Tutorial Cara Hidden/Auto Hidden Navbar Di Blog

click to zoom

Hai all..hari ini koz akan ajar korang cara nak hidden atau auto hiddenkan navbar di blog korang.Cara-cara nak buatnya amat mudah.Korang hanya perlu mengikuti langkah-langkah berikut:-

Langkah 1

Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah sebelum atau di atas code ]]></b:skin>

#navbar-iframe {
display:none;
}

Atau anda juga boleh mengunakan code di bawah ini dan copy paste di bawah code <body>

<style type=’text/css’>
#navbar-iframe {display:none;}
</style>

Untuk Auto Hidden pula copy dan paste code di bawah sebelum atau di atas code body {

#navbar-iframe{opacity:0.0;filter:alpha(Opacity=0)}
#navbar-iframe:hover{opacity:1.0;filter:alpha(Opacity=100, FinishedOpacity=100)}


Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:14

13 July, 2010 19:20

dah jadi
thanks =)

23 July, 2010 05:32

macamana nak tukar warna navbar ?

29 July, 2010 11:36

2 care nak hidden kan, cmner care nak ade kan??hee:P

07 September, 2010 23:57

mekasih..dh dpat..hope byk lg ilmu yg sy akn dpt kt sini..^_^

06 October, 2010 01:10

tQ..da jadi..
tQ gak koz sharing da info =)

14 November, 2010 23:36

lor! nie bukan hidden nie buang trus ! haha
cmner nk hide kn dia ! kira mcm auto-hide ! bler cursor kt situ., dia ader blik! leh x

14 December, 2010 13:09

wow ! daa jadi ! thank yaww !

21 January, 2011 17:09

terima kasih sb sudi kongsi ilmu disini...tq..tq..tq..

31 January, 2011 01:38

terima kaseh..amik baclink sama ye..

30 May, 2011 03:31

yeah,,bejaya jugak..mekaseh =)

31 May, 2011 18:33

simple je tutorial kt cni

21 June, 2011 12:17

thanks :)

04 August, 2011 00:59

Thankz...
Dah jadi.. :e:

12 December, 2011 21:00

salam,nape x jumap body tu.pnjg sgt dah cari tapi jumpa laa,hope bole tnjuk ajar.tanx
=)

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net