz.

Kini service design yang koz sediakan makin mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Terima kasih juga koz ucapkan kepada Bro Nizam Power dan Bro Edy kerana sudi membimbing koz dalam kerjaya terbaru koz ini. Alhamdulillah koz doakan kebahagiaan dan kekayaan untuk anda berdua, Amin.

Fikirkan dengan hanya Berblog anda mampu membina pendapatan sampingan, cuma anda harus fokus dan Tidak berputus asa sahaja.

Budak Nakal - Blogger Terkenal Malaysia

28 comments

Blogger Terbaik Malaysia

Salam semua, agak-agak korang blog budak nakal ini salah satu blog terkenal dalam Malaysia tak? Hihi, soalan apalah yang koz wawarkan kepada korangkan. Agak sensitif soalan koz ini untuk korang jawapkan.

Lainlah kalau blog koz ini seperti blogger-blogger fames seperti blog Bro shakiddo, Boni Super Kacak, Tuan Denaihati, Puan Bee, Bro Titan dan Blogger-blogger top/fames yang lain, sentiasa menjadi perhatian blogger-blogger yang lain.

Amat berbeza sekali kalau nak di bandingkan dengan blog koz ini. Kalau nak katakan dari segi rupa memang Adalah sikit macam blog hebat. Hebat dari segi designnya sahajalah kot.

Kalau dari segi trafik jauh beza kebelakang blog koz jika nak dibandingkan jumlah trafik yang masuk setiap hari di blog mereka.

Trafik Blogger Fames
Trafik ciput jek....

Baru-baru ini semasa event #SBB2013 berlansung ramai juga koz dapat bersua dengan blogger-blogger yang koz kenal, dan ada juga yang koz tak kenal(malas berblogwalking punya pasallah kot hahaha). Jadi saat ini sudah tiba masanya untuk koz berblogwalking semula seperti masa awal permulaan koz berblog dahulu.

Apa-apa pun insyallah manalah tahu akan tiba masanya blog budak nakal akan menjadi salah satu blogger terkenal dan menjadi perhatian pada mana-mana event khas untuk Blogger..hihihi...Amin...



10 Blogger Terbaik Malaysia - Top Blogger

56 comments

10 Blogger Terbaik Malaysia


10 Blogger Terbaik Malaysia Salam semua, hari ini koz ingin kongsikan kepada anda 10 Blogger Terbaik Malaysia dari mata hati koz sendiri.

Blogger Terbaik Malaysia merupakan impian pada setiap blogger dan dalam mengejar status ini kita haruslah mengutamakan apakah misi dan tujuan untuk anda menjadi seorang blogger yang Terbaik Malaysia. Set matlamat anda dan anda pasti akan berjaya menjadi 10 Blogger Terbaik Malaysia.

Kalau diukur dengan blog budak nakal ini, masih jauh perjalanan untuk mendudukan carta 10 Blogger Terbaik. Tapi manalah tahukan dalam masa terdekat ini Budak Nakal Blogspot akan terpapar jua di dalam 10 Blogger Terbaik Malaysia..Amin...mudah-mudahan.

Jadi mari lihat senarai 10 Blogger Terbaik Malaysia




List diatas merupakan 10 Blogger Terbaik pilihan koz sendiri kerana setiap blog list di atas merupakan blogger yang koz gemar tuk singgah di blog mereka setiap masa. Setiap kelebihan dan keistimewaan pada blogger di atas tidak perlu di terangkan kerana koz yakin jika anda seorang blogger anda pasti mengenali mereka.

Jika tidak kenal sudi-sudilah melawat dan terjah blog mereka bagi tujuan untuk mengenali dan merapatkan siraturahim sesama kita insyallah.


Contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia dianjurkan oleh Ohcikgu.com. Penaja bersama adalah Fivio.comNadot.myEffortlab Cik LailiHalim RDFLadfeAmirAmiRini,MyadynaMy AdamRangglifestyle.comMinda Emas NetworkHamdan’s BlogKain Cotton MurahCheese MazKakimedia.MYContengConteng.com dan Blog Hati Putera
10 Blog Malaysia , 10 Blog Terbaik Malaysia , 10 Blogger Terbaik , Blogger Terbaik Malaysia , Contest blogger , Top Blogger Malaysia > 10 Blogger Terbaik Malaysia - Top Blogger

Top Keyword Januari 2013 Budak Nakal

16 comments

Hot/Top Keyword Januari 2013 - Salam semua, hari ini koz nak kongsikan dengan korang paparan keyword yang masuk ke laman Budak Nakal ini.

Bagi Minggu lepas antara keyword yang sudi hadir tuk singgah di blog koz ini adalah seperti di bawah ini. Nampak gayanya ramai juga peminat bola sepak tanah air ya yang mencari Jadual Piala FA 2013

Nampak gayalah makin meriahlah Perlawanan bola sepak dalam malaysia ini dengan sokongan yang makin bertambah dari masa ke semasa selepas beberapa perlawanan yang membanggakan dari Harimau Malaya dan Harimau Muda kita.

Top Keyword Januari 2013

Dan ini pula keyword yang masuk  pada bulan Januari 2013 ini. Keyword yang paling banyak menjenguk blog ini sudah semestinya keyword pencarian Emma Maembong yang cantik dan jelita. Di tangga kedua dan ketiga pula keyword Biodata Shila Amzah dan Neelofa.

Top Keyword Januari 2013


Sepetang Bersama Blogger 2013 - Terbaik!

19 comments

#SBB2013

#SBB2013Salam semua, hari ini koz nak kongsikan sedikit pengalaman semasa berada di #SBB2013 pada sabtu yang lepas.


Sepetang Bersama Blogger 2013 merupakan event Blogger yang pertama koz turut serta dan kehadiran di dalam event ini sangatlah memberi banyak kenangan kepada koz sambil dapat bersua muka bersama blogger-blogger yang tak pernah bertemu secara berdepan-depan dapat juga mengisi ilmu yang di sampaikan oleh blogger-blogger otai yang lain. 



#SBB2013
Gambar kredit Boni Kacak


Yang bestnya dapat juga bertemu dengan Blogger-blogger Fames seperti Puanbee.com, Eyriqazz, Denaihati, Boni Kacak, Katak ComelEzad Skytech, Bro ladfeamirMia Namia, Sharidawati Shahrudin dan ramai lagi. 



Lagi best sebab dapat mendengar suara Boni Kacak yang mendendangkan lagu kegemaran aku haha..cayalah bro...Terbaik!...



Event ini turut dimeriahkan dengan perkongsian Mini forum dengan panel Kak Jei, Noehas dan Abang Nara dengan moderatorya Abang Ensem.Banyak ilmu yang koz dapat dari perkongsian blogger-blogger fames ini.



Dalam event ini juga disajikan hidangan makanan yang super sedap. Memang rugilah kalau x merasa semua hidangan. 



Apa-apa pun Terima kasih dan Tahniah kepada Bro Denaihati kerana sudi menjemput dan mengumpul blogger-blogger baik di Malaysia, Indonesia dan Brunai bagi menjayakan Sepetang Bersama Blogger #SBB2013 ini.



Koleksi Kereta Pelajar Arab (Dhiaa Al-Essa) Yang Terlampau Kaya

7 comments

Dhiaa Al-Essa (22) ialah anak seorang ahli koporat Saudi yang bernilai 2.4 billion Dollar.Walaupun baru berumur 22 tahun Dhiaa mempunyai kolejsi kereta mewah bernilai USD 12 juta. Baru-baru ini Dhiaa sanggup membayar USD 461 000 untuk sebuah Lamborghini LP700-4 Aventador. Ini ialah USD 71 000 lebih mahal dari harga pasaran. Sebab beliau membayar lebih? Supaya dapat menjadi orang Saudi pertama memandu kereta keluaran terhad ini di Arab Arabia. Yes u read that right chaps! Dia bayar mahal untuk potong queue menunggu yang kita selama 18 bulan!

Just in case korang nak tahu apa lagi kereta dalam koleksi mamat ni here they are Bugatti Veyron Super Sport, Koenigsegg Agera, Rolls-Royce Coupe, Rolls-Royce Phantom, Range Rover (2x), Mercedes McLaren SLR, Lamborghini Gallardo, Lamborghini Gallardo Superleggera, Lamborghini Murcielago P640, Ferrari F430, Ferrari 599 GTO, Ferrari 599, Ferrari 458 Italia, Ferrari California, Ferrari F430 Novitec Rosso, Porsche 997 Turbo, Porsche 997 GT3 RS, Porsche 997 Turbo Spyder, Porsche Cayenne Turbo, Porsche Panamera Turbo, Bentley Continental GT, Mercedes S65 AMG, Mercedes G55 AMG, Mercedes E63 AMG, Mercedes CL65 AMG, BMW M5, BMW X6M, BMW X5M, BMW 760LI, Audi R8, Audi A8, Lexus LS460, and Maybach 62.

Dhiaa Al-Essa
Dhiaa Al-Essa
Dhiaa Al-Essa
Dhiaa Al-Essa
Dhiaa Al-Essa

Live Streaming Johor Darul Takzim Vs Perak 25 Januari

Jom! comments


Johor Darul Takzim Vs Perak 25 Januari 2013 - Perlawanan antara Johor Darul Takzim Vs Perak akan berlangsung pada malam ini di dalam perlawanan Piala FA pertama Musim 2013.

Perlawanan ini akan bersiaran langsung di Astro arena pada pukul 8,45 malam ini. Anda juga boleh menonton secara live perlawanan Johor Darul Takzim Vs Perak di sini.



Johor Darul Takzim Vs Selangor, Johor Darul Takzim Vs Pahang, Johor Darul Takzim Vs Johor, Johor Darul Takzim Vs Negeri Sembilan, Johor Darul Takzim Vs sabah, Johor Darul Takzim Vs sarawak, Johor Darul Takzim Vs ATM, Johor Darul Takzim VsKelantan, Johor Darul Takzim Vs Kedah, Johor Darul Takzim Vs Melaka, Johor Darul Takzim Vs Lion, Final Piala FA, Final Liga Super, Separuh Akhir Piala FA, Separuh Akhir Liga Super, Keputusan perlawanan

Raja Azmi dan kekasihnya akan berkahwin.

2 comments


Raja Azmi dan kekasihnya akan berkahwin.

Raja Azmi dan kekasihnya akan berkahwin.

Raja Azmi Raja Sulaiman dikatakan sudah bersedia untuk berkahwin bersama kekasih barunya iaitu gitaris yang berusia 27 tahun.

Difahamkan kekasihnya itu telah melamarnya beberapa hari yang lalu dengan ikhlas dan dia berani meluahkan hasrat untuk memperisterikannya yang membuatkan Raja Azmi sedia menerimanya.

Moga hubungan cinta mereka ini akan berkekalan selama-lamanya.

(Video ) Aksi Cikgu Terlampau Di Depan Anak Muridnya

20 comments

Cikgu ini telah membuat satu tarian bogel di hadapan anak-anak muridnya. mari kita terjah...


Matyo turut tersenarai, Kafa hantar 37 tunai umrah

1 comments


TRW
Nik Aziz dan Abdul Fattah bersama pemain menunjukkan simbolik angka tiga yang membawa maksud kejuaraan treble dimenangi Kelantan ketika menyampaikan replika cek pakej umrah.
KOTA BHARU – Bekas tonggak The Red Warriors (TRW) musim lalu, Norshahrul Idlan Talaha antara yang berada dalam senarai 37 peserta termasuk pemain dan pegawai pasukan yang dihantar Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) kepada Kerajaan Negeri Kelantan, untuk menunaikan umrah pada Ramadan tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Belia, Sukan dan NGO negeri, Datuk Abdul Fattah Mahmood berkata, pakej menunaikan umrah ini dihadiahkan kerajaan negeri atas kejayaan TRW meraih kejuaraan treble dalam saingan Liga Malaysia (Liga-M) musim lalu.

“Selain Matyo (Norshahrul Idlan Talaha), turut ditawarkan ialah Mohd Nurul Azwan Roya atau Awe di mana kedua-dua pemain ini menyarung jersi pasukan Johor Darul Takzim pada musim ini,” katanya kepada selepas menghadiri mesyuarat mingguan Exco di Kompleks Kota Darul Naim, di sini semalam.

“Kita harap mereka berdua dapat bersama rakan-rakan mereka untuk menunaikan umrah kerana ini merupakan anugerah istimewa daripada pihak kerajaan negeri, setelah Kelantan mencipta sejarah dengan memenangi tiga piala dipertandingkan pada musim lalu.

Sebelum ini, kerajaan negeri pernah menghadiahkan pakej mengerjakan umrah kepada pemain dan pegawai pasukan bola sepak Kelantan, setelah muncul naib juara Piala Malaysia dan Piala FA pada 2009.

Malah pada 2010, kerajaan negeri turut memberikan ganjaran wang tunai RM200,000 kepada pemain dan pegawai pasukan TRW, setelah berjaya menamatkan penantian selama 89 tahun dengan memenangi Piala Malaysia pada musim tersebut.

Abdul Fattah berkata, pihaknya akan menghantar surat kepada semua pemain dan pegawai pasukan Kelantan, bagi mendapatkan pengesahan daripada mereka untuk menunaikan umrah tidak lama lagi.

Dalam perkembangan sama, Abdul Fattah menjelaskan kerajaan negeri dijangka membelanjakan lebih RM200,000, bagi membiayai pakej menunaikan umrah itu yang ditetapkan pada 7 hingga 14 Julai nanti.

“Kita memutuskan hanya memberi ganjaran berbentuk pakej umrah sahaja dan jika pemain atau pegawai yang beragama Islam tidak berhasrat untuk menunaikan umrah, mereka tidak akan mendapat apa-apa ganjaran atau ganti rugi dalam bentuk wang tunai daripada kerajaan negeri.

“Bagi pemain dan pegawai pasukan bukan beragama Islam yang tidak menyertai rombongan ini, mereka akan mendapat ganjaran wang tunai setara dengan nilai pakej umrah tersebut,” katanya.

POGBA Terus Bersama Juventus Sehingga Musim Panas

Jom! comments


                          Midfielder ini telah dikaitkan dengan sejumlah kelab

Ejen Paul Pogba, Mino Raiola memberitahu pemain berusia 19 tahun itu tidak akan meninggalkan  Juventus semasa jendela perpindahan Januari dan akan kekal di Turin sehingga musim panas.
Bekas midfielder Manchester United itu cemerlang di Itali setakat ini, di mana ia membuatkan beliau menjadi subjek spekulasi perpindahan meninggalkan Stadium Juventus tapi Raiola tampil untuk menamatkan spekulasi mengenai masa depannya.
"Berapakah nilai dia? Dia bukan untuk dijual jadi tiada nilai. [Giuseppe] Marotta boleh terus bertenang, dia sudah tentu akan kekal di Turin sehingga Julai," ujar Raiola.
Pogba baru saja menyertai the Bianconeri musim panas tahun lepas dari Old Trafford dan pemain muda ini telah membuat 18 penampilan untuk kelab setakat ini, menjaringkan empat gol.

Jual perlawanan boleh bunuh bola sepak

Jom! comments


sukan malaysia
SETIAUSAHA Agung Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (Fifa), Jerome Valcke menyifatkan kes mengatur keputusan perlawanan yang kian menular satu "penyakit" yang boleh membunuh dunia bola sepak.

Awal bulan ini, Fifa telah mengharamkan 41 pemain Korea Selatan yang terlibat dalam kes menetapkan keputusan perlawanan.

Ia diikuti penggantungan Presiden Persatuan Bola Sepak Afrika Selatan bulan lepas menjelang penyiasatan terhadap isu penetapan perlawanan sebelum ia menjadi tuan rumah Piala Dunia 2010.

"Saya betul-betul berasa kes mengatur keputusan perlawanan satu penyakit dan ancaman kepada seluruh dunia.

"Ia bukan sahaja di Afrika, tetapi juga di Asia, Eropah, Amerika Utara, Kanada, dan Amerika Selatan.

"Boleh dikatakan seluruh dunia akan turut berhadapan dengan perbuatan jual perlawanan. Kes ini sangat aktif,”  katanya dalam temu bual eksklusif kepada CNN.

Valcke berkata demikian selepas Presiden Kesatuan Bola Sepak Eropah (Uefa), Michel Platini menegaskan bahawa kes mengatur keputusan perlawanan adalah ancaman besar buat masa depan bola sepak ketika ditemu bual oleh stesen radio Perancis.

Platini memberi amaran bahawa bola sepak akan "mati” sekiranya keputusan perlawanan diatur terlebih dahulu.

"Jika anda tahu keputusan penghujung permainan itu, maka bola sepak akan mati. Keindahan permainan akan dirasai sekiranya kita tidak tahu siapa yang akan menjadi pemenang.

"Ia boleh menjadi pasukan itu jika anda fikir akan menang, tetapi  ia juga boleh menjadi pasukan lain, lawan yang boleh membuatnya kerana ia dimainkan pada satu matlamat. Jadi sebab itu kita perlu melindungi bola sepak setakat mana yang boleh,” ujarnya.

Dalam pada itu, Valcke memberi amaran bahawa memerangi mengatur keputusan perlawanan amat lumayan boleh mengambil masa 10 tahun, dan menggesa sesiapa yang mempunyai pengetahuan tentang aktiviti itu untuk tampil  membantu.

(YouTube) Anak Dapat Hadiah Pelacur Sempena Hari Jadi

3 comments

pelacur

Semua ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak mereka, tetapi apa yang berlaku di Nicaragua minggu lalu benar-benar mengejutkan. Kerana terlalu sayangkan anaknya, seorang bapa, Don Cesar mengambil keputusan untuk ‘menghadiahkan’ anak terunanya seorang pelacur sempena hari jadinya yang ke 16 tahun.

Si anak, Juan, mungkin dilihat ‘bertuah’ tetapi tahukah anda, wanita yang dimaksudkan itu hanyalah seorang pelacur tua di sebuah kawasan persundalan murahan di negara tersebut yang dikenali sebagai The Chicken (nama pun dah boleh agak tempat macam mana)

Kisah Cesar dan anaknya itu menjadi perbualan hangat di seluruh dunia apabila ia telah divideokan dan tersebar luas melalui rangkaian sosial FB dan Youtube. Mari kita lihat video rakaman tersebut...

Biodata dan Profile Nelydia Senrose

25 comments


Nelydia Senrose

Biodata dan Profile Nelydia Senrose

Gambar Nelydia Senrose, Biodata Nelydia Senrose dan Profile Nelydia Senrose - Salam semua, hari ini koz nak kongsikan dengan korang tentang pelakon yang cantik ini yang sedang meletop-letop iaitu Nelydia Senrose.

Drama lakonan Nelydia Senrose kini sedang ditayangkan di kaca telivision dalam drama bertajuk Setia Hujung Nyawa. Sesiapa yang mengikuti drama ini pasti mengenali Nelydia Senrose bukan?...

Jadi mari kenali Nelydia Senrose dengan lebih mendalam lagi.

Biodata Nelydia Senrose

Nama: Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen

Nama komersial: Nelydia Senrose

Tarikh lahir: 30 Julai 1994

Keluarga: Anak ketiga daripada tujuh beradik

Kacukan: Gadis kacukan Kelantan-Siam

Kerjaya: Pelakon

Akademik: Sekolah Menengah USJ 13, Subang Jaya

Lakonan Drama/Telefilem: Spa Q 1 dan 2, Spa Qistina, Sirah Cinta, Datin Wannabe, Biru Cinta Di Laguna, Hati Seorang Perempuan, Khalifah, Anak Aku Artis, Syah Jihan, Pak Suman, Iqra', Ahmad Durrah,Mistik Alam Hitam, Segenggam Api Secangkir Pelangi, Puaka Bunga Tanjung,Friday I’m in Love, Chef Cinta dan banyak lagi.


Nelydia Senrose seksi

gambar Nelydia Senrose

gambar Nelydia Senrose

gambar Nelydia Senrose

gambar Nelydia Senrose

gambar Nelydia Senrose

gambar Nelydia Senrose

(YouTube) Buat Lagak Ngeri sampai Mati!!!

6 comments

Karl Wallenda (January 21, 1905 – March 22, 1978) ialah pengasas The Flying Wallendas, sebuah kumpulan keluarga lagak ngeri pejalan tali. Wallenda diketahui sebagai seorang pejalan tali tanpa jaring keselamatan yang sering melakukan aksi yang menimbulkan rasa seriau.


Di sepanjang kariernya, Wallenda telah telibat dengan pelbagai tragedi melibatkan keluarganya sewaktu membuat persembahan, tetapi beliau terselamat. Dia terus membuat persembahan kerana itu ialah apa yang dia sukai. Pada 1978, pada umur 73, Wallenda cuba berjalan di antara dua menara 10 tingkat Condado Plaza Hotel di San Juan, Puerto Rico.

Wallenda gagal mengimbangI badannya apabila angin bertiup lebih dari 48 kilometer sejam. Keluarga Wallenda bagaimanapun mengatakan tragedi itu berlaku kerana 'kesilapan pada wayar', bukannya angin. Seorang krew filem WAPA-TV di San Juan telah merakamkan tragedi itu, dan video itu yang menampilkan narasi Guillermo Jose Torres penuh emosi, telah disiarkan di seluruh dunia.

Top 10 Baka Kucing Paling Disukai

5 comments


Biasanya kita mengenali kucing sebagai kucing saja dan tak ramai dari kita mengambil tahu tentang baka-baka kucing yang wujud di sekeliling kita. Namun dari segi populariti, ini ialah senarai sepuluh baka kucing paling popular:-
1. Siam
kucing comel

Dengan mata birunya yang menawan, tak hairanlah ia dikatakan jenis kucing paling popular. Namun, walaupun ia kucing yang cantik, personalitinya sebenarnya yang paling menarik perhatian—Kucing Siam gemar ‘bercakap’ dengan tuannya siang dan malam, manakala sikap ingin tahunya memang legenda.

2. Parsi
kucing comelKucing parsi yang penuh glamour ialah baka kucing kedua paling popular. Ia diketahui mempunyai personaliti yang lembut dan pendiam tetapi comel. Bulunya perlu diuruskan dengan baik, tetapi pemilik-pemilik kucing ini sering menyatakan ianya pengorbanan yang berbaloi.
3. Maine Coon
kucing comelBaka kucing yang berbadan besar tetapi personalitinya lembut. Ia baik dengan sesiapa saja, anjing sekalipun. Ia juga gemar mengekor ahli keluarga pemiliknya dari bilik ke bilik. Kucing baka ini boleh mencapai berat 9 sehingga 18 paun.
Lagi 7 baka kucing dengan membaca entri ini sepenuhnya.
4. Ragdoll
kucing comel
Matanya yang besar memang menarik perhatian, kucing baka ini juga mempunyai personaliti yang menarik.
5. Bengal
kucing comel
Atletik, bijak, aktif dan berdikari. Ianya tidak sejinak kucing-kucing lain, tetapi ia sukakan perhatian dan ia juga suka berjalan, anda perlu pakaikan tali pada lehernya.
6. Himalaya
kucing comel
Biasanya kucing baka ini dihasilkan dengan mengacukkan baka Siam dengan baka Parsi. Maka dengan itu secara semulajadi ia mempuyai personaliti kucing Parsi iaitu tenang tetapi ia juga mempunyai sifat kucing Siam yang sangat ingin tahu.
7. American Shorthair
kucing comel
Ini ialah kucing biasa. Ianya suka bermain, suka dimanjakan dan bertoleransi. Asalkan ianya bersosial dengan baik semasa di peringkat anak kucing, ia tidak ada masalah untuk bercampur dengan tetamu dan haiwan peliharaan lain bila dewasa.
8.Manx
kucing comel
Dikenali dengan mudah kerana ia tiada ekor, tetapi ia kucing yang bijak dan suka bermain. Ianya biasanya hanya akan rapat dengan seorang saja ahli keluarganya, tidak seperti kucing jenis lain yang gemar berkongsi kasih sayang.
9. Russian Blue
kucing comel
Ianya sedikit pendiam, bijak dan mudah disayangi. Ia juga tidak banyak karenah berbanding baka kucing yang lain.

10. Sphynx

kucing comelBulunya seperti jaket kulit suede, ianya sejenis kucing yang gemar dipuji untuk keletahnya.

sumber: dhanian.blogspot.com

(Gambar) The Out NYC, Hotel Gay Pertama Di New York

1 comments

Sebuah hotel untuk pasangan gay yang pertama, The Out NYC telah dibuka di 42nd Street berdekatan dengan Times Square, New York. Hotel itu dilengkapi dengan sebuah kelab malam, spa, gimnasium, kolam renang dan restoran.

Ia dibuka secara rasmi pada 1 March 2012 dan mempunyai 105 buah bilik dengan kadar penginapan bermula pada harga AS$250 (RM750) semalaman.

Hotel Gay
Hotel Gay
Hotel Gay
Hotel Gay
Hotel Gay

'Bersedia sebelum jumpa Tok Gajah'

Jom! comments


Azmi Mohamad
Azmi Mohamad
JOHOR BAHRU - Meskipun berjaya meraih tiga mata penuh selepas menewaskan UiTM FC di laman sendiri, semua pemain Johor diharap dapat memperbaiki mutu permainan sebelum bertemu skuad Tok Gajah dalam saingan pertama Piala FA 2013, 25 Januari ini.

Pengendalinya, Azmi Mohamad berkata, persembahan ditunjukkan anak buahnya berada pada tahap kurang memuaskan ketika menentang UiTM FC selain mengakui barisan serangan banyak mensia-siakan peluang.

“Dari segi persembahan terutama di bahagian pertahanan dan tengah agak kurang berfungsi, manakala penyerang banyak mensia-siakan peluang. Mungkin situasi yang saya lihat di sini adalah disebabkan faktor keletihan.

“Pemain sepatutnya perlu bersedia hadapi jadual yang padat macam ini dan tahu jaga diri mereka. Bagaimanapun, kita bersyukur kerana dapat tiga mata sebab ia penting terutama di padang sendiri.

"Saya harap kita akan perbaiki persembahan untuk perlawanan akan datang dengan Pahang sebelum berehat selama tiga minggu,” katanya kepada pemberita ketika ditemui, di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Jurulatih UiTM FC, Azman Eusoff berpuas hati dengan prestasi ditunjukkan kesemua anak buahnya walaupun tewas 0-2 kepada Johor di Stadium Perbandaran Pasir Gudang, kelmarin.

Menyambut baik setiap kekalahan pasukannya dalam saingan Liga Perdana 2013, beliau turut yakin keputusan terdahulu mampu mematangkan kesemua pemainnya dalam usaha mencari kemenangan pertama.

“Saya berpuas hati dengan prestasi pemain-pemain saya. Mereka keletihan selain terpaksa melalui pelbagai rintangan dan cabaran seperti waktu perjalanan ditambah dengan ketiadaan penghawa dingin di tempat penginapan.

“Ada juga antara pemain kita yang baru sahaja menduduki peperiksaan. Kalau ini yang mereka sajikan kepada saya, apa lagi yang saya boleh minta dan cuma nasib tidak menyebelahi kami.

“Kami sedar masalah yang kami lalui dengan pelbagai kepayahan yang sedang lalui ini malah saya rasa ia mematangkan lagi para pemain. Saya tidak akan terburu-buru mendesak mereka untuk terus mencari  kemenangan, sebaliknya akan bangkit setapak demi setapak,” katanya.

Unik!!! Majlis Perkahwinan Versi Drakula

3 comments

Drakula adalah sejenis hantu yang menghisap darah untuk meneruskan hidup. Banyak filem telah diterbitkan yang menceritakan mengenai drakula ini. Tapi, ada satu majlis perkahwinan ini yang dibuat bertemakan drakula. Unik sangat majlis mereka. Apa lagi, mari kita terjah koleksi gambar satu majlis pernikahan yang bertemakan drakula...

cerita drakula 
Perkahwinan versi lain dari yang lain 
drakula

 
kahwin drakula 
drakula mengganas 
jadi drakula
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net