Hot! Kilafairy tak mahu berkemban


Kilafairy tak mahu berkemban-

KEMUNCULAN pertama Kilafairy dalam filem Karak, arahan Yusry Abdul Halim mendapat perhatian ramai gara-gara watak Ida yang dilakonkannya tampil berkemban dalam satu adegan.

Penampilannya yang dikira berani untuk pendatang baru itu membuatkan orang lebih mengingati filem itu kerana adegan Kilafairy berkemban dan bukan jalan cerita.

Berdasarkan pengalaman itulah, Kilafairy atau lebih senang membahasakan diri sebagai Kila mengakui yang dia kini amat berhati-hati dalam memilih watak.

"Cukuplah Kila menjadi buah mulut orang sebelum ini kerana berkemban. Sekarang ini sebelum setuju, Kila akan baca skrip dulu tengok ada atau tidak adegan sebegitu. Kalau ada, pasti Kila tolak kerana tidak mahu lagi tampil imej seksi.

"Sebagai orang baru dalam bidang seni lakon, Kila mahu tampil dengan pelbagai watak dan tidak terikat pada satu watak atau imej.

"Untuk drama Saiful Nita, Kila suka kerana watak Nita ada naik turun. Ini juga drama episod pertama lakonan Kila dan pertama kali memegang watak utama," ceritanya mengenai drama bersiri 26 episod itu yang kini disiarkan di TV3.

Jelasnya, watak Nita adalah seorang anak gadis yang suka memberontak dan gemar menghabiskan masa di kelab dan dipaksa kahwin dengan lelaki yang diatur oleh bapa.

"Dalam drama ini watak Nita sering berubah dan Kila perlu sentiasa bersedia melakonkan momen-momen tersebut. Apa pun drama ini banyak memberi pengalaman baru kepada Kila.

"Kila tidak ada masalah untuk berpasangan dengan Aidil kerana dia seorang pelakon yang mudah memberi kerjasama dan selalu berbincang," katanya tentang pasangan lakonnya itu.

Anak kepada penyanyi Rohana Jalil itu juga berkata, sepanjang penggambaran drama, dia sering merindui keluarga kerana tidak pernah berjauhan.

Menurut Kila, dia sanggup berjauhan dengan keluarga kerana ingin melangsai impian berlakon drama bersiri yang merupakan projek ulungnya itu.

"Bila sudah berlakon dapatlah Kila rasai suasananya bagaimana bila berlakon drama episod ini. Penat memang tidak dapat dielakkan tapi seronok.

"Paling tak tahan, disebabkan pertama kali berjauhan dengan keluarga, Kila jadi homesick. Bila hujung-hujung penggambaran, rasa tidak sabar sahaja nak habiskan agar dapat pulang ke rumah," ceritanya.

Malah kata Kila, sepanjang berlakon drama tersebut, dia terpaksa menolak lima tawaran filem dan tiga buah drama.

Biarpun tidak berpeluang Kilafairy tidak menyesal kerana percaya di masa akan datang, rezeki berlakon filem tetap ada.

"Tak rugi apa-apa pun bila tolak tawaran itu kerana Kila suka buat satu kerja pada satu masa. Kalau nak buat dua kerja dalam satu masa, takut Kila tak mampu sebab kualiti perlu dijaga.

"Sekarang ini Kila tunggu tawaran untuk bawa watak perempuan kampung yang teraniaya. Kalau dapat watak itu, Kila pasti akan buat yang terbaik dan sekali gus membuktikan yang Kila boleh lakonkan pelbagai watak," katanya penuh optimis.

sumber
Ranking: 5

Comments:2

12 October, 2012 14:18

aku shuke tengok bibir dia..hehehehe..

12 October, 2012 15:30

nama dia unik!hahaha..tp ok la tu..rezeki ada dimana2..

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net