Tutorial Cara Letak Backgroud Di Posting

click to zoom

Hai all..bertemu kembali pada tutorial berikutnya.Hari ini koz akan berkongsi dengan korang cara hendak meletakkan backgroud/gambar di belakang posting korang.Cara membuatnya amat mudah, anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah di bawah.

Copy dan paste code di bawah di ruangan posting korang

<div style="background:url(http://img818.imageshack.us/img818/5592/backgroud.png); width:500px; height:400px; padding:5px;">

Tulisan Di Sini

</div>


Kemudian ubah dan ganti pada code berwarna merah pada gambar yang korang suka,pada code berwarna biru gantikan saiz yang di inginkan dan yang terakhir pada code berwarna hijau,letak ayat yang korang inginkan.

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:19

27 July, 2010 13:28

waa nak cubala...heheheh

27 July, 2010 14:22

wow..thnx sharing..
good infoo..

27 July, 2010 15:49

waahh ! cm best je . nk try gak la . eheh =)

27 July, 2010 17:29

wah.. nanti nak cuba la.. :)

koz: nak tanyer ni.. camne nak buat blogroll cam banner kat bawah ni tapi ada tempat nak scroll atas bawah yer.. tq

27 July, 2010 17:37

Sang Pujangga Utara , ::AnEp:: , shiyda
@ okey jangan lupa cuba okey^^,

27 July, 2010 17:38

atie @ cara nak buatnyer ada kat cini>>>
http://kozumiro.blogspot.com/2010/07/tutorial-cara-membuat-kotak-blogroll.html

27 July, 2010 20:11

dah cubeee, mmg besh !

27 July, 2010 21:56

koz, nie bukan permintaan dari saya ke??haha

27 July, 2010 22:09

thanx for the tutorial..
mcm tahu2 je put sedang cr tutorial ni..
:)

28 July, 2010 10:52

Kerend...kerend... ku coba nih

01 August, 2010 18:09

erm , na paste kt mane eyh ?

01 August, 2010 19:46

ouhh , ni bole try nanti :)
camane nak wat gambar de kat tepi post bile time kt wat "read more" ?paham ke soalan ni ? cam bebelit ase . huhu


tekan penuh semangat !
Misi sebarkan wabak HIV . . . berhati - hati ! !

04 August, 2010 14:43

wawawa..cik koz..nape saya wat x jd yer backgroundnyer sedihnyer...huahuha...kalo kite just nk ltk kaler jer mcm mn ye?...nk tny lg...gmbr tuk background tu sll nye own pic blh ke?...

20 August, 2010 13:16

Budak nakal..heh sori suka guna nama ni..
jadi pic sendiri bleh? pastu semua post kita akan kluar background yg samala eh..?

12 October, 2010 09:27

mana nak cari gambar dia ? --"

01 December, 2010 11:59

bdak nakal ,,naper kiter wat x boleh...nk paste kat posting terus ker..coz bila kiter posting dia kuar smua tulisan,,saper blh bantu...

04 December, 2010 22:04

erm..nak tanye..stiap kali posting ke kene letak code tu?

11 January, 2011 17:53

thanks fer the tuto !
suda buat daa .. daa jadi pon :e

30 August, 2011 17:27

Thanks !! Hargai sangat !

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net