Tutorial Cara Menyemak Bilangan BackLinks

click to zoom

Hai all...hari ini koz akan berkongsi dengan korang cara bagaimana hendak mengetahui bilangan backlink yang ada pada web atau blog korang.Apa yang di maksudkan dengan backlink?

Backlink adalah link web atau blog yang disimpan di website orang lain.Backlink adalah bende yang paling penting kapada Google iaitu sebagai mesin pencari terbesar di dunia. Jumlah backlink merupakan salah satu senjata utama kepada pemilik web atau blog kerana manfaat yang akan di perolehi apabila memiliki backlink yang banyak dapat menetapkan web atau blog berada pada 20 link web atau blog yang terbaik semasa search engine di lakukan.Semakin banyak web atau blog dibuka pengunjung di dalam search engine google semakin cepat web atau blog tersebut mendapat peningkatan pada pagerank.Backlink juga dapat di lakukan dengan cara berkongsi link antara satu sama lain di dalam dunia web atau blog sebagai contoh perkongsian dengan cara "exchange Link".Dengan cara ini proses backlink akan berlaku dengan cepat dan ini akan memudahkan link web atau blog di kesan dalam proses search engin apabila di lakukan.

Berapa banyakkah backlink yang ada pada web atau blog anda?Jika ingintahu,
korang boleh semak pada ruangan yang berada di bawah.Masukkan link web atau blog korang dab klik pada button check!






Your domain:


(eg. iwebtool.com)



Powered by iWEBTOOL

Ranking: 5

Comments:6

19 July, 2010 13:57

cool info bro.. follow terus!!

19 July, 2010 15:02

thanks for the sharing info

20 July, 2010 10:47

ai laik... :t:

22 July, 2010 11:44

hehe..xde lasom backlinks..pe2 tanx 4 da info

24 August, 2010 14:58

dah cek back link kosong je.sy dah ltk banner dan text link bdk nakal dan bt exchange link tp nape kosong.Tak fhm lah...

30 May, 2013 20:05

banyak juga backlink DT

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net