Aznil dan Adibah Noor pengacara Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-19

6 comments


Pasangan pengacara Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-19 iaitu Aznil Hj Nawawi dan Adibah Noor bakal mempertaruhkan gaya bersahaja dan usik-mengusik dalam menerajui acara itu pada 17 November depan.

Menurut Aznil yang julung kali bergandingan dengan Adibah, dia bersedia untuk menampilkan kelainan pada kemunculannya bagi mengekalkan prestij anugerah seiring dengan 19 tahun usia penganjurannya.

"Sesuatu yang baru perlu kami perkenalkan selepas 19 tahun AIM dianjurkan. Saya kira untuk tempoh itu, penggiat seni dan penonton juga sudah matang untuk melihat perjalanan majlis yang selaras dengan prestijnya.

"Kita sering ambil jalan mudah (penganjuran) dengan membariskan pelawak sebagai hos bagi menceriakan suasana.

"Sudah tiba masanya tugas itu digalas oleh pengacara yang sebenar dan di situlah cabaran kami untuk mengacara dan menjaga momentum majlis agar tidak lesu dan hambar," katanya.

Aznil berkata demikian ketika ditemui mStar Onlinedi sini pada Selasa selepas sidang media pengumuman pengacara dan persembahan artis pada malam anugerah nanti.


Sebahagian daripada artis dan individu terliat dalam AIM 19 pada tahun ini.
Malam anugerah yang bertemakan "Black & White Glam Glitz" itu akan diadakan pada 17 November depan di Stadium Malawati, Shah Alam, dekat sini.

Siaran langsung anugerah akan disiarkan bermula pukul 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Mustika HD (saluran 134).

Ia bermula dengan acara Karpet Glamor yang disiarkan pada pukul 8.30 malam kendalian Awal Ashaari dan peserta On Air, Dahlia Shazwan.

Katanya, keutamaan yang diberikan pada malam itu adalah untuk mengawal perjalanan majlis dan penyampaian anugerah agar tidak meleret seperti yang kerap berlaku.

Jelas Aznil, beberapa kesilapan dilakukan para penyampai anugerah seperti bergurau-senda secara berlebihan dan meleret atau beraksi bingung ketika di pentas menjejaskan kelancaran acara.

"Pada kali ini, kami mahu mengawal kekurangan itu dengan muncul bersama setiap kali penyampai anugerah mahu menyampaikan trofi."Nadi majlis terletak pada kami. Kami perlu bijak mengimbanginya agar ia ceria dan tidak meleret. Ia akan melibatkan usikan dan gurauan ringkas dalam menjaga momentum majlis," katanya.

Ditanya tidakkah pendekatan itu dilihat seolah-olah dia mahu mendominasi acara, Aznil berkata, perkara itu tidak timbul kerana ia bertujuan untuk menjaga perjalanan majlis mengikut aturan masa dan pengisian yang ditetapkan.

"Bukan saya mahu mendominasi AIM tetapi bagi mengelakkan kesilapan dan kekalutan yang sering kita lihat pada sesebuah anugerah daripada berulang.

"Kita tidak mahu AIM dilihat seperti anugerah santai dan tidak serius kerana ia berprestij dan sudah mencecah 19 tahun," katanya.

Dalam pada itu, Adibah berkata, keserasian yang mereka miliki walaupun tiada pengalaman mengacara bersama sebelum ini memberikan keyakinan tugas itu mampu dilaksanakan dengan baik kelak.

"Saya percaya keserasian antara kami akan memudahkan lagi tugas mengendali AIM walaupun ini adalah pertama kali kami digandingkan.

"Gaya usik-mengusik dan spontan yang kami pertaruhkan itu akan memberikan kelainan dan mengawal momentum acara," katanya yang sudah empat kali mengacarakan AIM.

Antara barisan artis yang akan membuat persembahan adalah Datuk Siti Nurhaliza & Hafiz, Shila Amzah, Stacy, kumpulan May, Lefthanded, Klangit, Forteen, GX4, Mojo, One Nation Emcees dan Jimmy Palikat.

Ia turut. diserikan barisan penyampai antaranya Datuk Hattan, Dr Fazley, Nora Danish, Siti Sarah, Yassin dan Heliza Helmi.AIM 19 mempertandingkan 16 kategori.

sumber Mstar

Biodata dan Profile Norshahrul Idlan Talaha

17 comments



Norshahrul Idlan Talaha nama yang tidak asing lagi merupakan penyerang skuad The Red Warrior ini yang telah meledak goal penting bagi memastikan Kelantan  mengunguli dengan menyapu tiga piala sekaligus. Mari kita kenali lebih dekat dengan pemain penyerang kelantan dan juga harimau malaya yang bernama Norshahrul Idlan Talaha.

Biodata Norshahrul Idlan Talaha
Nama           : Norshahrul Idlan Talaha
Tarikh lahir    : 8 Jun 1986
Tempat lahir  : Terengganu, Malaysia
Tinggi            : 1.67 m (5 kaki 5 1 / 2 inci)
Posisi            : Penyerang
Kelab           : Kelantan FA
Nombor        : 9

Kerjaya kelab
2003-2006 Perak
2006-2007 Negeri Sembilan
2007-2009 UPB-MyTeam
2009 - 2012 Kelantan

Heliza Helmi ajak rakan Artis sertai Kelas Agama

6 comments


Heliza Helmi Ajak Rakan Artis Sertai Kelas Agama

 Penyanyi dan pelakon Heliza Helmi mengalu-alukan pembabitan lebih ramai rakan artis untuk menghadiri kelas bimbingan agama Islam iaitu Usrah Fitrah yang dikhususkan untuk seluruh penggiat seni tanah air.

Heliza, 26, berkata, sambutan daripada lebih 30 penggiat seni termasuk golongan artis setakat ini menunjukkan perkembangan yang baik terhadap projek cetusan Rusydi Ramli Al Jauhari itu.

“Alhamdulillah, projek Usrah Fitrah ini mendapat sambutan yang baik daripada warga seni sejak beberapa bulan lalu namun saya mengalu-alukan lebih ramai penggiat khususnya rakan artis turut serta dalam kelas tersebut.

“Kelas agama itu meliputi pembelajaran segenap aspek iaitu al-Quran dan tajwid, fiqah, aqidah, hadis dan motivasi diri. Ia memang bagus dan istimewa kerana bukan sahaja memberikan ilmu tetapi dicetuskan khusus untuk membimbing warga seni tanah air,” katanya ketika ditemui mStar Online.

Finalis Akademi Fantasia musim kelima (AF5) itu berkata demikian selepas pelancaran bukunya yang berjudul Diari Heliza Helmi dan pengumuman sebagai duta minuman ice blended Coolblog, di sebuah hotel di sini, pada Isnin.

Usrah Fitrah yang dianjurkan oleh Fine Academy Sdn Bhd dan Must Read Sdn Bhd itu terbuka kepada warga industri hiburan termasuk pelakon, penyanyi, wartawan, penggiat seni fesyen, penulis dan pemuzik.


Heliza bersama wakil syarikat Coolblog Dessert Sdn Bhd menunjukkan minuman Coolblog selepas pengumuman rasmi pelantikannya sebagai duta minuman itu.
Seramai tujuh ustaz bertauliah iaitu Rusydi Ramli Al Jauhari, Shahrizan Daud At Turabi, Ghazali Ibrahim, Syed Norhisham Tuan Padang Al Idurs, Amin Idris, Tuan Fazrul, Zul Ramli dan Halim Hafiz akan bertanggungjawab membimbing para peserta pada setiap minggu.

Antara rakan artis yang aktif adalah Irma Hasmie, Yatt Hamzah, Diana Amir, Noryn Aziz, Farah Asyikin, Siti Nordiana, Iqram Dinzly, Zoey Rahman, Salima AF, Enot dan personaliti TV3, Teh Syuhada.

Heliza yang semakin aktif bergelar penceramah motivasi berkata, pembabitan dalam kelas tersebut sejak setahun lalu membuatkan dia semakin seronok untuk menimba lebih banyak ilmu pengetahuan yang baru.

“Saya anggap pembabitan dalam Usrah Fitrah ini bukan hanya menambahkan ilmu agama, malah memberikan saya input berguna yang boleh digunakan ketika saya memberikan ceramah dan taklimat motivasi.

“Kebetulan pula, pada waktu ini saya semakin aktif memenuhi undangan untuk memberikan ceramah motivasi di merata tempat, ia menjadikan saya semakin teruja untuk terus belajar pelbagai ilmu dan perkara,” katanya.

Buku Heliza yang dirasmikan pakar motivasi, Datuk Dr Mohd Fadzilah Kamsah (kiri) dan wakil syarikat penerbitan.
Mengenai buku Diari Heliza Helmi, Heliza berkata, dia dilamar oleh syarikat penerbitan buku Yamani Angle Sdn Bhd pada awal tahun ini tetapi terpaksa ditangguhkan ekoran jadual kerja yang padat.

“Buku ini adalah himpunan jurnal harian saya selama ini. Sebenarnya, pihak penerbit sudah menyuarakan hasrat untuk menerbitkan jurnal saya itu ke dalam bentuk buku sejak awal tahun lagi tetapi ia sering tertangguh kerana kesibukan saya.

“Selain buku, saya juga ambil kesempatan pada majlis ini untuk mengumumkan pelantikan saya sebagai duta minuman Coolblog yang berkuat kuasa pada Ogos lalu bagi tempoh setahun.

“Mereka memilih saya kerana kebetulan saya memang menggemari minuman itu sebelum ini,” katanya.

Majlis perasmian buku tersebut disempurnakan oleh pakar motivasi, Datuk Dr Mohd Fadzilah Kamsah.

sumber Mstar

Tempahan Design Timeline Facebook

Jom! comments


Hari ini koz ingin kongsikan kepada anda Design Timeline Facebook yang telah dihasilkan oleh koz dalam mempromosikan Service Tempahan Design yang baru-baru ini telah dilancarkan. Syukur sangat dalam bulan ini sahaja hampir 20 Service Design telah koz terima. Antara tempahan design yang paling Hot! ketika ini adalah Design Timeline Facebook.

Timeline Facebook telah diperkenalkan dan digunakan secara meluas bermula 22 Disember 2011. Fungsi Timeline Facebook ini memberikan kemudahan kepada penggunanya bagi memperluaskan dan mempromosikan hasil jualan, kerja, bakat dll. Dengan kedudukan Timeline ini berada diatas sekali, pengguna boleh menghiasnya dengan pelbagai gaya dan kretiviti masing-masing. Saiz terbaik bagi cover timeline ini adalah bersaiz 851 X 315.

Kepada sesiapa yang masih ingin menggunakan service design dari kami, kami masih lagi dalam promosi. Harga design yang ditawarkan amat berpatutan, kenapa kami kata begitu? Kerana design yang kami hasilkan adalah bermutu dan 100% dari tenaga dan idea kerja kami. Tiada copy paste dilakukan seperti menggunakan simbol/brush yang disediakan photoshop. Kami hasilkan design dengan menggunakan macromedia Flash sahaja. Hasil yang kami lakukan pasti akan memberi kepuasan kepada anda dan waktu untuk siapkan sesuatu design adalah kurang dalam 24 jam.

Sekarang ini kami telah menyediakan Apps bagi memudahkan anda membuat Tempahan Design dari pihak kami.Tempahan Design boleh dilaksanakan di sini.

 http://www.facebook.com/ServiceTempahanDesign/app_321263267903822

Kedudukan Apps ini berada di bawah Timeline Perkhidmatan ini. Sebarang pertanyaan anda bolehlah PM kepada kami.

Jadi disini koz akan pamirkan beberapa design Timeline Facebook yang telah ditempah oleh rakan-rakan Service Tempahan Design.

Myoptiberry.com 

Omsairamshop.com 


tempahandesign.blogspot.com

www.facebook.com/sksemabok

www.facebook.com/MENMOREPOWER


www.facebook.com/pages/Pusat-Kecantikan-Anggun/131518163634431

www.facebook.com/ServiceTempahanDesign

www.facebook.com/groups/designpercuma/


www.facebook.com/piaalisdnbhd


Tomok dan isterinya berlakon

1 comments

Penyanyi Tomok berasa bertuah apabila isterinya, Rahayu Abbas (Ayu) sanggup meluangkan masa untuk berlatih bersamanya bagi mendapatkan watak terbaik dalam karya yang dia lakonkan.

Tomok atau nama sebenarnya Shah Indrawan Ismail, 28, berkata, apabila menerima sesebuah tawaran watak dalam filem, dia akan memastikan latihan secukupnya dibuat sebelum memulakan sesi penggambaran.

"Saya sedar, sebagai pendatang baru di dunia lakonan, banyak perkara yang perlu diasah.

"Walaupun ada sesi pembacaan skrip bersama pelakon lain, rasanya ia tidak cukup untuk saya bersedia di set.

"Maka latihan berlakon akan disambung di rumah pula di mana Ayu menjadi gandingan watak saya. Alhamdulillah, saya bersyukur dan bertuah kerana ada dia," katanya.

Tambah Tomok, isterinya juga merupakan pengkritik utama dalam setiap filem yang dilakonkan, selain menjadi penyokong terhadap karier barunya itu.

Sementara itu, selepas membuat percubaan di bidang lakonan menerusi filem pertamanya, Mantera dan terbaru, Istanbul Aku Datang yang akan ditayangkan pada 8 November ini, Tomok mengakui dia seronok melalui pengalaman sebagai pelakon.

"Selepas mendengar respons daripada ramai pihak, rasanya perjalanan (lakonan) boleh diteruskan.

"Yang penting saya mahu setiap lakonan yang disampaikan mendapat impak kepada penonton yang menyaksikannya, dan pada masa sama, saya akan perbaiki setiap kelemahan yang ada," ujarnya.

Kata Tomok lagi, walaupun kerjaya pelakon memerlukan pengorbanan masa yang besar, namun dia masih lagi boleh mengimbangkan antara karier nyanyian, lakonan dan keluarga.

sumber Mstar

Kereta terbakar ketika isi NGV

1 comments



Sepasang suami isteri dan anak perempuannya berdepan detik cemas apabila kereta jenis Iswara yang dinaiki mereka terbakar dalam kejadian jam 8 malam kelmarin.

Mangsa, R Tehinagaran berkata, kejadian berlaku sewaktu dia berhenti di sebuah stesen minyak di sini untuk mengisi gas NGV.

Katanya, dia yang dalam perjalanan dari Bandar Country Homes ke rumah mentua di Pahang menyedari saluran gas itu bocor dan memaklumkan kepada pekerja stesen minyak.

“Pekerja cuba menutup saluran utama itu namun gagal menyebabkan hos mengeluarkan api dan menyambar terus kepada enjin kereta.

“Saya dan isteri berada di luar kenderaan manakala anak (T Priyadharyshyini) berada dalam kereta bertindak melompat keluar menyelamatkan diri,” katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui ketika kejadian.

Insiden menyebabkan Tehinagaran mengalami kecederaan kecil apabila tangan dan kepalanya melecur manakala anak dan isteri tidak mengalami sebarang kecederaan.

“Kejadian menyebabkan anak saya trauma kerana masih terkejut dengan insiden yang berlaku.

“Dianggarkan lebih RM10,000 kerugian dialami apabila dua telefon bimbit, GPS dan alat permainan DVD hangus dalam kebakaran,” katanya.

Sejurus kejadian, dua jentera bomba dari Gombak Selatan dan Selayang tiba di tempat kejadian.

Anggota bomba dengan kekuatan seramai 11 orang mengambil masa lima minit untuk memadamkan kebakaran.

Ketua operasi, Nasir Zulkifli berkata, siasatan awal mendapati kebakaran berpunca daripada kebocoran saluran gas.

Hot! Aaron Aziz masuk hospital

6 comments

Berita terbaru mengatakan pelakon lelaki popular iaitu Aaron Aziz dikejarkan ke hospital pagi ini berikutan demam teruk dialaminya sejak beberapa hari lalu.

Perkara itu disahkan oleh isterinya, Diyanah Halik melalui laman mikro Twitter, hari ini.Menurut Diyana, Aaron mengalami demam teruk akibat pneumonia.Namun, suhu badan Aaron dilaporkan sudah turun sedikit selepas menerima rawatan.

Pneumonia merupakan jangkitan kuman pada paru-paru yang boleh berlaku akibat demam. Diyana menulis, terima kasih atas ucapan daripada semua.

"Sekarang dah turun sikit," katanya.

Diyana juga memberitahu bahawa Aaron sudah mengalami batuk sebelum ini dan menolak untuk menerima rawatan.

"Sebelum ke Cape Town, memang dia dah batuk dan sakit sikit, mungkin waktu filming Promo basah for the whole day. Him being him tidak akan ke doktor!" katanya kira-kira 30 minit lalu di laman Twitter miliknya.

Pelakon utama filem KL Gangster itu dikatakan semakin pulih.

Diyana memberitahu peminat, "Alhamdullillah, he's getting better. On drips and antibiotics helps."

Namun begitu, sampai bila pelakon kelahiran Singapura itu akan ditahan di wad masih belum diketahui.

Gambar Hot! Almy Nadia dan Anak angkatnya

3 comments



Inilah dia wajah anak angkat Almy Nadia yang bernama Nur Afrina Darwisya. Kehadiran Afrina yang dijaga Almy Nadia bermulai 27 April 2010 itu banyak memberikan kekuatan dan inspirasi dalam hidupnya.

“Apabila saya penat dan tertekan dengan nasib kerjaya yang tidak menentu kebelakangan ini, Afrina menjadi kekuatan dan inspirasi saya.

“Saya gembira dan bahagia membesarkan dia. Pendek kata, dia adalah segala-galanya dalam hidup saya,” katanya.

Almy merancang untuk mengadakan majlis sambutan hari lahir anaknya pada bulan depan bersama pihak media dan peminat.

“Sejak dia berada di bawah jagaan saya, Afrina tidak pernah diperkenalkan kepada khalayak. Mungkin sebab itu, timbul pelbagai cerita kurang enak mengenai kami.

“Insya-Allah, jika tiada aral saya mahu adakan majlis hari lahirnya pada bulan depan atau Disember nanti di Kuala Lumpur bagi memperkenalkannya kepada rakan media dan peminat,” katanya.

Anak ikan yu disambar helang masih hidup di padang golf

5 comments



Seekor anak ikan yu yang masih hidup ditemui berada dekat lubang ke-12 di Kelab Golf San Juan Hills, selatan bandar raya ini pada Isnin lalu.

Anak ikan yu bintang yang sepanjang 60 sentimeter itu dipercayai disambar seekor burung helang laut di Lautan Pasifik dekat padang golf tersebut.

Burung helang itu kemudian melepaskan ikan tersebut semasa ia terbang melintasi padang golf berkenaan.
"Seorang petugas kami yang membuat rondaan mendapati terdapat sesuatu yang bergerak-gerak di atas rumput dekat lubang ke-12.

"Selepas melakukan siasatan, dia mendapati terdapat seekor ikan yu yang kecil. Dia kemudian membawa ikan tersebut dengan menggunakan kereta golf ke bangunan kelab," kata pengarah operasi kelab itu, Melissa McCormack kelmarin.

Menurutnya, terdapat tanda gigitan pada badan anak ikan itu sekali gus menyebabkan beberapa kakitangan kelab tersebut menganggap ia terjatuh dari paruh burung helang.

McCormack berkata, seorang kakitangan kelab golf kemudian membawa ikan tersebut untuk dilepaskan ke Lautan Pasifik di pantai Dana Point yang terletak lapan kilometer dari situ.

KoSmo

Layanan First Class sebelum di korban

4 comments

Lembu ini diberi layanan First Class sebelum dikorbankan hahaha..terbaik!

gambar sembelih lembu, lembu korban dihari pertama, gambar sambutan raya qurban,Gambar lembu mengganas, gambar sembelih lembu, gambar lembu disembelih, persembelihan cara islam,hukum sembelih lembu, penyembelihan mengikut islam

Gempar! Lembu Panjat Bumbung

5 comments

Ingatkan kucing je boleh panjat bumbung umah, rupa-rupanya lembu pun boleh panjat ya. Ahak tak nak turun ke??Ke tak berani nak turun time raya Qurban ni?hihi

Berita penting Harap disebarkan!

1 comments


Allahu akbar 3x! Berita penting, harap sebarkan! Pasti terjadi! Kita akan bemandi darah di seluruh negara. Kepada semua orang islam, siap sedia dan asah parang, keris, pisau dan senjata tajam yang lain sekarang , Kita akan sembelih lembu, kambing,kerbau,kibas dan unta. Kita buat Sup dan makan ramai-ramai.
Selamat Hari Raya Qurban Semua...^^

Hazama Azmi berlakon filem Apa Celop Toqq

4 comments


Penyanyi Hazama Azmi mengakui malu menonton lakonan pertamanya dalam filem Apa Celop Toqq semasa tayangan perdana filem arahan Ahmad Idham itu malam Selasa lalu.

Hazama bagaimanapun berkata, dia tidak menyangka akan bergelar pelakon kerana tidak pernah mendapat tawaran daripada mana-mana pengarah sebelum ini.

"Saya berasa malu sebenarnya melihat lakonan saya sendiri kerana gementar dengan reaksi orang lain yang melihat saya di skrin besar itu," katanya kepada mStar Online.

Hazama yang memegang watak utama dalam filem berkenaan turut digandingkan dengan Intan Ladyana, Taiyuddin Bakar dan Azad Jazmin.

Apa Celop Toqq mengisahkan mengenai seorang anak muda lakonan Hazama yang sering terlibat dengan mat rempit namun memasang impian untuk menjadi penyanyi.

Ia akan di tayangkan di 68 pawagam seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei bermula Khamis (hari ini).

Dalam pada itu, Hazama berkata, walaupun mengalami sedikit kesukaran ketika berada di set penggambaran dia bersyukur kerana dikelilingi oleh ramai pelakon-pelakon yang banyak membantu dirinya dalam memberikan hasil terbaik untuk filem itu.

Kata Hazama, Idham selaku pengarah juga banyak memberikan input kepadanya supaya lebih fokus terhadap penggambaran.

"Saya tidak pernah menyangka akan ada pengarah yang berani mengambil saya untuk berlakon kerana saya langsung tidak ada pengalaman.

"Bagaimanapun ini adalah satu pengalaman dan proses pembelajaran buat saya untuk menjadi artis yang lebih baik," katanya.

Tambah Hazama, dia tidak berfikir lama untuk bersetuju terlibat dalam filem berkenaan kerana yakin ia akan memberi pengalaman baru buat dirinya.

Sementara itu, Hazama memberitahu dia mahu lebih serius dalam dunia lakonan selepas ini namun nyanyian masih menjadi keutamaan.

Dalam perkembangan lain, Hazama bakal muncul dengan filem keduanya berjudul Lari arahan Idham selain sedang merakamkan album pertamanya yang akan dilancarkan pada akhir tahun ini.

Hot! Tasha Shilla berasa jelak dan bosan

1 comments


Kenapa Perlu Dengki Dengan Saya?- Tasha Shilla.

Pelakon kontroversi Tasha Shilla semakin jelak dan bosan untuk menghadapi gosip remeh-temeh mengenai dirinya yang silih berganti dan sering diperkatakan.

Tasha atau nama sebenarnya Natashasheila Abdul Razak, 25, berkata, perasaan itu semakin memuncak apabila dia sekali lagi dikaitkan dengan dakwaan mengarut apabila dituduh memakai pakaian yang mempunyai lambang salib rekaan Hazwani Osman pada pelancaran sebuah anugerah, baru-baru ini.

“Memang saya mengambil pendekatan untuk berdiam diri daripada melenting tetapi pada masa yang sama saya juga berasa jelak dan bosan kerana terus dikaitkan dengan gosip remeh-temeh dan tidak berasas.

“Padahal, sepanjang menceburi bidang seni sejak dua tahun lalu, saya tidak pernah kacau orang. Mungkin tuduhan itu timbul kerana perasaan iri hati atau salah faham oleh segelintir pihak,” katanya ketika dihubungi mStar Online di sini, petang Rabu.

Kata Tasha, dia sendiri bingung dan tidak pasti mengapa perasaan dengki dan tidak puas hati harus wujud di kalangan segelintir pihak terhadap dirinya.

“Kenapa perlu dengki dengan saya? Mungkin sudah resam masyarakat kita yang mudah iri hati dan cemburu dengan kejayaan orang lain walaupun saya tidak mengganggu mereka.

“Saya pelik kenapa orang masih tuduh saya wanita yang liar dan jahat kerana cerita-cerita yang belum tentu kesahihannya?” luahnya dalam nada terkilan.

Justeru itu, aktres yang berasal dari Kuala Lumpur ini berkata, dia perlu bekerja keras bagi mengimbangi kontroversi yang bertandang agar khalayak umum dapat melihat kesungguhan dan komitmennya menceburi bidang seni.

“Apabila pelbagai kontroversi terus melanda, saya tiada pilihan melainkan bekerja dengan lebih keras dan fokus pada lakonan bagi mengimbangi cerita-cerita negatif yang timbul.

“Jika saya sendiri pun jelak dengan gosip-gosip itu, tidak mustahil peminat turut merasainya. Keadaan itu yang paling membimbangkan jika orang terus melihat saya sebagai lambang kontroversi berbanding kisah kerjaya,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Tasha baru sahaja dilantik sebagai wajah kepada kempen ‘I Love Malaysian Designers’ anjuran Brew & Skittles untuk tempoh dua tahun.

“Saya bertindak sebagai wajah atau duta kempen ini bagi merancakkan lagi kehadiran lebih ramai pereka-pereka baru tanah air dan mempromosikan nama mereka.

“Sepanjang tempoh itu, saya boleh memakai mana-mana pakaian mereka untuk sebarang acara, fotografi atau penggambaran mengikut kesesuaian,” hurainya.

Tasha baru sahaja menamatkan penggambaran telefilem berjudul Ramadan Jangan Ambil Nyawaku untuk ditayangkan di RTM pada Ramadan tahun depan.

Selepas itu, dia bakal memasuki set penggambaran drama bersiri 28 episod iaitu Cinta Bertamu Di Abu Dhabi untuk slot Akasia di TV3.

Pelakon yang mula dikenali menerusi drama Gemilang ini dihujani kontroversi seawal tahun pertama pembabitannya dalam bidang lakonan antaranya dakwaan ‘dibela’ VIP dan gemar bersosial di kelab malam.

sumber Mstar

Guru ditetak parang dua lelaki bertopeng

1 comments

Guru ditetak dengan parang di Besut.

 Seorang guru lelaki cedera ditetak dengan parang oleh dua orang lelaki bertopeng di hadapan Maktab Perguruan Sultan Mizan di Besut petang semalam.

Akibat tetakan itu mangsa yang berumur 35 tahun dan berasal dari Jalan Semarak, Besut cedera di belakang badan, tangan kanan dan kaki kiri. 
Pihak polis yang tidak menolak kes itu berlaku akibat dendam telah mengenal pasti salah seorang suspek. 

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, ACP K.Manoharan berkata kejadian berlaku kira-kira 6.20 petang yang pada mulanya guru berkenaan yang mengajar di sebuah Sekolah Kebangsaan telah menerima panggilan telefon daripada seorang wanita yang ingin menemuinya.


"Sebaik mangsa dan adiknya sampai di tempat kejadian, mereka telah didatangi dua buah kereta bercermin gelap sebelum dua lelaki bertopeng keluar dari kereta itu dan terus menetak mangsa dengan parang.


Mangsa kemudiannya dibawa ke Hospital Besut oleh adiknya. 

Selain bertugas sebagai guru, mangsa yang masih bujang turut menjalankan perniagaan menjual barangan kosmetik. 

Manoharan berkata pihak polis telah mengenal pasti suspek dan gerakan sedang dilakukan bagi memburu seorang kontraktor bagi membantu siasatan. 

"Kita sedang mengesan seorang kontraktor yang bernama Che Wan Sharmizie Che Wan Mat yang berusia 29 tahun dan berasal dari Kampung Baru Bukit Tumbuh, Besut. 

"Kita telah membuat serbuan di rumah suspek, namun gagal mengesan suspek dan dipercayai suspek telah melarikan diri," katanya. 

Beliau berkata mangsa kini dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan dan keadaannya dilaporkan stabil. 

Kes disiasat di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan menggunakan senjata. - Bernama

Live Streaming Arsenal Vs Schalke 04 25 Oktober

1 comments


Pagi nanti akan bermula satu perlawanan UEFA Champions League diantara Arsenal vs Schalke 04. Perlawanan dijangka akan bermula pada pukul 2.45 pagi.

Live Streaming Arsenal vs Schalke 04 25 oktober
Sebelum menonton PANGKAH semua iklan dahulu.



Siaran Lain Pilih Di Bawah

Keputusan Perlawanan Harimau Muda A vs Geylang United 24 Oktober

Jom! comments


Selepas kejayaan Harimua muda dalam Memenangi Piala Newspaper 2012, Harimau muda tampil garang setelah mengalahkan Geylang United dengan kesudahan Harimau Muda 3-1 Geylang United.

Hasil jaringan Harimau muda adalah dari sentuhan Irfan Fazail pada awal minit ke-16. Kemudian sambung separuh masa kedua Gary Robbart menjauhkan lagi kedudukan Harimau muda dengan jaringan gol minit ke-57 dan minit yang ke-82 Wan Zack Haikal menambah lagi jaringan untuk Harimau muda.

 Minit terakhir pasukan Geylang United dapat menjaringkan gol saguhati dari hasil jaringan Jozef Kaplan.

Keputusan perlawanan Harimau Muda A vs Geylang United 24 Oktober

Harimau Muda 3-1 Geylang United

Harimau Muda minit 16 (Irfan Fazail)
Harimau Muda minit 57 (Gary Robbart)
Harimau Muda minit 82 (Wan Zack Haikal)
Geylang United(Jozef Kaplan)

Hot! Restoran Amy Search Ditutup

1 comments

Amy (Search) Tutup Restoran Selepas 4 Tahun.

 Selama 4 tahun Restoran milik Amy Search ini beroperasi tetapi khirnya terpaksa menutup Restoran Cheng Ho miliknya di Wangsa Maju dekat sini pada Selasa.

Menurut laporan Kosmo pada Rabu, Amy atau nama sebenarnya Suhaimi Abdul Rahman, 53, berkata, restoran yang terkenal dengan masakan ala Cina itu terpaksa ditutup kerana pihak yang diberikan tanggungjawab untuk menguruskan perniagaan itu berdepan pelbagai masalah.

“Apa pun, saya tetap sedih kerana perniagaan ini sudah lama dijalankan tetapi akhirnya terpaksa ditutup,” katanya.

Restoran tersebut menyediakan masakan ala Cina kegemaran pelanggan antaranya ketam masak telur masin, udang bersalut mentega dan ikan siakap nyonya.

Menurut Amy, dia memulakan perniagaan tersebut empat tahun lalu dengan modal RM250,000. Bagaimanapun, pada Jun tahun lalu dia menyerahkan segala urusan perniagaan itu kepada seorang rakan tetapi ia berdepan masalah.

Amy berkata, dia bernasib baik kerana telah mempatenkan nama Restoran Cheng Ho sebelum ini.

Justeru, katanya, tiada pihak yang dibenarkan menggunakan nama tersebut.

Amy kini mencari pelabur baharu bagi mengusahakan kembali restoran itu atas jenama sama di lokasi lain yang sedang dikenalpasti.

Katanya, pihak yang berminat untuk menjalinkan kerjasama boleh menghantar e-mel di amysearch@gmail.com.

Pada 24 September 2008, seorang pelanggan Nik Zahir Nik Mohd Idris memfailkan saman terhadap penyanyi itu bagi pihak anaknya Nik Zakwan, 6, yang melecur pada bahagian belakang badan selepas terkena kuah tomyam akibat kecuaian pekerja restoran tersebut.

Penyanyi itu diperintahkan Mahkamah Sesyen Sivil di sini pada Mei 2010 untuk membayar ganti rugi sebanyak RM18,000 kepada keluarga Nik Zahir.

sumber Mstar

Video Muka Buku Lawak Versi Zizan Dan Najwa Latif

1 comments


Jom layan lagu muka buku versi Zizan Dan Najwa Latif. Memang terbaik lawak zizan^^.
Versi Zizan Dan Najwa Latif, Gambar Versi Zizan Dan Najwa Latif, Video Versi Zizan Dan Najwa Latif, Video, 

Harimau Muda A vs Geylang United Singapore S.League

1 comments


Malam ini pasukan Harimau Muda A kita akan menentang Geylang United dalam Singapore S.League. Terkini pasukan Harimau Muda berada dalam senarai 5 pasukan tangga teratas dan semoga perlawanan malam ini dapat bawa pulang 3 mata penuh bagi mencapai tangga yang lebih baik.


Kedudukan Pasukan Singapore S.League.
POS.TEAMMPWDLGFGADP
S.LEAGUE 2012
1Tampines Rovers2315444824+2449
2DPMM FC2214354624+2245
3Albirex Niigata S2212553524+1141
4Home United2211564329+1438
5Harimau Muda2112273421+1338
6Balestier Khalsa2210572019+135
7Armed Forces239594338+532
8Hougang United227783030+028
9Gombak United237792329-628
10Young Lions2263132335-1221
11Tanjong Pagar2254131437-2319
12Geylang United2246122447-2318
13Woodlands Wellington2224161642-2610


Keputusan Semasa Perlawanan Harimau Muda Vs Geylang United

Harimau Muda 3-1 Geylang United

Harimau Muda minit 16 (Irfan Fazail)
Harimau Muda minit 57 (Gary Robbart)
Harimau Muda minit 82 (Wan Zack Haikal)

Minit terakhir Geylang United membuat jaringan saguhati.

Nabil Sertai Boboi dalam Maharaja Lawak

Jom! comments

Nabil Ahmad Sertai 'Boboi' Bukan Kerana Hilang Populariti

Penyampai radio Suria FM dan pelawak, Ahmad Nabil Ahmad menolak dakwaan popularitinya sebagai artis komedi semakin tenggelam sehingga memaksanya menyertai kumpulan Boboi untuk bertanding dalam program Maharaja Lawak 2 (MLM 2). Nabil, 28, sebaliknya berkata, penyertaannya dalam kumpulan yang disertai oleh Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik itu dibuat secara sukarela selepas mendapati mereka mempunyai keserasian sejak bekerjasama dalam pementasan Lawak Ker Der 2 baru-baru ini.

"Tidak timbul soal populariti saya sudah tenggelam kerana apa yang saya lakukan ini adalah kehendak diri sendiri memandangkan kami mempunyai keserasian dalam satu kumpulan.

"Malah Afdlin dan Harun setuju dengan cadangan saya bergabung bersama mereka dalam MLM 2 pada tahun ini," katanya kepada mStar Online ketika ditemui pada sidang media pelancaran program itu, di sini, Isnin lalu.

Bakal Juara MLM 2012 bakal menerima hadiah wang tunai sebanyak RM500,000 manakala tempat kedua dan ketiga akan membawa pulang hadiah RM250,000 dan RM150,000.

MLM 2012 akan bersiaran secara langsung bermula 16 November depan, pada setiap Jumaat di saluran Astro Warna (132) dan Mustika HD (134).

Ia akan di adakan Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA), dekat sini.

Dalam pada itu, Nabil mengakui keputusannya menyertai kumpulan Boboi kerana tertekan apabila terpaksa melakukan sketsa komedi secara solo seperti sebelum ini.

Nabil berkata, bukan mudah untuk menghiburkan penonton secara seorang diri terutamanya dalam pertandingan besar seperti MLM 2.

"Saya pernah masuk pertandingan Maharaja Lawak secara solo. Walaupun mendapat tempat ketiga tetapi sebenarnya ia bukanlah mudah seperti yang disangka kerana tekanannya sangat hebat,” ujarnya.

Tidak menganggap kredibilitinya sebagai pelawak tercalar, Nabil berkata, gabungan itu adalah sebagai salah satu tanda kerjasama di antara pelawak-pelawak di negara ini.

sumber Mstar

Gambar Hot! Tasha Shila Pakai Baju Bersalib

2 comments



Aktres Tasha Shila mempersoalkan kewajaran pihak-pihak tertentu yang menimbulkan cerita adanya simbol salib pada baju yang dipakainya ketika majlis pelancaran tema pakaian ‘fairy tale’ untuk Anugerah Skrin 2012.

Pada majlis itu, beberapa orang artis wanita telah mengadakan peragaan pakaian di atas pentas termasuklah Tasha Shila.
Dalam peragaan tersebut, Tasha dilihat telah memakai ‘dress’ labuh rekaan Hazwani Omar dengan jelas menampakkan simbol salib di depannya.

Dengan ‘hadirnya’ simbol yang melambangkan agama lain, Tasha dan pereka pakaian itu dilabelkan sebagai insan yang tidak sensitif dengan perasaan umat Islam.

Tasha bagaimanapun ternyata terkejut dengan dakwaan sedemikian.
“Hah?? Memang tak perasan pun dan bagi Tasha memang tak ada apa-apa simbol pun pada baju yang diperagakan Tasha.

“Sebagai model, Tasha hanya peragakan baju tersebut dan bukannya terlepas pandang. Pereka fesyen juga ada ketika Tasha memakai baju itu,” kata Tasha yang dipetik dari portal OhBulan.
Tidak mahu mengeruhkan keadaan dan memanjangkan isu ini, Tasha berkata, isu seperti ini tidak seharusnya timbul.

“Bagi Tasha, pemikiran sesetengah orang yang terlalu negatif dan Tasha berfikiran positif ketika memperagakan baju tersebut. Isu ini tak patut timbul dan Tasha tak mahu komen banyak-banyak,” katanya.
Bagi Hazwani Omar, dia menjelaskan tiada niat untuk dirinya mereka pakaian dengan bersimbolkan salib.
Hazwani memberitahu simbol itu tidak wujud sebaliknya juluran ikatan ‘hood’ dikepala yang dipakai oleh Tasha terjulur ke depan dan telah menyebabkan ‘munculnya’ simbol salib.

Pun begitu, Hazwani akan lebih berhati-hati dalam mereka pakaian selepas ini.
“Saya memang tak ada niat langsung dan tak pernah terlintas difikiran saya mengenai simbol tersebut.
“Sebagai pereka, saya memang menitikberatkan segala rekaan saya dan setiap rekaan saya, saya akan ambil respon dari orang ramai.

“Saya akan lebih berhati-hati lepas ini. Apa boleh buat, pemikiran orang lain-lain. Kalau mereka fikir negatif, maka negatif lah yang mereka nampak,” kata Hazwani.

Mahu rakan lawat jika meninggal

23 comments




Mahu rakan lawat jika mati
MARANG - Tiada siapa yang menyangka permintaan anggota Unit Kawalan Penjara (UKP), Penjara Marang, Sharul Nizam Mohd Nor, 29, yang mahu rakan melawatnya jika dia meninggal dunia sebagai petanda bahawa dia akan pergi buat selama-lamanya.

Mangsa, yang bertugas di Penjara Marang, maut ketika dalam perjalanan ke tempat kerjanya selepas dirempuh sebuah treler di Kilometer 26 Jalan Kuala Terengganu ke Kuantan di Kampung Alur Tuman di sini, semalam.

Mangsa yang juga bapa kepada seorang cahaya mata dikatakan berasal dari Kampung Paloh Nyior, Telemong di Hulu Terengganu dan kini menetap di Kampung Gong Kiat, Kuala Terengganu.

Dalam kejadian jam 6.30 pagi itu, mangsa yang menunggang motosikal jenis Yamaha 135 LC dipercayai terlebih dahulu terlanggar bahagian belakang sebuah Proton Saga yang berada di hadapannya sebelum terjatuh dan dirempuh sebuah treler.


Mangsa disenangi rakan

RAKAN baik mangsa, Mazlan Awang, 45, ketika ditemui Sinar Harian di tempat kejadian begitu sedih dengan kejadian yang menimpa rakan baiknya yang dikenali sejak tujuh tahun lalu itu kerana sama-sama berkhidmat di Jabatan Penjara di Marang.

“Arwah (Sharul Nizam) seorang rakan yang baik dan dia sering berkongsi cerita mengenai keadaan dirinya kepada saya dan rakan yang lain, arwah ada beritahu bahawa dia mengalami masalah kurang oksigen dalam badan sejak belakangan ini.

“Begitu juga pada malam sebelum kejadian, arwah sempat menceritakan keadaan kesihatan dirinya itu tetapi saya tidak menyangka arwah akan terlibat dalam kemalangan ketika dalam perjalanan ke Penjara Marang pada pagi ini (semalam),” katanya.


Mahu dikebumikan sebelah pusara ibu

MENURUT Mazlan, arwah menunjukkan sikap berbeza sejak belakangan ini termasuk meminta rakannya melawatnya jika dia meninggal dunia bagi mengetahui sejauh mana dia menderita akibat penyakit dihidapinya itu.

“Saya difahamkan arwah juga berpesan kepada isterinya agar jenazahnya dikebumikan di sebelah pusara ibunya di tanah perkuburan di Kampung Paloh Nyior, Telemong jika dia meninggal dunia,” katanya yang turut ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), Kuala Terengganu selepas kemalangan itu.

Kata Mazlan, isteri arwah adalah seorang guru dan mengajar di Kuala Lumpur dan dia difahamkan bahawa isteri arwah juga masih bercuti selepas melahirkan anak sulung mereka yang baru berusia dua bulan.

“Saya dan rakan tidak sangka apa yang disampaikan arwah sejak belakangan ini rupa-rupanya bagi menzahirkan perasaannya yang seolah-olah sudah mengetahui bahawa dia akan pergi meninggalkan kami,” katanya.


Mangsa gagal kawal motosikal

SEMENTARA itu, Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Ahmad Mazlan Yahaya berkata, ketika kejadian, ketiga-tiga kenderaan terbabit datang dari arah Marang menuju ke Dungun dalam keadaan jalan licin berikutan hujan lebat yang melanda kawasan berkenaan.

“Siasatan awal di tempat kejadian mendapati kemalangan berpunca daripada kegagalan mangsa mengawal motosikal yang ditunggangnya dan mangsa dikatakan terlebih dahulu terlanggar bahagian belakang sebuah kereta sebelum terjatuh.

“Pada masa sama, sebuah treler dari arah belakang tidak sempat mengelak lalu merempuh mangsa. Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah pada anggota badan,” katanya kepada Sinar Harian semalam.

Jenazah mangsa kemudiannya dibawa ke Unit Forensik, HSNZ bagi bedah siasat sebelum dituntut keluarganya kira-kira jam 11.30 pagi  untuk dibawa pulang dan dikebumikan di Kampung Paloh Nyior, Telemong.

Polis juga meminta kerjasama orang ramai yang menyaksikan kejadian kemalangan tersebut supaya menghubungi pihak polis bagi membantu siasatan.

Suri rumah dan bayi baru lahir ditemui mati

3 comments


Kulim-Suri rumah dan bayi baru lahir ditemui mati.

Seorang suri rumah dan seorang bayi baru lahir ditemui mati dalam bilik utama dan bilik air sebuah rumah teres di Taman Kekwa di sini petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kulim Supt Ghuzlan Salleh berkata polis mendapat maklumat yang membawa penemuan dua mayat itu kira-kira pukul 2.30 petang daripada seorang jiran mangsa yang dikatakan hairan kerana mangsa tidak keluar dari rumah dan mengambil anak-anaknya di sekolah seperti biasa.

"Jiran tersebut memaklumkan kepada polis yang kemudian pergi ke rumah berkenaan dan mendapati mayat seorang perempuan yang dikenali sebagai Shaniza Idris, 27, berlumuran darah dalam keadaan tertiarap dalam bilik utama sementara mayat seorang bayi yang baru dilahirkan pula ditemui dalm bilik air rumah tersebut," katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata mangsa adalah isteri kepada seorang konstabel sokongan yang bertugas di Balai Polis Kulim dan ketika kejadian sedang berkursus di Nibong Tebal, Seberang Perai Selatan.

Ghuzlan berkata kematian mangsa pada awalnya dipercayai akibat keguguran tetapi dalam siasatan polis mendapati bahawa tiada sebarang rekod daripada Klinik Kesihatan dan sebagainya yang ditemui mengesahkan bahawa mangsa sedang mengandung.

Katanya mayat kedua-duanya dibawa ke Hospital Kulim untuk bedah siasat, yang sedang dijalankan pakar forensik dari Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar dan mungkin keputusannya akan dapat diketahui lewat petang ini.

“Kita mengkategorikan kematian tersebut adalah mati mengejut," katanya.

Sementara itu, jiran mangsa yang tinggal di hadapan rumah berkenaan, Rohizat Abdul Rahim, 49, dan isterinya Normah Ali, 48, telah pergi ke rumah mangsa setelah mendengar salah seorang dari tiga anak mangsa menangis.

Rohizat berkata setiap hari Shaniza akan menghantar anaknya ke sekolah dan selepas pulang terus menutup pintu dan berada dalam rumah, dan pukul 1 tengah hari akan keluar sekali lagi mengambil anaknya di sekolah.

“Semalam anak sulungnya pulang bersendirian dan saya dengar anak yang lain menangis kuat dalam rumah itu lalu saya suruh isteri saya ke rumah mangsa untuk memastikan sebab anak itu menangis," Rohizat.

Sementara itu, Normah berkata apabila dia masuk ke dalam rumah itu dia mendapati terdapat beberapa tompokan darah di lantai dari bilik air hingga ke bilik tidur utama rumah itu dan mendapati Shaniza terlentang kaku hanya memakai coli tanpa pakaian lain dan sudah tidak bernyawa lagi.

"Lalu saya menjerit minta tolong daripada jiran-jiran bersebelahan dan menutupnya dengan sehelai selimut. Pada ketika itu saya tidak pasti sama ada terdapat mayat seorang bayi dalam bilik air di rumah itu kerana saya menumpukan untuk membantu Shaniza dengan meminta bantuan jira-jiran memanggil polis dan ambulans," katanya yang merupakan orang pertama masuk ke rumah tersebut untuk mengetahui sebab salah seorang anak mangsa menangis begitu kuat.

Suami mangsa Asmadi Ahmad, 28, yang ditemui di bilik forensik Hospital Kulim kelihatan sugul dan trauma atas tragedi yang berlaku terhadap terhadap isterinya.

Dia yang tidak banyak bercakap berkata mayat isteri dan anaknya itu akan dikebumikan di Pokok Sena petang ini.

“Kematian ini adalah satu tragedi pada diri saya dan saya amat terkilan lebih-lebih lagi menjelang Hari Raya Aidiladha tidak lama lagi, kerana anak-anak kami tanpa ibunya di hari raya ini," katanya dengan nada tertekan.

Hasil perkongsian hidup Asmadi dan Allahyarham Shaniza, mereka mempunyai tiga orang anak iaitu dua lelaki Mohd Danial, 7,  yang bersekolah di Tahun Satu, dan Mohd Dani, 4, serta Puteri Dayana, 1. - Bernama

Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega 2012

15 comments



Maharaja Lawak Mega 2012 akan bersiaran secara langsung bermula 16 November depan, pada setiap hari Jumaat di saluran Astro Warna (132) dan Mustika HD (134).

Bakal Juara MLM 2012 bakal menerima hadiah wang tunai sebanyak RM500,000 manakala tempat kedua dan ketiga akan membawa pulang hadiah RM250,000 dan RM150,000.

Berikut merupakan Senarai Peserta Maharaja Lawak Mega 2012


  1. Saywho (Eko, Bocil dan Vicha)
  2. The Bandung Jokers (Dodon, Amin dan Aman)
  3. Dadidu (Bobo, AR Badul dan Arif Sudin)
  4. Pi Mai (Imuda dan Mat Over)
  5. Boboi (Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik dan Nabil)
  6. Jozan (Johan dan Zizan)
  7. Sabon (Abon dan Sathia)
  8. Jambu (Taukeh dan Yus)
  9. R2 (Rahim dan Wan Lopez)
  10. Shiro (Shahrol dan Ajak)



Ciri-Ciri Blog Popular

8 comments

Ciri-ciri blog Popular

Kalau korang semua nak tahu, untuk menjadi blog popular perlukan banyak masa dan cabaran. Korang haruslah mendalami semua ilmu-ilmu yang wajib diketahui sebagai seorang blogger terutama penggunaan SEO di dalam sebuah blog.

Seperti blog Budak Nakal ini nak dikatakan popular sangat-sangatlah jauh rasanya, tak sehebat blog Kak Yanmie, Denaihati dan Eyriqazz yang memiliki mutu blog yang terbaik. Jom tengok apakah ciri-ciri blog Popular:

Antara ciri-ciri blog popular ialah : 

1)Memiliki ramai Pengunjung dalam sesuatu masa.
2)Memiliki bilangan komen yang banyak dalam sesuatu entry seperti 50 komen pada satu entry.
3)Nama Blognya selalu disebut-sebut oleh blogger-blogger lain.
4)Memiliki periklanan yang mencurah-curah seperti Earning nuffnang.
5)Income berblog yang diperolehi sebanyak 4 angka.
6)Muka blog masuk ke dalam majalah atau surat khabar.
7)Follower fanpage yang super banyak, lebih dari 100k Like.

Kalaulah blog koz mempunyai ciri-ciri diatas pasti menggembirakan hati ini haha, insyallah akan datang..^^


" Contest ini dianjurkan oleh Blog CoretanAnuar.Com ditaja bersamaSembangHari2Discount-Hari2 , azri.my  ,  bardboo.com , CikTom.com , emasfizikal.comsyaisya.com percutianku.com ,
Sjiehan.com StudioAksara eyriqazz.com



blog popular 2012, list blog popular 2012, blogger paling popular, blog terkenal, blog popular 2013, pemenang blog popular


Izreen Azminda ada masalah kesihatan

1 comments


Pelakon Izreen Azminda berkata tindakannya menjauhkan diri daripada khalayak selain kurang mendapat publisiti sejak mendirikan rumah tangga bukan disebabkan masalah disiplin seperti diperkatakan.

Sebaliknya, Izreen atau nama sebenarnya Izreen Azminda Aznam, 27, berkata, dia terikat dengan jadual penggambaran yang padat selain mengalami masalah kesihatan selepas berkahwin dengan jurukamera Mohammad Riza Baharuddin pada 30 Ogos lalu.

"Saya memang sibuk dengan penggambaran sebaik sahaja melangsungkan perkahwinan hampir dua bulan lalu.

"Saya tahu dakwaan kononnya saya mempunyai masalah disiplin timbul apabila saya tidak dapat menghadiri majlis pelancaran sebuah drama baru-baru ini.

"Perkara itu tidak disengajakan kerana saya jatuh sakit pada hari tersebut," ujarnya ketika ditemui pada program Jelajah ASK 2012 di sebuah pusat beli-belah di sini, baru-baru ini.

Pasangan itu bernikah di kampung halaman Izreen di Alor Setar, Kedah.

Izreen berkata, keadaan kesihatan yang tidak menentu kerana masalah tekanan darah rendah yang dialaminya menyebabkan dia dituduh sedemikian.

"Sebenarnya saya memang mempunyai masalah tekanan darah rendah sejak dulu lagi tetapi keadaan bertambah buruk apabila saya terbabit dalam penggambaran tanpa henti sejak lepas kahwin.

"Bayangkan, saya menghabiskan masa dan berbulan madu dengan suami pun melalui projek drama yang kami sama-sama terlibat.

"Mungkin sebab itu ada pihak salah anggap dan membuat andaian saya sengaja menjauhkan diri sedangkan saya sibuk sehingga hari ini," katanya.

Ditanya mengenai pengalaman berumah tangga, Izreen berkata, status isteri membawa perubahan besar kepada kehidupannya.

"Banyak perubahan besar saya alami dalam perkahwinan ini. Ia mengajar saya mengenai soal tanggungjawab dan penampilan diri.

"Sebelum ini saya seorang yang kasar dan lasak tetapi perkahwinan ini mengubah saya menjadi semakin feminin dan lembut," katanya yang masih belum dikurniakan rezeki untuk hamil.

Terbaru, Izreen masih lagi terikat dengan penggambaran drama bersiri Julia yang kini ditayangkan di TV3.

Selepas ini, dia bakal memasuki set penggambaran drama 30 episod berjudul Sehangat Asmara pula.

sumber Mstar

AES: 'Jangan aniaya pengguna'

2 comments



Pelaksanaan Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) yang bakal dilaksanakan di kebanyakan jalan raya di negara ini mendapat reaksi positif dalam kalangan orang ramai, asalkan ia dilakukan dengan cara betul dan  bertujuan mendidik pengguna jalan raya.

Orang ramai serta sebahagian pemimpin mengharapkan pelaksanaan AES ini bukanlah untuk menghukum pemandu berkenaan, tetapi hasilnya lebih baik dengan dapat melahirkan pemandu berhemah di jalan raya.

Ahli Parlimen Parit Sulong, Datuk Noraini Ahmad berkata, pemasangan sistem berkenaan memerlukan kajian yang teliti dan bukannya dipasang untuk mencari serta menghukum pengguna jalan raya sahaja.

Katanya, petunjuk bagi sistem berkenaan perlulah jelas dan bukannya dipasang dengan cara yang mengelirukan pengguna jalan raya seperti tiada papan tanda atau papan tanda yang sedikit.

“Saya sering kali membahaskan perkara ini dalam Parlimen, supaya perlaksanaannya dilakukan di tempat bersesuaian, tidak menganiaya pengguna serta bukan untuk keuntungan semata-mata.

“Pemasangan berkenaan perlu dilakukan jalan yang menjadi tumpuan dan banyak kenderaan seperti lebuh raya serta jalan persekutuan.

“Bagi saya pemasangan di jalan negeri yang kurang penggunanya, yang kebanyakannya terdiri daripada penduduk kampung adalah tidak sesuai. Saya juga harapkan papan tanda AES ini perlu ada sekurang-kurangnya tiga amaran sebelum sesuatu kamera itu dipasangkan sebagaimana yang dipraktikkan di beberapa negara luar,” katanya.

Sementara itu, seorang pengguna jalan raya, Hafsa Mohammad Nor, 25, berkata dia bersetuju dengan adanya sistem AES ini, asalkan tidak menyusahkan orang ramai dengan memasangnya dengan sesuka hati serta memikirkan keuntungan semata-mata.

Pelajar Sarjana Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) ini berkata, pemasangan AES ini akan membuatkan orang ramai lebih berhati-hati terutamanya di kawasan yang mempunyai risiko kemalangan atau melebihi had laju.

“Kamera AES ini hanya perlu dipasang di tempat yang sesuai seperti lokasi yang kerap berlaku kemalangan dan juga jalan yang berpotensi untuk pengguna memandu dengan had laju yang berlebihan,” katanya.

Sementara itu, sepanjang pemerhatian wartawan Sinar Harian di tiga lokasi iaitu Kilometer 84 Lebuhraya Yong Peng – Ayer Hitam arah selatan, sememangnya perlu diletakkan sistem AES dengan had laju 110 km/j.

Ini kerana, jalan berkenaan agak berbahaya untuk pengguna melebihi had laju, selain kerap kali berlaku kemalangan terutamanya di waktu hujan dan selepas hujan yang mengakibatkan jalan licin.

Begitu juga dengan Kilometer 10 Jalan Kluang – Ayer Hitam, dengan jalan yang agak lurus tetapi agak sibuk, ia kurang sesuai untuk dipandu dengan had laju yang berlebihan.

Tetapi bagi kilometer 15 Jalan Simpang Lima – Parit Sulong, ia kurang sesuai untuk dipasang dengan AES, kerana jalan berkenaan kurang sibuk dan tidak mempunyai risiko berlakunya kemalangan.

sumber sinar

Live streaming Manchester United Vs Sporting Braga 24 Oktober

Jom! comments


Perlawanan antara Manchester United Vs Sporting Braga 24 Oktober UEFA Champions League. Perlawanan dalam Group H, UEFA Champions League di Stadion Old Trafford, Rabu, 24 Oktober 2012.

Senarai Pemain

Manchester United:

1-De Gea; 2-Rafael, 5-Ferdinand, 6-Evans, 3-Evra; 8-Anderson, 23-Cleverley, 24-Fletcher; 10-Rooney, 19-Welbeck, 20-Van Persie.

Braga:

33-Beto; 25-Salino, 4-Nuno Coelho, 26-Vinicius, 21-Ismaili; 27-Custodio, 45-Hugo Viana, 30-Alan, 8-Mossoro, 14-Ruben Micael; 17-Eder.

Live streaming Manchester United vs Sporting Braga 24 Oktober, 2.45 a.m
Sebelum menonton PANGKAH semua iklan dahulu.


Perkahwinan Lee Chong Wei dan Wong Mew Choo 9 November

Jom! comments

Kad Kahwin Lee Chong Wei dan Wong Mew Choo.

Majlis perkahwinan Datuk Lee Chong Wei dan Wong Mew Choo akan berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) pada tarikh 9 dan 10 November ini.

Pengumuman mengenainya perkahwinan ini dibuat oleh abang Lee Chong Wei iaitu Lee Chong Hoon pada sidang media semalam. Pengumuman mengenainya perkahwinan ini dibuat tanpa kehadiran Chong Wei kerana beliau sedang menyertai kejohanan Terbuka Denmark di Odense.

Pelakon Almy Nadia hilang keyakinan

1 comments

Almy Nadia Hilang Keyakinan Kerana Tiada Tawaran Lakonan

Pelakon Almy Nadia mengakui ketiadaan tawaran lakonan sejak kebelakangan ini menyebabkan dia hilang keyakinan diri untuk muncul di khalayak umum.

Almy atau nama sebenarnya Almy Nadia Aminuddin Shah, 26, berkata, tahun ini merupakan tempoh paling perit dan tidak stabil dalam kerjayanya apabila dia sudah tidak menerima tawaran lakonan sejak tiga bulan lalu.

"Tahun ini adalah tempoh paling perit dalam kerjaya saya. Kebetulan saya mengalami masalah kesihatan yang tidak menentu dan ada beberapa masalah peribadi yang timbul sejak awal tahun ini.

"Sejujurnya, saya sudah tidak menerima tawaran lakonan sejak tiga bulan lalu sehingga hari ini. Keadaan itu menyebabkan saya menjadi pemalu, rendah diri dan hilang keyakinan untuk muncul di khalayak," katanya.

Almy berkata demikian ketika ditemui pada program Jelajah Anugerah Skrin (ASK) 2012 di pusat beli-belah e @ Curve, Mutiara Damansara di sini, petang Ahad.

Katanya, keadaan itu bagaimanapun tidak mematahkan semangatnya untuk terus mengintai peluang lakonan walaupun terpaksa bersaing dengan muka-muka baru.

"Mungkin ada silapnya pada diri saya sendiri yang selama ini kurang mesra atau tidak pandai menjaga hubungan dengan orang-orang berpengaruh dalam industri ini.

"Dalam kes ini, saya tidak boleh cakap banyak atau menuding jari pada mana-mana pihak kerana persaingan semakin sengit dengan kehadiran bakat-bakat baru.

"Saya tidak mahu mengalah dengan keadaan ini. Malah, saya sematkan dalam diri untuk sentiasa berfikiran positif dan menerima dugaan ini dengan hati terbuka," katanya.

Bagaimanapun, ujar Almy, dia bersyukur kerana mempunyai teman-teman rapat yang sering memberikan tawaran pengacaraan pada majlis-majlis korporat dan acara hiburan.

"Sekarang saya hidup daripada pendapatan bagi kemunculan pada acara-acara dan pengacaraan majlis korporat dan program televisyen.

"Saya bersyukur kerana rakan-rakan rapat yang terdiri daripada orang-orang industri banyak memberikan peluang kepada saya," katanya.

Ditanya mengenai hubungannya dengan aktor Fizz Fairuz, Almy berkata, dia enggan bercerita mengenai perkara itu kerana ia terlalu peribadi untuk dikongsikan selepas pelbagai kontroversi tercetus sebelum ini.

Pada siri kedua program Jejalah ASK 2012 itu, sekitar 3,000 orang awam dianggarkan membanjiri ruang legar pusat beli-belah berkenaan bagi menyaksikan artis-artis kegemaran mereka.

Antara barisan artis yang turut hadir adalah Zamarul Hisham, Adi Putra, Diana Danielle, Fida Ibrahim, Izreen Azminda, Nad Zainal, Diana Amir dan pasangan pengacara ASK 2012 iaitu Awal Ashaari dan Neelofa.

Pemenang pertandingan Pencarian Hos Pantene ASK musim kedua iaitu Muhammad Fadzil Ahmad Shukor, 22, turut diumumkan pada acara itu.

Dengan kemenangan itu, Muhammad Fadzil bakal mengacarakan karpet merah ASK 2012 pada 9 November depan di samping Karl Shafek dan Dynas.

Siri pertama Jelajah ASK 2012 berlangsung di Plaza Gurney, Pulau Pinang pada 14 Oktober lalu.

Lee Chong Wei juara Terbuka Denmark

5 comments

Datuk Lee Chong Wei juara Terbuka Denmark

JAGUH badminton negara,  Datuk Lee Chong Wei mempamerkan aksi mantap apabilla berjaya meraih gelaran Terbuka Denmark 2012 selepas menewaskan pencabar dari China, Du Pengyu dalam perlawanan akhir di Odense, malam tadi.

Dalam perlawanan yang berlarutan hampir sejam itu, Du Pengyu yang menggabungkan pukulan cantik, 'smash' yang tajam dan kekuatan mental berjaya mengawal rentak pergerakan Chong Wei untuk memenangi set pertama 21-15.

Chong Wei bagaimanapun bangkit untuk menguasai set kedua dengan 21-12 sebelum menyekat ketangkasan pemain pilihan ketujuh itu dengan 21-19 bagi
membawa pulang wang tunai AS$30,000 (RM91,500).

Sementara itu, nasib berbeza dialami oleh beregu lelaki negara, Koo Kien Keat dan Tan Boon Heong apabila mereka terpaksa berpuas hati dengan gelaran naib juara selepas tewas kepada pasangan Korea Selatan, Shin Baek Choel/Yoo Yeon Seong 21-19, 11-21, 19-21.


Berikut keputusan penuh kejohanan badmintan Terbuka Denmark 2012:

Beregu campuran

Chen Xu/Jin Ma (China) mln Tontowi Ahmad/Lilyana Natsir (Indonesia) 23-21, 24-26, 21-11

Beregu lelaki  

Shin Baek Choe/Yoo Yeon Seong (Korea) mln Koo Kien Keat/Tan Boon Heong (Malaysia) 19-21, 21-11, 21-19  

Perseorangan wanita

Saina Nehwal (India) mln Juliane Schenk (Jerman) 21-17, 21-8  

Beregu wanita

Jin Ma/Jinhua Tang (China) mln Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi (Jepun) 21-8, 21-12

Perseorangan lelaki  

Lee Chong Wei (Malaysia) mln Du Pengyu (China) 15-21, 21-12, 21-19

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net