Tutorial Cara Buat Alert Perkenalan Dengan Pengunjung

click to zoom

Hai all...petang ini koz nak ajar korang buat satu tutorial ni...tutorial ini berfungsi untuk berkenalan dengan pengunjung blog korang...seperti sedia maklum,sebelum ini koz ada buat tutorial berkenaan cara buat Alert Massage...Jadi hari ini koz nak kongsi dengan korang pula cara buat Alert Perkenalan dengan Pengunjung blog korang,kira macam mesra pengunjung ar^^...
Jadi kalau nak cuba korang boleh ikuti langkah-langkahnya...

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah

<script type='text/javascript'>
var name = prompt("Selamat Datang^^! Boleh Beri Tahu Nama Anda?", "Nama Anda ");
alert("Salam Perkenalan "+name)
alert("Enjoy Dengan Tutorial-Tutorial Di sini^^")
alert("Jangan Nakal-Nakal Okey^^ !!")
</script>

Code berwarna merah korang gantikan pada ayat yang korang nak...
untuk menambah alert korang cuma tambah code di bawah sebelum atau di atas code </script>

alert("AyatKorangDiSini")

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:23

07 July, 2010 11:57

koz....
nanti kita leyh tengok pengunjung kita kat mana???

07 July, 2010 12:23

koz.. nak tgk sape pengunjung kita tu kat mana eyh??

07 July, 2010 12:53

bgusnye:) suka suka..

07 July, 2010 13:00

thank u.. suke sgt..ehehhehe

07 July, 2010 13:37

apa yg bestnya?
kalau letak nama kuar ktne nnt?

07 July, 2010 20:36

nak tanya ni,tapi soalan semua dah ada org tanya.haa jawab-jawab :p

07 July, 2010 21:10

nice sharing..ehehhehe
tapi takut dye annoying lak..huhu

09 July, 2010 01:34

best2.., agagaga

10 July, 2010 20:23

da cuba tapi knp x kluar eh..? add gadget yg mana mau klik eh..?x kluar la..

dah cuba..dpt..tq budak nakal...

16 July, 2010 15:21

thanx ajar.
leh taw x cmne nk wt tlisan tros link page lain..

03 August, 2010 12:18

koz.. nanti bila buat.. nama tu keluar kat mana ekk.. kita nak tahu dekat mana ek ?

03 August, 2010 15:19

tQ

sharing is caring :)

04 August, 2010 18:44

koz , kalau nak letak gambar sekali boleh ?

07 August, 2010 18:47

yahoo...dh jdi...tq...

kozumi..ade tutorial if else tak untuk form ni..?ak nk buat if user input name alert slamt dtng..else "lain kali input name ok"

27 August, 2010 15:53

haha , da dpt . thank youu :D

07 October, 2010 17:42

Macam dari jeritan blog je

12 November, 2010 09:33

macih2...

29 December, 2010 20:47

tq3 ! dh mjadi dh . . . :)
tengs 4 tuto ! follow u , follow me back !

16 January, 2011 12:07

Wahhh! menjadilah. Thank you =D

23 January, 2011 10:02

soalan yg same..t kite na tgk name2 tu kat mne??

31 January, 2011 10:37

TQ =)

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net