Tips Rahsia Trafik Budak Nakal Blogspot






Hai all...seperti sedia maklum , sebelum ini koz ada kongsikan tips cara memajukan blog . Jadi hari ini koz akan kongsikan korang tips rahsia trafik yang koz miliki setiap hari untuk blog budak nakal,(ilmu harus di kongsikan).First sekali semasa korang ingin membuat artikel, kalau boleh gunakan tajuk artikel tersebut lain dari yang lain dan yang penting bersesuaian.
Kedua setelah menyiapkan artikel tetapkan keyword yang bersesuaian dan labelskan mengikut kategori yang sesuai.Ketiga selepas artikel di publish korang haruslah ping link artikel korang  di beberapa tempat seperti di bawah:(Benda yang koz lakukan setiap kali publish artikel baru)

Facebook
Busuk.org





GuaBlog.com





Apesal.com



Digg.com





Google+

google.com


Feedburner






Dan bermacam-macam lagi...rajinkan diri korang untuk pingkan setiap artikel baru korang jika ingin mendapatkan backlink yang berpatutan.

Keempat rajinkan diri untuk daftar di mana-mana forum yang korang boleh meninggalkan link artikel korang untuk di kongsikan kepada pengunjung forum tersebut.Sebabnya pada akhir artikel yang korang publish di forum tersebut korang letaklah link artikel blog korang, free-free dapat backlink.(Ni rahsia kedua terbesar blog budak nakal).

Kelima kalau rajin buatlah contest/giveaway dekat blog korang, ini untuk menambahkan lagi backlink blog korang jika ada penyertaan. Seperti yang koz buat sekarang adalah mencuba untuk menambahkan backlink melalui cara sponser hadiah untuk contest/giveaway yang dilakukan oleh pemilik blog lain. Seperti blog yanmieonline.com
Promot sikit^ ^.
giveaway yanmie
“Giveaway yanmieonline.com, menawarkan header blog hasil designer dari Budak Nakal

Keenam rajinkan diri mencari tips-tips blog di blog-blog otai sebagai contoh tips yang dikongsikan oleh blog Denaihati.com:




Buat masa ini, itu sahaja yang dapat koz kongsikan. Tips-tips yang berikutnya akan koz kongsikan lain hari, insyallah...Maap sebab penerangan koz terlalu simple, harap korang faham apa yang koz ingin kongsikan.

Sekian





Ranking: 5

Comments:28

28 October, 2011 00:15

thanks for the beautiful tips !! hehe
okay, nanti zakwan akn daftar kat forum2 dan letak backlink ..hehe

28 October, 2011 00:28

tips ni 90% blogger sdh mencuba tp hampah!..sebb ape!...sbb artikel yg lngsung x menarik!..sape nak bace!..huhuhu...cuba bayangkan..lg pun tips mcm ni dah berpuluh2 kat google search..^^..so utk mendapatkan traffik yg sebenarnya ialah berpandukan pada artikel n tajuk yg menarik yg boleh buat org teringin nak belai....:)tidak kah betul tuan blog?...jgn marah ye..gua saje nak bermesrah...^^

28 October, 2011 00:35

@Mohd Zakwan
Moga mendapat balasan dari usaha anda^ ^ go!go!

28 October, 2011 00:44

@josrevalution
Usaha tangga kejayaan...x smestinya stiap percubaan kita akan memberoleh hasil yg di inginkan...kne kerja keras lagi...yes mmg betul pemilihan tajuk dan artikel amatlah penting...tapi kbanyakkan tips yg di beri sesuai untuk kegunaan blog2 yg sudah lama berdiri teguh ,jadi tips yg koz kongsikan ini untuk blogger2 yg mencari ilmu untuk tingkatkan blog mereka...tips ini koz berikan atas dasar apa yg koz dapat dari hasil yg telah koz cuba...kene ingat Search engine juga memainkan peranan penting bagi meningkatkan ranking blog . Dengan cara menghantar url blog ke Google, Yahoo dan ruangan ping, pengunjung dengan mudah dapat mencari blog dengan hanya menaip di ruangan search engine tanpa menulis url blog ....
moga ilmu ini diterima dengan terbuka oleh semua...

28 October, 2011 01:01

THANKYOUU SO MUCH KOZ <3333

28 October, 2011 08:28

Blogwalking

28 October, 2011 08:31

@Akeyla Frr .

welcome...

moga ia dapat membantu anda...

28 October, 2011 08:31

@AnMBthx sebab singgah...singgah selalu okey^ ^

28 October, 2011 09:09

terima kasih bagi tips...sgt berguna utk blogger baru mcm sy.
utk dpt sesuatu kejayaan kena usaha kuat, takkan jadi hari ni buat esok terus nmpk hasilnya kan..peace no war

28 October, 2011 09:50

thanks coz share tips2 ni.. sangat membantu saye.. =)

28 October, 2011 10:10

contoh mcm forum apa yg boleh ping entry...nak daftar..boleh bagitau tuan blog

28 October, 2011 10:25

TQ bro..info yang cukup membantu.sharingiscaring. :)

28 October, 2011 11:07

tq...tips menarik. Dan banyak lagi yang menarik di http://rahsialakibini.blogspot.com

28 October, 2011 12:32

bagus info ni.. sukeee

28 October, 2011 12:44

join treibber denaihati sure masyuk !!

28 October, 2011 14:28

@Kimmie
sama-sama...

yes...nak berjaya kena rajin usaha dan cari jalan terbaik untuk memajukan blog kesayangan korang^ ^...

28 October, 2011 14:29

@Miss Nurul Atikah
sesama...

moga akan nampak hasilnya^ ^...

28 October, 2011 14:30

@farhan

oh ada pelbagai jenis boleh jumpa kalau search dekat google..

cth:

sepaku.net
gempak.org

28 October, 2011 14:31

@robotkuning

sekadar berkongsi bro...

ilmu yang baik harus di kongsikan^ ^...

28 October, 2011 14:32

@Rahsia Malam Pertama
okey...

nanti koz terjah di sana okey^ ^...

28 October, 2011 14:32

@Mr.PinGu

Cuba jangan x cuba^ ^]...

28 October, 2011 14:33

@Puanbee2

terlebih masyuk tu kak^ ^...hihihihi

28 October, 2011 20:48

tipsss yg sangat bagus. *like ok.
tapi yt ni malas nak ping blog. sbb entry x best. ekeke.

lame gila x dpt masuk sni sbb berukben yg superlembap. hihi

28 October, 2011 23:18

terbaik la koz.. hihi

28 October, 2011 23:42

Apesal blog naim dah ratio 300%

nak buat cam mana ek

help2

29 October, 2011 15:44

Terima kasih tipsnya...

memang terbaik...

-->>Jom Singgah Ke Laman Forum Terhangat

01 November, 2011 12:50

Terima kasih atas info, pertama kali di sini, akan cuba join nanti,seronok ye berblogging kalau trafik mencurah-curah
Nak Curik Pun Agak-Agak Lah Akak Hoii

08 November, 2011 16:12

Salam.

Blogger kena rajin blogwalking. walaupun penat tp hasilnya tak meragukan

from : mymekar.com

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net