Ciri-Ciri Blog Popular

Ciri-ciri blog Popular

Kalau korang semua nak tahu, untuk menjadi blog popular perlukan banyak masa dan cabaran. Korang haruslah mendalami semua ilmu-ilmu yang wajib diketahui sebagai seorang blogger terutama penggunaan SEO di dalam sebuah blog.

Seperti blog Budak Nakal ini nak dikatakan popular sangat-sangatlah jauh rasanya, tak sehebat blog Kak Yanmie, Denaihati dan Eyriqazz yang memiliki mutu blog yang terbaik. Jom tengok apakah ciri-ciri blog Popular:

Antara ciri-ciri blog popular ialah : 

1)Memiliki ramai Pengunjung dalam sesuatu masa.
2)Memiliki bilangan komen yang banyak dalam sesuatu entry seperti 50 komen pada satu entry.
3)Nama Blognya selalu disebut-sebut oleh blogger-blogger lain.
4)Memiliki periklanan yang mencurah-curah seperti Earning nuffnang.
5)Income berblog yang diperolehi sebanyak 4 angka.
6)Muka blog masuk ke dalam majalah atau surat khabar.
7)Follower fanpage yang super banyak, lebih dari 100k Like.

Kalaulah blog koz mempunyai ciri-ciri diatas pasti menggembirakan hati ini haha, insyallah akan datang..^^


" Contest ini dianjurkan oleh Blog CoretanAnuar.Com ditaja bersamaSembangHari2Discount-Hari2 , azri.my  ,  bardboo.com , CikTom.com , emasfizikal.comsyaisya.com percutianku.com ,
Sjiehan.com StudioAksara eyriqazz.com



blog popular 2012, list blog popular 2012, blogger paling popular, blog terkenal, blog popular 2013, pemenang blog popular


Ranking: 5

Comments:8

23 October, 2012 13:10

xdop ciri2 diatas.. ermmm

23 October, 2012 19:06

hmm..ntah bila la mampu nak capai tahap macam ni...

03 November, 2012 03:55

Saya setuju dengan ciri-ciri semua ni. Sebab terkenal tidak semestinya trafik banyak saja, tidak semestinya banyak jana pendapatan saja. Memang senarai ciri-ciri yang baik.

21 December, 2012 19:21

kalau mati idop balek pun belum tentu dapat camni. huhuhu

21 December, 2012 19:24

ada sesetengah org, menulis blog hanya utk kepuasan diri

21 December, 2012 20:07

100 thn akan dtg lah kot br camtu..T_T

21 December, 2012 23:49

Rasanya tak ampu duduk setanding dgn mereka , tapi sekadar mencuba. Banyak masa perlu difikirkan, tentang keluarga spt isteri, anak2 dan kerjaya. Terima kasihlah memberi tip2 spt di atas tu.

23 December, 2012 12:05

xlayak semua tu...adesss

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net