Liga Super: PBNS wajar beri kata dua


PBNS
PBNS
SEREMBAN – Persatuan Bola Sepak Negeri Sembilan (PBNS) disaran memberi kata dua kepada jurulatih, Divaldo Alves dan para pemain berikutan prestasi pasukan itu yang kurang menyerlah.

Presiden Kelab e-Penyokong Bola Sepak Negeri Sembilan (n9fotbal.com), Ahmad Zaini Baharun berkata, amat mengecewakan apabila Negeri Sembilan masih gagal mendapat sebarang kemenangan pada Liga Super 2013.

“Tindakan drastik perlu diambil pihak pengurusan kepada jurulatih dan juga para pemain. Kita tidak boleh berlembut lagi kerana ini akan menjejaskan imej Skuad Rusa.

“Saya tidak faham apa percaturan yang dibawa oleh Alves kerana para pemain kita nampak buntu pada bahagian tengah dan serangan,” katanya.

Menurutnya, paling dikesali apabila pada perlawanan menentang Perak kelmarin, pihak lawan berjaya menjaringkan gol pada saat akhir perlawanan.

Ahmad Zaini berkata, kelemahan paling ketara ditonjolkan ialah apabila pemain di bahagian tengah gagal membantu bahagian depan untuk melakukan serangan.

“Empat perlawanan setakat ini, nampaknya itu sahaja kemampuan yang dapat ditonjolkan.

“Persefahaman antara para pemain juga masih longgar dan tiada yang berperanan sebagai ketua di atas padang,” katanya.

Ahmad Zaini berkata, kelemahan pada pasukan perlu dibaiki segera kerana mereka akan mengikuti sesi perlawanan yang lebih mencabar akan datang.

Katanya, jika Negeri Sembilan berterusan gagal memberi kemenangan, dia khuatir akan berlaku tindakan luar duga daripada penyokong.

“Malam tadi (kelmarin) pun saya nampak ada penyokong yang bawa mercun. Kita tetap beri sokongan, tapi jika kita kalah dengan corak permainan yang menyengat, kita masih boleh terima. Tapi jika permainan seperti itu memang kita tidak boleh terima,” katanya.
Ranking: 5

Komen Di Sini

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net