Tutorial Cara Buat Alert Message

click to zoom

Hai all...^^nak tutorial lagi?tentu nakkan...okey hari ini koz nak berkongsi dengan korang cara nak buat Alert Message ,contoh seperti yang tersedia ada di laman budak nakal ini...okey langkah-langkah nak buat bende ini senang sahaja...

Langkah 1

Login blog >Layout> Page Elements>Add a Gadget>HTML/JavaScript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah

<script type="text/javascript">
alert('UcapanKorangKepadaPengunjung!')
</script>
<noscript>Enable javascript in your browser to view an important message.</noscript>

Langkah 3

Pada Tulisan Biru Korang ubah la ucapan yang korang nak dan pada tulisan merah tu, mesej itu akan tertera jika ada pengunjung yang Disable Javascript.

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:18

15 June, 2010 13:12

actualy to be honest, ramai yang kurang selesa bila tiba2 trkeluar alert message nih. tekejut. hehe

15 June, 2010 14:56

hmmmm nape xboleh buat ekk??? :f:

15 June, 2010 15:41

@Nisax lh buat?cube lagi^^

16 June, 2010 08:51

k0z...ader tak tut0rial cara nak buang readm0re?? huhuhu

16 June, 2010 11:03

@nickind@junglemaksud nick ,nick nak nmpk keseluruhan artikel la ye?okey nnt koz buat tutorialnya okey^^

16 June, 2010 15:07

tak bole pon . :b:

17 June, 2010 15:55

Ermm.. sblm nih mmg guna gak alert message nih... tp buang coz mcm x friendly laaaa...hehhee

17 June, 2010 16:02

@princess_eryna
Terpulang pada individu...mcm koz pun x bape gemar nak truk hihi^^,

17 June, 2010 18:54

dah try tadi..menjadi..yes!

21 June, 2010 14:47

try sat ye.. nak tgk hasil camner..

27 June, 2010 06:39

thank u ! ;D
i'd done it ,
nice ;)

04 August, 2010 19:19

kalau nak letak gambar macam mana ?

15 December, 2010 02:21

xjadi pun..=(

20 December, 2010 02:46

takk jadii puuunnn )=

28 June, 2011 09:56

macam mana nak buat alert message supaya orang tak boleh copy blog kita??

30 April, 2013 15:41

pernah buat kotak ni, lepas tu ada otai tegur kata menyemak.. terus delete...

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net