Ngeri Otak-Otak Bersepai Di Jalan Raya

3 comments


Jom tengok gambar otak-otak bersepai di jalan raya. Sesiapa yang lemah selera makan lebih baik jangan tengok.

p/s: Jangan Marah ya^^...

Yatt Hamzah suka berdakwah

3 comments



Info terkini mengatakan Yatt Hamzah lebih cenderung kepada aktiviti kerohanian dan dakwah selepas mengambil keputusan untuk berhijrah dan mengenakan hijab.

Yatt  berkata, dia amat berasa seronok dapat berkongsi ilmu dan pengalaman mengenai penghijrahannya kepada masyarakat terutama golongan muda supaya lebih dekat dengan agama Islam.

"Mengikuti kelas Usrah Fitrah telah banyak mengajar saya pelbagai perkara tentang Islam yang boleh saya kaitkan dengan kehidupan seharian.

"Dari situ juga saya dapat berkongsi pengetahuan dengan masyarakat semasa dijemput dalam majlis-majlis ilmu yang diadakan," katanya.

Tambah Yatt, dia juga merancang untuk menjelajah ke seluruh Institut Pengajian Tinggi Awan dan Swasta (IPTA/IPTS) bersama-sama ahli lain dalam Usrah Fitrah bagi berkongsi ilmu dan penghijrahan mereka dengan para penuntut universiti pada tahun hadapan.

Dalam pada itu, ditanya mengenai bidang lakonan, Yatt berkata, dia masih lagi menerima tawaran berlakon namun meletakkan beberapa syarat bersesuaian dengan imejnya kini.

Tambah Yatt, selain soal imejnya bertudung, dia juga lebih cenderung kepada watak yang dapat memberikan ilmu dan pengajaran kepada penonton.

"Saya masih lagi minat berlakon tetapi perlu ada batasan kerana peranan atau sesuatu watak itu perlu bersesuaian dengan imej saya yang bertudung dan batas saya sebagai isteri orang," jelasnya.

Sementara itu, Yatt memberitahu, dia bersyukur kerana perjalanan hidupnya kini semakin mudah dan rezeki bertambah apabila bukan sahaja dapat berlakon dan memenuhi program kerohanian tetapi menjadi model untuk busana muslimah.

"Alhamdulillah, saya bahagia dengan hidup saya sekarang. Jiwa saya rasa tenang dan hidup rasa lebih lancar. Bila kita ikhlas berhijrah, Allah akan permudahkan jalan yang kita pilih," jelasnya.

Segmen Review Sesama Blogger

10 comments


Assalamualaikum semua dan salam sejahtera diucapkan.

Agak lama koz tidak membuat penulisan untuk berkenal rapat dengan pembaca dan pengunjung setia blog ini. Syukur sesangat dengan kewujudan " Segmen Review Sesama Blogger " dari pemilik puanbee.com yang lebih mesra dipanggil Puan Bee terhasil juga penulisan ini.

Seperti sedia maklum, kewujudan blog Budak Nakal ini telah lama menapak dalam dunia blogger ini. Pelbagai cabaran, pahit, manis telah ditempuh. Dan kini Blog Budak Nakal masih bertahan sehingga kini, Alhamdulillah...

Terima kasih sesangat kepada anda yang sudi berkunjung ke blog ini walaupun hanya seketika, secara tidak sengaja dan setiap masa dan waktu untuk membaca segala artikel yang telah diterbitkan di blog ini.

Blog Budak Nakal merupakan sebuah blog perkongsian maklumat Isu semasa, Gosip artis, Sukan, Tutorial blog, dan blog ini juga ada menyediakan Service Tempahan Design. Percapaian terkini blog ini adalah memiliki tidak kurang 8k PV setiap hari, Alexa rank dalam kedudukan 200 000, Page Rank 3.

Jika diingat kembali blog ini dahulunya dikenali sebagai blog tutorial dan ramai juga yang mengatakan blog ini comel. Dan kini ia telah berubah seperti keadaan sekarang ini boleh dikatakan versi simple kot.

Di dalam dunia blog ini juga bayak ilmu yag dapat koz pelajari terutama memantapkan lagi mutu hasil design yang koz buat untuk para blogger yang sudi mengambil service tempahan design pada koz.

Okey di sini koz akan perkenalkan diri koz,

Nama : Wan Md Hasrul
Umur : 26 tahun. 
Tarikh Lahir : 26 Januari 1986
Pekerjaan : Animator 2D, Grafik Design Part time. 
Status : Masih Bujang dan mempunyai 4 orang anak kucing yang comel dan manja.


Berbalik pada tujuan segmen yang dibuat oleh Puan Bee, koz ditugaskan untuk komen blog beliau.

Bagi koz, blog Puanbee.com boleh dikategorikan blog mesra pengunjung. Bila masuk sahaja blog beliau, terserlah ciri-ciri blognya tersendiri. Perkongsian artikel-artikelnya melambangkan sikap peribadi beliau dan artikel kekeluargaan menjadi tumpuan dalam blog beliau. Di sini koz ucapkan " semoga berjaya untuk contest iphone5 gadjet impian "

Untuk blog lensablogger.com pula memang best sebab banyak maklumat isu semasa boleh didapati di blog ini.


Tag:



Segmen review sesama blogger ini di anjurkan oleh Puanbee.com dan kerjasama antara Lensablogger.com  , Pondokkecil.com ,  Servis Tempahan Design  ,Anarm.net  , PaPaMifz.com , Ciklaili.com  ”


* Bagi anda yang berminat untuk join segment ini boleh ke SINI

Video Jaringan Malaysia Vs Laos AFF Suzuki 2012

1 comments


Keputusan antara Malaysia VS Laos telah memihak kepada Malaysia dengan kemenangan Malaysia 4 Laos 1. Jadi di sini jom layan video hasil jaringan yang berlaku dalam pertembungan Malaysia Vs Laos ini.


Keputusan Perlawanan Malaysia Vs Laos 28 November 2012

1 comments


Keputusan perlawanan antara Harimau Malaya menentang Laos berkesudahan Harimau Malaya menang dengan jaringan 4 gol berbalas 1. Hasil jaringan separuh masa pertama dengan kesudahan seri satu sama. Dan permulaan separuh masa kedua menampakkan kebangkitan Harimau Malaya dengan menjaringkan tiga goal dan menamatkan perlawanan dengan keputusan Harimau Malaya 4 - 1 Laos.

Kaputusan Perlawanan Malaysia Vs Laos Piala AFF Suzuki

Malaysia 4-1 Laos

Malaysia Vs Laos 28 November 2012 - Live Streaming

1 comments


Perlawanan Kedua dalam kumpulan B diantara Malaysia Lawan Laos akan berlangsung pada pukul 8.45 malam di Stadium Bukit Jalil. Perlawanan ini akan bersiaran lansung di Astro ESPN dan TV1.


Live Streaming Malaysia vs Laos 28 November 2012


LINK 1, LINK 2, LINK 3, LINK 4, LINK 5


Anzalna Nasir dituduh berfikiran cetek

9 comments



Anzalna Nasir tidak peduli dengan tanggapan segelintir pihak yang mendakwa dirinya sebagai selebriti cantik yang berfikiran cetek atau 'dumb blonde' dan 'bimbo.'
Anzalna Tidak Peduli Dituduh ‘Bimbo’
Anzalna atau nama sebenarnya Nur Anzalna Md Nasir, 24, berkata, persepsi itu tidak mengganggu dirinya sehingga dia perlu berubah menjadi individu yang berlainan daripada karakter semula jadinya yang ceria.

“Terus-terang, saya tidak kisah dengan persepsi orang. Saya tidak akan boleh buat semua orang menyukai saya.

“Biarlah apa orang nak anggap kerana mereka hanya menilai pada luaran. Saya tetap dengan diri dan karakter ceria yang tidak menyusahkan sesiapa pun.

“Pada saya, jika teguran atau tanggapan itu berasas, saya akan terima dan berubah dengan hati terbuka tetapi kalau persepsi kononnya saya ‘dumb blonde’, ia tidak akan menyakitkan saya,” katanya ketika ditemui mStar Online di sini, baru-baru ini.

Pelakon filem Sepah The Movie ini berkata, tuduhan yang tidak berasas itu dilemparkan oleh sikap segelintir pihak tanpa mengenali dirinya dengan lebih dekat.

“Saya sedar sikap periang dan gemar ketawa dengan kuat ini membuatkan orang menuduh saya berfikiran singkat dan nampak bodoh.

“Walaupun saya kelihatan seperti suka mengambil mudah dalam urusan yang dilakukan, ia tidak bermakna saya tidak boleh berfikir dan menilai baik dan buruk sesuatu perkara.

“Saya belajar sehingga ke peringkat universiti dan ada ilmu. Otak saya bukan kosong cuma saya tidak mahu bersikap serius dalam kehidupan seharian,” jelasnya.

Beralih pada perkembangan kerjaya, Anzalna berkata, dia kini mengimpikan untuk menggalas karakter yang berbeza kerana sudah bosan dengan watak antagonis.

“Saya bermula dalam industri menerusi watak-watak jahat, penggoda dan wanita gedik. Apabila khalayak membenci dan merungut dengan watak itu, ia menunjukkan lakonan saya diterima.

“Kini saya sudah muak dengan watak begitu dan mahu mencari peluang watak-watak lain pula,” kongsinya yang juga akan muncul dengan filem Kahwin 5 pada Disember depan.

Filem Sepah The Movie yang turut dibintangi antaranya kumpulan Sepah dan Jehan Miskin akan ditayangkan bermula 29 November ini.

sumber Mstar

Luahan Hati Penyokong Ultras Malaya

1 comments


Jom layan video Luahan hati penyokong Ultras Malaya pada perlawanan antara Malaysia lawan Singapore semalam di Stadium Bukit Jalil.

Rajagopal Apa Kau Dah Buat?

Natasha Hudson Elak Berlakon Babak Romantik

Jom! comments




Pelakon Natasha Hudson kini menitikberatkan tawaran lakonan yang diterima demi menjaga batas dan adab sebagai muslimah sejak mula berhijab pada awal April lalu.

Natasha atau nama sebenarnya Natasha Liana Hudson, 30, berkata, atas kesedaran dan tanggungjawab itu dia akan mengelakkan babak-babak romantik atau bersentuhan dengan pelakon lelaki lain dalam drama atau filem.

“Setakat ini belum ada lagi tawaran watak atau babak yang romantik, intim dan bersentuhan dengan pelakon lelaki lain sejak saya bertudung.

“Bagaimanapun, saya tidak boleh terlalu cerewet terhadap tawaran yang diterima kerana ini (lakonan) adalah kerjaya saya.

“Mujurlah, kebanyakan pengarah dan penerbit peka dan menghormati batas-batas bagi pelakon yang bertudung seperti saya,” katanya ketika ditemui baru-baru ini.

Pemenang trofi Pelakon Harapan Wanita pada Festival Filem Malaysia ke-20 menerusi filem Chermin ini mula bertudung selepas pulang daripada menunaikan ibadah umrah pada penghujung Mac lalu.

Justeru itu, Natasha berkata, dia kini memberikan keutamaan pada bidang pengacaraan dan urusan syarikat produksi miliknya dan suami Carleed Khaza iaitu Dream Cloud Productions.

“Atas kesedaran terhadap batas-batas pergaulan dan adab saya memberikan lebih tumpuan pada kerja-kerja belakang tabir dan pengacaraan sekarang.

“Saya banyak membantu suami untuk kerja-kerja produksi syarikat kami Dream Cloud. Saya juga aktif menyiapkan rekaan terbaru koleksi hijab yang dijual secara dalam talian,” ujarnya.

Bagaimanapun, ujar Natasha, dia perlu bijak mengimbangi antara lakonan, pengacaraan dan perniagaan kerana belum bersedia untuk berundur diri daripada dunia lakonan.

“Saya tidak pernah terfikir untuk berhenti berlakon sepenuhnya buat masa ini kerana ia adalah minat dan kepuasan saya.

“Cuma, saya perlu bijak mengimbangi dan memilih tawaran lakonan yang bersesuaian dengan penampilan dan status sekarang,” kongsinya.

Mengenai kehidupannya yang kini hamil empat bulan, Natasha berkata, perkara itu tidak menghalangnya untuk bergiat aktif dalam bidang seni.

“Rasanya kehamilan pada kali ini lebih baik daripada pengalaman pertama ketika mengandungkan anak sulung Nessa Helena.

“Setakat ini, saya tidak mengalami alahan atau mengidam yang pelik-pelik cuma mudah berasa letih sahaja. Selagi larat, saya akan bekerja macam biasa,” jelasnya.

Natasha diijabkabulkan dengan komposer dan penyanyi rap Carleed Khaza atau nama sebenarnya Khalid Kamal, 33, pada 15 April lalu di Masjid Wilayah, di sini.

Gambar Anak Nabil Raja Lawak

20 comments


Berita mengembirakan dimana Nabil raja lawak telah mendapat cahaya mata pertamanya. Berita mengembirakan ini dikongsi bersama peminatnya apabila telah menjadi bapa. 

Isteri Nabil iaitu Nazirah telah selamat melahirkan anak perempuannya yang seberat 2.67 kilogram pada jam 8.40 pagi tadi. Tahniah diucapkan kepada Nabil dan Nazirah.




Emma Maembong nak jadi pelukis

4 comments




Emma atau nama sebenarnya, Fatimah Rohani Ismail, 20, berkata, sebelum bergelar artis dia banyak menghabiskan masa dengan melukis dan menggemari lukisan jenis animasi dan potrait.

Pelakon Emma Maembong berhasrat untuk meneruskan lagesi bapanya iaitu seorang pelukis terkenal negara, Ismail Maembong dan terlibat secara serius dalam bidang itu.

"Sejak berusia 12 tahun lagi saya sudah didedahkan dengan dunia lukisan oleh ayah dan beliau adalah sumber inspirasi saya dalam bidang tersebut.

"Sebelum ini kami sering menghabiskan masa bersama dengan melukis sehingga pukul tiga atau empat pagi dan beliau banyak memberikan inspirasi kepada saya sebagai seorang pelukis," ujarnya kepada mStar Online.

Kelibat Emma boleh disaksikan menerusi drama bersiri Cinta Itu Milikku terbitan Orangetree Production yang sedang bersiaran setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 7 malam di TV3.

Selain Emma, drama bersiri 24 episod itu turut menampilkan Fazreen Rafi, Ana Dahlia, Ery Putra, Mustapha Kamal, Karl Shafek, Sherry Merlis dan Liza Abdullah.

Dalam pada itu, Emma berkata, dia tidak pernah berasa malu untuk mengakui dirinya 'anak ayah' kerana sangat rapat dan manja dengan bapanya itu.

Emma memberitahu hubungan mereka rapat selepas ibu bapa mereka bercerai ketika usianya masih kecil dan dia tinggal bersama bapanya itu.

"Ayah seorang yang sangat tegas namun jarang sekali dia memarahi saya dan adik-beradik lain kalau ada kesilapan kami lakukan. Dia sentiasa menggunakan nasihat untuk menyedarkan kami.

"Hubungan kami sangat rapat kerana saya tinggal bersamanya sejak kecil selepas ibu bapa bercerai dan banyak perkara tentang kehidupan saya belajar daripadanya terutama seni lukisan," ujarnya kepada mStar Online.

Cerita Emma lagi, sejak kecil dia tidak boleh berpisah dengan ayahnya itu dan akan mengikut ke mana sahaja beliau pergi.

"Kerana restu daripada ayah saya menjejakkan kaki sebagai pelakon dan doa beliau membuatkan saya sentiasa tabah dalam mengharungi pelbagai cabaran dalam dunia hiburan ini walaupun masih baru," katanya.

Manchester United Vs QPR 24 November 2012 - Live Streaming

2 comments


Malam ini perlawanan antara Manchester United Vs QPR akan berlangsung pada pukul 11 malam ini. Jadi kepada anda yang ingin menonton secara langsung, anda boleh juga menonton disini.


Kejutan untuk Farid Kamil Diana Mengandung Awal

1 comments



Baru-baru ini Diana Danielle telah mendedahkan berita kehamilannya pada Isnin lalu. Berita ini mengejutkan suaminya iaitu Farid Kamil yang tidak menyangka kerana berasa terkejut dengan kehamilan Diana yang berlaku dalam tempoh kurang sebulan daripada tarikh pernikahan mereka.

“Saya tidak mendiamkan diri atau cuba mengelak daripada media selepas berita kehamilan itu didedahkan Diana kepada khalayak.

“Cuma saya menjadi tergamam kerana tidak sangka dia mengandung secepat itu. Saya tidak kecoh-kecoh sebab ia masih terlalu awal,” katanya.

Pasangan itu melangsungkan pernikahan pada 3 November lalu dalam sebuah upacara ringkas di Hotel Flamingo by The Lake, Ampang dekat sini.

Farid berkata, pada awalnya dia berasa keliru dengan berita itu dan mengambil pendekatan untuk menghadapinya dengan tenang.

“Saya ambil pendapat kawan-kawan dan orang-orang lebih berpengalaman apabila Diana memaklumkan dia hamil, di mana saya tidak mahu terlalu seronok dan teruja kerana ia masih terlalu awal.

“Apa sahaja boleh berlaku. Saya tidak mahu terlalu berharap cuma mendoakan yang terbaik sahaja,” katanya.

Ketika ditanya adakah dia sudah membawa Diana melakukan pemeriksaan susulan, Farid berkata, mereka tidak berbuat demikian kerana ia masih terlalu awal.

“Kami bernikah pun belum sampai sebulan. Masih terlalu awal rasanya untuk membuat pemeriksaan walaupun alat penguji kehamilan menunjukkan Diana mengandung.

“Buat masa ini biarlah dulu sebab kehamilan itu masih baru. Lagi pun kami sedang pening kepala dengan persiapan menjelang majlis resepsi pada 1 dan 12 Disember depan,” katanya.

sumber Mstar

Malaysia Vs Singapore 25 November 2012 - Live Streaming

Jom! comments


Perlawanan Pertama dalam kumpulan B diantara Malaysia Lawan Singapore akan berlangsung pada pukul 8.45 malam di Stadium Bukit Jalil. Perlawanan ini akan bersiaran lansung di Astro ESPN dan TV1.


Live Streaming Malaysia vs Singapore 25 November 2012


LINK 1, LINK 2, LINK 3, LINK 4


Youtube Maharaja Lawak Mega Musim 2 Episod 2

Jom! comments


Maharaja Lawak Mega Musim 2 Episod 2 sebentar tadi amatlah menarik dan ada perningkatan lawak pada setiap kumpulan yang bertanding.

Pada koz sebentar tadi persembahan paling mantap ditujukkan oleh kumpulan Jozan dan Jambu. Memang gempak giler lawak-lawak mereka.

Jom saksikan Video Youtube Maharaja Lawak Mega 2012 Minggu Pertama.

Maharaja Lawak Mega 2012 setiap Jumaat jam 10 Malam tayangan serentak di Astro Warna (132), Astro Mustika HD (134) dan Astro On-The-Go!

Youtube Maharaja Lawak Mega Musim 2 Episod 2

Kumpulan R2



Kumpulan Da Di Du



Kumpulan Jozan



Kumpulan Balas



Kumpulan PMai



Kumpulan Boboi



Kumpulan Bandung Joker



Kumpulan SayWho



Kumpulan Jambu



Kumpulan Shiro



Kumpulan Sabon


15 orang yang dikehendaki Polis

1 comments


Dalam 15 individu yang dicari Seorang wanita antara yang dikehendaki bagi membantu siasatan berhubung kes samun bersenjata dan pecah rumah sekitar Timur Laut sejak awal tahun ini.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Gan Kong Meng berkata, identiti mereka diperoleh selepas pihaknya menjalankan siasatan ke atas 12 laporan kes samun dan pecah rumah di lapan kawasan di sekitar Pulau Pinang.

“Jumlah kerugian dianggarkan mencecah RM300,000. Kesemua individu yang dicari itu berusia lingkungan 20 hingga 40 tahun,” katanya pada sidang akhbar di sini.

Sehubungan itu, polis meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kesemua individu tersebut menghubungi polis Timur Laut di talian 04-228 2222 bagi membantu siasatan.

Nenek diugut Cucu dengan Sabit

2 comments



Seorang penganggur yang mengugut mencederakan neneknya dengan sabit mendapat balasan apabila dia dihukum penjara 10 bulan oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam.

Hukuman terhadap Wan Muhamad Fakhriain Wan Mohd Azhar, 21, dibuat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan. Dia didakwa mengugut Zainab Yaakub dengan sabit di sebuah rumah di Jalan Bayam di sini, jam 11 pagi, 19 November lalu.

Pada prosiding semalam, tertuduh mengaku bersalah menyebabkan Majistret Muhamad Hafiz Mohd Noor memutuskan hukuman itu dan berkuat kuasa daripada tarikh dia ditahan.

Sebelum itu, Wan Muhamad Fakhriain pergi ke tempat kerja ibunya dan mengamuk di sana sebelum disuruh pulang tetapi mengamuk pula di rumah serta cuba mencederakan Zainab dengan sabit.

Zainab yang takut dengan perlakuan agresif cucunya itu bertindak melaporkan kepada polis. Tertuduh ditahan hari sama. Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya negeri, Nabilah Nizam.

Rezeki Fasha Sandha makin bertambah semasa mengandung

1 comments



Kehadiran bayi sulung yang dikandung Pelakon Fasha Sandha sepanjang empat bulan setengah memberikan tuah dan rezeki buatnya dan keluarga.
Anak Di Kandungan Beri Tuah Buat Fasha Sandha.
Walaupun Fasha Sandha sudah berehat daripada sebarang aktiviti lakonan, namun dia mendapat tawaran untuk menjadi duta kepada dua produk iaitu kecantikan dan barangan bayi.

"Alhamdulillah, anak ini memberikan tuah kepada kami sekeluarga. Ada sahaja rezeki yang datang. Contohnya, saya sudah ditawarkan untuk menjadi duta kepada dua produk selepas bersalin nanti.

"Malah, setiap perkara yang dilakukan mesti menjadi lebih mudah dan orang selalu mendahulukan saya daripada pelbagai segi apabila berada di luar," katanya.

Tuah ini juga turut dikongsi oleh suaminya Rizal Ashram Ramli atau Jejai yang mendapat tempat kedua dalam kejohanan Lamborghini Blancpain Super Trofeo Asia yang berlangsung pada 15 dan 16 November lalu.

"Ini merupakan kemenangan yang bermakna sejak mendapat tempat ketiga pada tahun 2004 dan saya percaya kejayaannya itu dek kerana rezeki anak yang dikandungkan ini.

"Selain itu, anak ini juga telah merapatkan hubungan silaturahim antara kedua-dua belah keluarga. Alhamdulillah," tuturnya yang enggan mendedahkan jantina anak itu.

Sementara itu, Fasha berkata, selepas bersalin nanti, dia akan menjalani tempoh berpantang selama 100 hari.

Dia juga percaya penjagaan yang rapi selepas bersalin amatlah penting untuk mendapatkan tubuh badan asal.

"Saya lebih senang mengikut cara tradisional dalam berpantang, risau juga kalau berat badan naik," ujarnya.

Sumber Mstar

Senarai Penuh Pemain Malaysia Piala AFF Suzuki 2012

2 comments

Senarai penuh Pemain Malaysia Piala AFF Suzuki 2012 telah pun dikeluarkan. Berikut merupakan 22 senarai Pemain yang layak untuk menyarung jersi Malaysia pada perlawanan Piala Suzuki 2012.

Senarai 22 Pemain Malaysia: 
1 .Baddrol Bakhtia 
2 .Fakri Saarani
3. Khyril Muhymeen
4. Wan Zack
5. S. Kunanlan
6. Azamuddin Akil
7. Hazwan Bakri
8. Safiq Rahim
9. Shakir Shaari
10. Gary Steven Robbat
11. Farizal Marlias
12. Safee Sali
13. Zubir Azmi
14. Azmi Muslim
15. Bunyamin Umar
16. Mahali Jasuli
17. Norshahrul
18. Amar Rohidan
19. Fadhli Shas
20. Faizal Muhamad
21. Aidil Zafuan
22. Khairul Fahmi

Luahan hati Aliff Aziz

4 comments


PERTEMUAN setelah beberapa minggu memencilkan diri daripada media pada petang kelmarin sempena sebuah majlis sidang akhbar di Holiday Villa Subang Jaya, Selangor baru-baru ini memperlihatkan sisi Aliff Aziz yang berbeza - kurang ketawa, serius dan sugul.
Terasa kekecewaan dan kesan perpisahannya dengan pelakon Anne Ngasri atau nama sebenarnya Nasriah Ngasri, 28, sehingga menampakkan Aliff kurang bermaya bersama wajahnya yang terhias beberapa titik jerawat.
Ditanya mengenai kadar kesihatannya kini selepas keluar daripada wad kerana disyaki menghidap serangan palpitasi jantung (denyutan jantung tidak teratur) pada awal bulan Oktober lalu, jawab Aliff dia kini sedang dalam peringkat pemulihan.
"Saya dinasihatkan untuk berehat seketika dan Alhamdulillah kini sudah sihat. Baru-baru ini demam sekejap mungkin disebabkan keadaan cuaca sekarang yang tak menentu.
"Sekarang, saya sedang berusaha untuk kurangkan merokok dan kurangkan berfikir sampai jadi stres," katanya.
Tanpa berselindung, kisah perpisahannya dengan Anne menjadi pokok bicara. Ujar Aliff atau nama sebenarnya Muhamad Aliff Aziz, 21, dia kini sedang berusaha untuk kembali ke trek asal iaitu mengejar kejayaan dalam karier sebagai penyanyi serta berbakti kepada keluarga.
"Saya cuba elakkan untuk berfikir perkara yang boleh mengusutkan minda saya terutama kisah perpisahan kami. Buat masa sekarang saya mahu terus fokus kepada prioriti iaitu keluarga dan kerjaya serta menerima perpisahan ini seadanya," ulasnya.
Anne enggan balas SMS
Aliff bagaimanapun memilih untuk tidak mendedahkan punca perpisahannya dengan Anne namun masih sudi berkongsi secebis cerita proses perpisahannya dengan pelakon itu.
"Beberapa minggu lepas kami ada sedikit perselisihan faham dan memutuskan untuk memberi ruang kepada diri masing-masing seketika, sehinggalah pada hari dia bertunang, saya dimaklumkan oleh peminat melalui Twitter mengenai majlis itu.
"Kalau orang tanya apakah puncanya kami berpisah, saya tidak rasa signifikan untuk saya memberitahu sebabnya, biarlah ia kekal rahsia antara kami. Kami manusia biasa yang tidak dapat lari daripada kesilapan.
"Susah untuk dijelaskan tetapi saya pasti tiada siapa mahu rasa apa yang sedang saya rasa sekarang," cerita Aliff menahan sebak.
Tambahnya, seminggu sebelum berpisah, Aliff dan keluarga Anne masih berhubung rapat malah Anne sendiri pernah menghubungi bapa Aliff untuk bertanya khabar.
"Kami memang ada buat perancangan untuk berkahwin pada bulan Disember, tapi jodoh tak kesampaian. Dalam proses pemulihan, tiba-tiba saya dapat tahu yang dia sudah bertunang dan akan berkahwin. Jujur, ia benar-benar membuatkan hati saya terluka.
"Sepanjang perkenalan kami, dia tak pernah melakukan kesalahan. Dia memang jaga segalanya termasuk pemakaian saya.
"Anne ada bertanyakan khabar saya melalui bapa saya menerusi panggilan telefon lebih kurang seminggu sebelum bertunang tapi dia tidak memaklumkan akan majlis yang bakal berlangsung itu.
"Kata Anne, dia tak mahu membalas semua SMS saya sebab enggan melihat saya lebih sakit dan cara itu katanya boleh membantu saya untuk melupakan dia," ujar pelantun lagu Sayang Sayang itu.
Selepas majlis itu, Aliff mengakui ada menghantar ucapan tahniah melalui Twitter namun tidak mendapat respons daripada Anne.
Menyifatkan Anne sebagai seorang wanita yang paling sempurna yang pernah dipertemukan sepanjang hidup, jelas Aliff dia tidak menyesal mengenali Anne.
"Saya sangat bersyukur dipertemukan dengan dia dan dia salah seorang wanita yang paling sempurna bagi saya. Saya tidak menyesal mengenali dia kerana dia telah banyak mengajar saya erti cinta dan kehidupan.
"Baru kini saya rasa betapa pedihnya apabila perlu berpisah dengan orang yang kita sangat sayang dan baru sekarang saya faham apa ertinya cinta," tambah Aliff.
Adakah Aliff sudah serik untuk bercinta selepas ini? Jawabnya: "Ikutkan hati apabila melalui sesuatu yang memberikan impak dan membuatkan kita rasa sedih sudah pasti akan rasa fobia. Tapi ini lumrah hidup yang telah ditetapkan Tuhan namun, buat masa sekarang saya belum fikir untuk mencari pengganti dia."
Alih perhatian

Pastinya setiap hati yang baru remuk dihentam bahana cinta akan melalui pengalaman berbeza untuk memulihkan diri dan jiwa daripada peristiwa pedih seperti yang dilalui Aliff.
Pilihan dirinya adalah dengan menyibukkan diri bersama keluarga dan karier yang dirasakan tepat untuk melupakan kisah sedemikian.
"Kini saya lebih banyak luangkan masa dengan keluarga dan ke gimnasium untuk mengalihkan perhatian daripada situasi sebegini.
"Ibu saya selalu nasihatkan saya, katanya kalau sudah bukan jodoh saya tiada apa boleh buat. Terima hakikat dan reda," katanya yang mengambil keputusan untuk tidak berhubung dengan keluarga Anne.
Bagaimanapun, Aliff memanjatkan rasa terima kasih kepada keluarga Anne berikutan sokongan dan kasih sayang sepanjang tempoh awal dia mula bertapak di Malaysia.
"Saya ucapkan jutaan terima kasih kepada baba (panggilan Aliff kepada ayah Anne) dan keluarganya yang selama ini mendidik saya serta menjadi keluarga saya di sini.
"Halalkan makan minum saya dan saya minta maaf sekiranya terkasar bahasa dan ada sikap yang tidak menyenangkan keluarga baba," tutur bicaranya perlahan.
Pesanan untuk Anne
Aliff mengakui dia tidak akan sesekali melupakan kenangan bersama Anne. Katanya, memori bersama Anne akan disimpan buat panduan pada masa akan datang.
"Saya akan menjadikan kisah ini sebagai pengajaran untuk masa akan datang dan saya akan menggunakan memori ini agar tidak mengulangi perkara yang sama berulang kali.
"Ini adalah pengajaran yang besar buat saya kerana selama ini bersikap endah tak endah terhadap wanita yang pernah bertakhta dalam hati saya. Sakitnya hanya Tuhan sahaja yang tahu. Saya berharap dengan mendoakan kebahagiaan Anne, kesakitan ini dapat dikurangkan.
Bagaimanapun, Aliff mempunyai sedikit pesanan dan kata-kata akhir kepada Anne.
"Saya tidak mahu runtuhkan kebahagiaan yang dia sedang kecapi, memandangkan dia juga sibuk dengan persiapan perkahwinan cukuplah saya mengatakan saya bertuah dipertemukan dengan dia. Semoga kehidupannya berjalan lancar.
"Saya mahukan yang terbaik untuk dia dan kini doa saya telah dimakbulkan untuk melihat dia bahagia cuma bukan dengan saya. Saya doakan yang terbaik buat dia," ungkap Aliff.
Gerhana cinta yang sedang dilalui oleh pucuk muda yang barangkali dilabelkan masih mentah untuk memahami makna cinta itu ditepis perlahan-lahan. Noktah yang adakalanya tidak menghadiahkan kebahagiaan hanya mampu diharungi dengan motivasi dan sokongan sekeliling.
"Saya mula merasakan saya kini telah kehilangan sesuatu yang amat besar, tapi selagi ada keluarga, peminat dan kerjaya tiada apa yang mampu menghalang saya," tegasnya.

sumber Kosmo!

Shah Iskandar Sedia Temui Zain Saidin Isu 'Rebut' Rozita Che Wan

Jom! comments


Shah Iskandar
PETALING JAYA: Pelakon kelahiran Singapura, Shah Iskandar bersedia untuk bersemuka dengan aktor Zain Saidin bagi meleraikan salah faham berhubung isu “rebut” pelakon Rozita Che Wan.
Shah atau nama sebenarnya Shah Iskandar Mahfuz, 30, bagaimanapun berkata, Zain ada hak untuk merasai perasaan kurang senang terhadap dia dan Rozita kerana mereka berdua sedang bergandingan dalam beberapa drama terbitan Zeel Production sejak dua bulan lalu.
“Dia (Zain) ada hak untuk berasa kurang senang atau salah sangka dengan kemesraan saya bersama Che Ta (Rozita), walaupun saya tidak tahu status sebenar hubungan mereka, sama ada masih bersama atau sudah tiada apa-apa.
“Saya tidak salahkan Zain pun malah, saya bersedia dan terbuka untuk bersemuka jika dia mahu mendapatkan penjelasan berhubung gosip ini.
“Hakikatnya, hubungan saya dengan Che Ta pada masa ini hanya atas nama kerja dan profesional. Tiada apa-apa yang serius antara kami,” katanya ketika dihubungi mStar Online di sini pada Khamis.
Shah berkata demikian sebagai respons kepada desas-desus terbaharu yang mendakwa dia mempunyai hubungan istimewa dengan Rozita sejak terlibat dalam penggambaran drama Kiah Pekasam dua bulan lalu sehingga menimbulkan perasaan cemburu kepada Zain.
Rozita Che Wan
Selain drama bersiri itu, ketiga-tiga mereka digandingkan bersama beberapa minggu lalu dalam telefilem Anak Ikan arahan Rashid Sibir untuk siaran Astro di sebuah hotel terkemuka di Port Dickson, Negeri Sembilan.
Zain dilaporkan telah mengirimkan puluhan bunga ros dan patung beruang ke bilik penginapan Rozita di hotel berkenaan bagi memujuk hati wanita itu yang dikatakan sedang merajuk.
Dalam pada itu Shah tidak menolak jika ditakdirkan hubungannya menjadi lebih rapat dengan Rozita pada masa akan datang kerana dia menyenangi sikap wanita berusia 39 tahun itu.
“Setakat ini belum ada apa-apa yang serius antara saya dan Che Ta. Kami memang rapat dan tidak dinafikan banyak mata melihat kami bergurau serta berbual ketika di lokasi.
“Namun seperti dinyatakan tadi, ia hanya berlandaskan hubungan profesional. Saya tidak tahu pula pada masa akan datang hubungan kami menjadi lebih intim?
“Apa-apa pun selepas ini saya perlu lebih relaks dan berpada-pada dalam tindak-tanduk yang akan mengundang perasaan kurang senang kepada segelintir pihak,” jelasnya yang sedang menjalani penggambaran drama bersiri Kiah Spy di Perlis.
Zain Saidin
Sementara itu, Zain yang dihubungi enggan mengulas mengenai dakwaan kononnya dia terasa hati dengan kemesraan dua pelakon itu sehingga bertindak membelikan puluhan kuntum bunga ros bagi memujuk hati Rozita.
“Saya tidak mahu komen mengenai gosip itu. Sejak nama saya dikaitkan dengan Che Ta, macam-macam cerita timbul dan akhirnya saya juga yang terkena kesannya.
“Saya sudah penat bercerita dan menjawab perkara-perkara begini,” luahnya.
Ditanya mengenai kemesraan Shah dan Rozita, Zain berkata, pada pengamatannya mereka hanya rapat sebagai rakan artis di tempat kerja.
“Kebetulan mereka berlakon bersama untuk tempoh yang lama. Mungkin sebab itu mereka menjadi rapat dan ia adalah perkara normal.
“Saya tiada masalah mengenai gosip itu dan tidak fikir mereka mempunyai hubungan yang serius,” kongsinya yang terlibat dalam penggambaran drama bersiri Evolusi Kl Drift The Series.

sumber Mstar

Kekejaman Israel ke atas Kanak-kanak Palestine

1 comments

Gambar ini menunjukkan di mana seorang kanak-kanak perempuan dipijak dadanya oleh seorang tentera Israel.

Diet cara sihat

1 comments


Panduan untuk berdiet cara sihat :-
  • Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.
  • Jika anda terasa lapar, makan hanya sedikit sahaja nasi dan banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menghilangkan rasa lapar. 
  • Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur. 
  • Jika anda terbangun dari tidur pada waktu malam dan terasa lapar, minum air kosong atau makan sebiji buah seperti epal atau pisang.
  • Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari. 
  • Kawal nafsu makan anda kerana ia akan membuatkan anda makan lebih dari yang sepatutnya. Inilah sebabnya anda perlu makan 5-7 kali hidangan sehari demi untuk mengawal nafsu makan anda. 
  • Jika anda masih gagal mengawal nafsu makan, anda boleh membeli 'protein shakes' dan memakannya di antara hidangan dua kali sehari iaitu antara sarapan dan makan tengahari serta antara makan tengahari dan makan malam.
  • Anda boleh menggunakan pil diet untuk mempercepatkan lagi proses menurunkan berat badan. Tetapi ia akan menjadi sia-sia jika anda tidak mengamalkan cara pemakanan yang betul dan sihat.
  • Tingkatkan aktiviti fizikal anda. Latih diri berjalan sekurang-kurangnya 400 meter sehari. Anda tidak semestinya perlu pergi ke gym atau berjogging di padang permainan. Objektif utama adalah untuk membakar lebih banyak kalori. Lakukan aktiviti seperti park kereta anda lebih jauh dari destinasi yang hendak dituju dan pilih untuk menggunakan tangga daripada menggunakan lif.
  • Buat senaman 'sit up' dan 'push up' setiap kali bangun tidur pada waktu pagi dan pada waktu petang  selepas balik kerja. Lakukan sebanyak 20 kali setiap set. Tambah jumlah 'sit up' dan 'push up' dari hari ke hari sehingga mampu untuk membuat 100 kali setiap set. Dengan cara ini, anda bukan sahaja boleh menurunkan berat badan dengan cepat, malah berpotensi untuk mendapat abs yang cantik berketul-ketul.
  • Produk terbaik untuk anda yang ingin menurunkan berat badan iaitu Alpha Lipid SD2.Alpha Lipid SD2 adalah keluaran syarikat New Image Asia yang telah bertapak selama lebih 21 tahun di pasaran dan ia terbukti berjaya menurunkan berat badan secara semulajadi, selamat dan berkesan.
    Alpha Lipid SDII tercipta daripada hasil kajian sekumpulan ahli perubatan dari Harvard Medical University iaitu Dr. George Cahill dan Dr. George Blackburn.

    Produk ini merupakan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif, terdiri daripada protein soya bukan GMO, serat, ekstrak daun teh hijau, vitamin dan mineral.



Mari mulakan langkah anda untuk mencapai berat badan yang ideal bersama Alpha Lipid SD2.

Hubungi: 016 6302700(Hasrul)

Tiket Online Malaysia Vs Singapore AFF Suzuki

1 comments


Tiket perlawanan antara Malaysia vs Singapore boleh beli secara online mulai sekarang sehingga jam 9.00 pagi esok. Tiket juga boleh dibeli di stadium jam 10 pagi esok.

Waktu siaran langsung Malaysia Vs Singapore

8:45PM , 25 November 2012, Stadium Bukit Jalil

Harga Tiket AFF 2012

Dewasa = RM30
Kanak-Kanak(Bawah 12 Tahun) = RM10

Link hotline tiket Malaysia vs Singapore --> https://online.tickethotline.com.my/

Gambar Anuar Zain dan Nora Danish

6 comments


Info terkini telah tersebarnya gambar Anuar Zain dan Nora Danish duduk bersebelahan.WOw..amat sepadan sekali. Senyum, tak perlu kata apa-apa...cewah...

Seperti sedia maklum baru-baru ini Anuar zain telah meluahkan ciri-ciri wanita idamannya adalah seperti Nora danish untuk dijadikan isteri. Jom baca artikel ini "Nora Danish ciri-ciri wanita idaman Anuar Zain"

p/s: Ada sesiapa jeles tak???hihi

Anuar Zain dan Nora Danish bercinta, Percintaan Anuar Zain dan Nora Danish, Video Anuar Zain dan Nora Danish, Gosip artis Anuar Zain dan Nora Danish bercinta,

Gambar Hot! Leuniey

2 comments


Di sini dipaparkan beberapa keping gambar ayu si gadis pilihan apek iaitu Nur Eilunie Natasha atau lebih dikenali dengan nama Leuniey. Jom layan.





Hot! Nora Danish ciri-ciri wanita idaman Anuar Zain

3 comments


Anuar Zain mengakui wajah seperti pelakon Nora Danish antara ciri-ciri wanita idamannya untuk dijadikan isteri. Anuar mula tertarik dengan Nora sejak kemunculan awal pelakon itu menerusi drama Puteri.

"Nora memiliki wajah dalam kriteria wanita idaman saya yang feminin dan lembut.
"Saya tidak menolak takdir sekiranya dijodohkan dengan Nora," kata Anuar.

Penyanyi itu ditemui pada pelancaran klip video lagu Ajari Aku di White Box, Publika dekat sini, petang Isnin.

Bagaimanapun, tambah Anuar, perhubungannya dengan Nora tidak lebih daripada seorang rakan kerja kerana wanita itu menjadi pasangannya dalam klip video Ajari Aku yang turut menampilkan pelakon Datuk Rahim Razali.

Ditanya, pernah atau tidak dia terfikir untuk mengenali Nora dengan lebih dekat, Anuar memberitahu tidak memikirkan untuk menjalinkan hubungan yang lebih serius dengan ibu beranak satu itu.

"Walaupun Nora mempunyai ciri-ciri wanita idaman seperti yang di inginkan, tetapi ia belum sampai ke tahap untuk saya mengenalinya dengan lebih lanjut. Masing-masing dengan hal peribadi sendiri," tuturnya.

Malaysia vs Bangladesh 20 November 2012 - Live Streaming

1 comments


Malam ini perlawanan persahabatan antara Malaysia lawan Bangladesh akan berlangsung sebelum turun menentang pasukan Singapura 25 November ini pada perlawanan pertama dalam AFF 2012.

 Perlawanan persahabatan Malaysia menentang Bangladesh akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil dan berlangsung pada jam 8.45 malam dan live di Astro Arena 801.

 Live Streaming Malaysia vs Bangladesh 20 November 2012
LINK 2 (Lihat Sini)
Keputusan Harimau Malaya 0-0 Bangladesh)

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net