Gabungan Dua Ibu Untuk Nama Anak Azad & Eira Syazira


Azad dan Eira belum bersedia berkongsi gambar anak perempuan mereka untuk tatapan umum.
PETALING JAYA: Pelakon Azad Jazmin mendedahkan dia mendapat ilham untuk menamakan anak perempuannya Amarra Sofea Rose bersempena mengambil pangkal nama ibunya dan ibu mertuanya.
Azad atau nama sebenarnya Azad Jazmin John Louis Jeffri, 37, berkata, nama Rose pada bayi perempuan yang dilahirkan isterinya pelakon Eira Syazira pada 11 Januari lalu itu diinspirasikan daripada nama ibunya, Roshidah dan ibu Eira iaitu Rohani.
“Nama Sofea Rose sudah lama saya pilih. Hanya perkataan Amarra yang kami tambah baru-baru ini.
“Sejak Eira mengandung, hubungan saya dengan kedua-dua ibu bertambah rapat. Secara kebetulan, pangkal nama ibu saya dan ibu mertua bermula dengan perkataan ‘Ro’.
“Saya pilih nama Rose sebagai tanda penghargaan buat mereka,” katanya.
Eira selamat melahirkan bayi seberat 4.2 kilogram itu menerusi pembedahan “Caesarean” pada kira-kira pukul 8.50 pagi di hospital Columbia Asia, Puchong, 11 Januari lalu.
Aktor filem Apa Celop Toqq.. itu berkata, dia masih berasa pelik untuk menyesuaikan diri dengan pengalaman baharu sebagai bapa.
“Saya masih pelik dan terpinga-pinga sebab tidak pernah alami pengalaman ini. Susah hendak terangkan tetapi siapa yang sudah bergelar bapa akan tahu perasaan saya sekarang.
“Bayangkan, kegembiraan yang luar biasa ini menyebabkan saya menitiskan air mata tanpa disedari setiap kali melihat wajah anak.
“Eira pun saya lihat terlalu susah hendak berenggang dengan anak kami,” katanya yang masih belum bersedia berkongsi gambar puteri sulung mereka untuk tatapan umum.
Azad berkata, bayi berkulit cerah yang mempunyai fizikal yang tinggi itu berada dalam keadaan sihat dan tidak banyak ragam.
“Walaupun isteri dan anak baru dibenarkan keluar dari hospital pada hari ini (Isnin) kerana keadaan Eira lemah akibat pembedahan, saya bersyukur kedua-duanya sihat dan selamat.
“Anak saya sudah pandai membuka matanya dan dia tidak banyak kerenah atau kuat menangis,” katanya.
Terbaharu, Azad sedang terlibat dalam penggambaran filem Sejoli arahan Osman Ali di samping Maya Karin, Bront Palarae, Remy Ishak, Izara Aishah dan Dira Abu Zahar.
“Kebetulan sekarang saya memang tiada babak untuk Sejoli dan akan sambung penggambaran pada esok (Rabu).
“Saya akan bekerja seperti biasa kerana Eira berpantang di rumah ibunya,” katanya yang turut mengacarakan program Mimpi Ke Bintang untuk TV2.
Azad dan Eira bernikah pada 16 September 2011 di kediaman keluarga aktres itu di Putrajaya.

sumber: Mstar
Ranking: 5

Comments:3

24 June, 2016 06:34

تعد شركة الرحمة افضل شركات التنظيف ومكافحة الحشرات بالرياض والممكلة فهى توفر افضل عماله مدربة على جميع اعمال التنظيف للمنازل والفلل والشقق والخزانات بافضل المنظفات العالمية العالية الجودة وارسعارها في متناول الجميع
افضل شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة نقل عفش بالرياض

شركة جلى بلاط بالرياض

كشف تسربات المياه بالرياض


خدمات التنظيف تحتاج الى عماله ماهره لتقوم بها في اسرع وقت نوفر افضل العمالة الفلبينية والمصرية والهندية لتتم عمليات التنظيف وجلى البلاط على اتم صورة وباسرع وقت وبارخص الاسعار
افضل شركة تنظيف بالرياض

افضل شركة تنظيف شقق بالرياض
افضل شركة تنظيف فلل بالرياض
افضل شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياضنوفر افضل مستودعات تخزين الاثاث وافضل سيارات نقل الاثاث بالاضافة الى خدمات تنظيف الخزانات وعزل الخزانات والاسطح باتصالك بالرحمة توفر على نفسك التعب والمجهود في التعامل مع غير المحترفين وصرف الكثير من الاموال فالرحمة افضل شركات التنظيف ومكافحة الحشرات بالرياض وبشهادة عملائنا
افضل شركة تنظيف خزانات بالرياض
افضل شركة عزل الاسطح بالرياض
افضل شركة تنظيف مجالس بالرياض
افضل شركة تنظيف سجاد بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض

وان كنت تريد ان تتخلص من الاثاث القديم الذي يسبب لك الازعاج فشركة الرحمة تقوم بشراء الاثاث الستعمل فهى افضل شركة شراء اثاث مستعمل بالرياض

07 February, 2018 05:52

الحفاظ على المنزل نظيف وانيق شئ اساسى عند كل سيدة منزل تريد الرقى باسرتها والحفاظ عليهم ولكن لا تستطيع اى سيدة توفر الوقت الوجهد لتنظيف المنزل والمفروشات بهذه السهولة لذالك ياتى دور شركة ريحان المملكة افضل شركة تنظيف منازل وشقق وفلل ومجالس وكنب وموكيت وسجاد بافضل معدات التنظيف بالبخار وافضل السوائل المنظفة والمعطرة كما اننا نقوم بابدة جميع انواع الحشرات والقوارض بافضل المبيدات الامن على الاطفال والبيئة وبدون مغاردة المنزل اتصل الان لنصلك فى الحال افضل شركة خدمات منزليه فى مدينة الاحساء . شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة نمل ابيض بالاحساء
شركة تنظيف مجالس بالاحساء
شركة تنظيف شقق بالاحساء
شركة تنظيف فلل بالاحساء
شركة تنظيف منازل بالاحساء
شركة تسليك مجارى بالاحساء

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net