Widget Jam Budak Nakal

click to zoom

Hai all...camat petang,ahak okey koz buat artikel ini adalah untuk meminta bantuan korang memberi idea untuk widget yang koz nak buat ini.Widget jam ini koz buat menggunakan macromedia flash.Jadi koz sekarang memerlukan bantuan korang kalau ada sesiapa yang mempunyai idea untuk mencantikkan lagi widget ini.Kepada tiga orang yang memberikan idea yang menarik akan koz buatkan widget
jam melambangkan blog ia sendiri seperti widget jam yang melambangkan blog koz yang ada sekarang.

Cara memberikan idea seperti berikut:-

idea design: letak logo blogspot
warna: oren,merah,biru
Perkataan: i love my blog

Lebih kurang macam tu.
Harap korang dapat membantu.
Ranking: 5

Comments:10

20 July, 2010 20:30

humm, letak ikon sekali. mst comel ++ haha :e:

21 July, 2010 13:13

what if bwat tulisan tu ada bling bling sket.. bukan semua, just certain word je.. :)

21 July, 2010 15:02

pada pandangan hamba...
idea design:bentuk petak yg lbh dinamik (bucu tak tajam)
warna:oren,hitam,putih ngan merah
perkataan:Your 'Gold' is...

hehehe

http://furdunesia.blogspot.com
Tq krn jengah MyThought :) Jom Cop Kedai Makan!..Mee Bandung Muar :)

21 July, 2010 19:27

ye, mungkin lagi menarik kalau buku tu tak tajam.

pastu background hitam terpulang lah, sebab background blog ni pun dah sama warna, kalau letak warna sama mungkin nampak frame jam bawah tu je, smart gak tu.

mungkin jugak boleh buat tulisan tu gerak2 ke, macam icon Pelawat Budak Nakal tu ke? nice gile kartun tu

21 July, 2010 19:43

smart jam ni nice...

22 July, 2010 11:25

warna : merah, Hitam, putih. kuning, oren n grey
tulisan : blinking text 1.masa 2.tarikh dwi fungsi
text : digital type score board

22 July, 2010 16:35

alahai mcmana nk bg idea ni ahkak bknnya pandai bab2 design ni hehe..

22 July, 2010 20:51

assalamualaikum w.b.t :l:

kepada mr koz.. banyak yg rain nak komen pasal design nih.. hope terima dengan hati yang terbuka... :t:

1- box jam di bold kan( sbb utama widget ini dicipta untuk jam.. so make it bold)

2-word comel warna merah tidak begitu jelas.. pd mula nya im ignire it.. cz x dapat baca.. so make it clear.. buat color yg contra dengan ur background....

3- perkataan nakal pon sama... yakni koz mestilah buat ngan word yg sgt2 terang.. cz that ur trademark... i like ur trademark

4-buat border untuk this widget.... bg nampak kemas.. my sugesstion putih la....

5-word "saya tak comel tapi nakal" sile brightkan cz nampak dull..

6- use simple animation...

7... btw jz cadangan... koz guna flash kan.. so y not msk kan sound yang ringan like "tik-tok" and loop it...

:l: so ni jew kumen2 yg dapat rain bg pada koz.. hope thus will help u~~
gud luck ^^"

23 July, 2010 18:36

aaa...koz...leh x kau bgi widget jam nihh.....cam cantek jee aku tengok...n satu lgi....cam nee kau buat widget nih?

04 August, 2010 16:17

to me...
identiti blog budak nakal
(saya tak comel tapi nakal)
tue kene in form yg lebih obvious....
mmg jam tue main purpose...
tp identiti blog kne nmpk kn??
n klo blh nombor tue xnk la nmpk formal sgt..
hihi~
juz my point of view jer...
but nice that u got d talent~

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net