Showing posts with label Artwork. Show all posts
Showing posts with label Artwork. Show all posts

Demam Makin Panas

2 comments

Hari ini demam pulak, malam-malam ni sepatutnya kenalah tidur awal tapi tak boleh lelap matalah pulak...Mungkin sebab jadual hari ini semua set kpada tido tu yang tak boleh tidur dah...Badan makin panas pulak..Haha..sabar jelah...

Menconteng sebagai Hobi sampinganku

11 comments

Petang-petang ni rasa tak tahu nak buat apa, jadi apa lagi, koz pun mencontenglah. Dah memang tabiat sejak zaman sekolah. Melukis jelah kerja koz kalau ada masa terluang.

Kalau diingatkan zaman sekolah memang abislah buku-buku sekolah diconteng koz. Macam-macam wataklah yang ada di setiap muka surat.

Pernah juga di tegur oleh guru kelas tentang peragai koz ni. Cikgu kata memang ar bagus sebab koz ni rajin melukis, tapi tak kena dengan tempat, mana taknya abis dicontengnya buku yang harus di semak cikgu( conteng belah belakang sekali hahaha).

Walaupun kini koz tidak berkerja dalam bidang Animator(Buat cerita kartun tau, bukannya kontaktor banggunan hahaha) tapi hobi melukis ni tetap ada sampai sekarang. Ngeh...negeh...Agak-agak nanti kalau dah ada anak, anak koz pun kaki lukis gak ke macam koz??haha jeng...jeng...jeng...

Cara belajar melukis wanita bertudung

1 comments



Sapa kata melukis itu susah? Sebenarnya mudah sahaja kalau kita rajin mencari cara dan teknik melukis. Di sini koz akan kongsikan cara termudah untuk anda melukis dan colour watak wanita bertudung.


Macam mana, senang ke susah? tentu senang bukan...

Watak Kartun Main Bunga Api.

4 comments

Watak Kartun Main Bunga Api.

Salam, di sini koz nak kongsikan hasil lakaran koz time boring-boring ni. Sempat gak koz hasilkan watak kartun bersempena hari raya yang bakal menjelma ni.

Kartun yang koz hasil ni koz menggunakan sofware flash, dan masa tuk siapkan lakaran+clean up+colour tak sampai 10 minit.

Apa macam, okey tak?

Hasil Seni Budak Nakal Menggunakan Adobe Flash CS3

18 comments

Hai al...wah sudah lama koz tak hasilkan artwork untuk di kongsikan kepada korang. Hari ini koz kongsikan hasil seni yang koz buat semalam dan ia bersambung pagi tadi ahak. Alhamdulillah siap sudah.  Inilah hasilnya, art ini koz hasilkan menggunakan adobe flash CS3 masa yang koz ambil untuk menyiapkan art ini lebih kurang 30 minit kot. Tak lama sangat koz ambil masa, nanti lau layan lama-lama naik boring pula. Macam mana okey tak hasil yang koz buat ini?

Reka Cipta Logo

8 comments

Hai all...hari ini koz nak pamirkan hasil reka cipta logo yang telah koz hasilkan.Kegunaa logo ini adalah melambangkan sesebuah blog/website atau company. Walaupun kecil tetapi ia memberi impak yang besar kepada pemiliknya.

Logo juga akan memberi gambaran profesional kepada blog/website anda kerana pelanggan lebih mudah mengingati gambar daripada perkataan. Pelanggan anda akan mudah mengigati logo anda jika ia dihasilkan dengan simple dan teratur serta mengunakan warna yang sedap di pandang. Di situ la datangnya pepatah “A picture paints a thousand words”...Betulkan???

Okey pendekkan cerita koz telah hasilkan logo ini dengan menggunakan segala krativiti yg koz ada. Alhamdulillah ia diterima oleh company yang membuat tempahan dengan koz.

Jika korang nak tahu, harga sesebuh logo itu terletak pada krativiti penciptanya. Design di atas koz hasilkan dengan bayaran rm 1XXX ke atas...Alhamdulillah lagi sekali.

Bagi yang ingin membuat tempahan design bolehlah ke SINI. Jangan risau soal harga boleh di runding nanti.

Koz juga sedia menerima tempahan lain seperti tempahan header, watermark, banner promot, template dan macam-macam lagi.

Sekian...

Tempahan Header Pen Merah.com

12 comments

Hai all...next posting dari koz tuk hari ini^^...ahak rajin lak koz wat posting hari ni...biasa sehari 1 posting jek...ok pendekkan cerita, koz pagi tadi telah mendapat 1 tempahan header dari akak pen merah...Alhamdulillah rezeki tuk koz...Akak pen merah nak koz design dalam bentuk comel...jadi inilah hasilnya^ ^..

Okey tak?koz hasilkan header ini menggunakan sofware adobe flash dan design dalam bentul comel dalam versi wanita^^...ada kartun comel kat situ...

Bagi sesiapa yang ingin tempah header blog, sekarang harganya hanya RM40 sahaja...Jika berminat anda boleh tempah di SINI...


Koleksi Header Budak Nakal Blogspot

13 comments

Hai all...hari ini koz nak pamirkan koleksi header blog budak nakal...wah...memang koz x sedar yang koleksi header budak nakal ini dah mempunyai pelbagai jenis design...Hampir 3 tahun kewujudan blog budak nakal ini^ ^...Bila lihat design header dari asal kewujudan sehingga hari ini memang teringat segala memori ,suka duka, tawa,tangis dan sebagainya dalam mengharungi segala dugaan berblog ini...cewah haha...

 First header budak nakal ini memang simple abis...time ini koz masih berjinak-jinak dalam dunia blogger dan designer...
 Kemudian koz cuba hasilkan sedikit perubahan dari header asal...koz cuba mereka watak kartun khas tuk blog budak nakal ini atau lebih senang di sebut maskod....
Header ketiga budak nakal blogspot...time ini koz memang bersemangat berblog dan semangat menghasilkan design header yang mantop tercapai juga akhirnya...^ ^..memang kepuasan time ini tak terkata sebab ramai gak yang puji dengan hasil kerja koz ini...hihi thx all...
Header berikutnya koz cuba mengubah ke haluan versi simple pulak...dan koz hasilkan maskod cute dan comel bersesuaian dengan blog budak nakal ini...
Kemudian koz membuat sedikit perubahan pada warna pula...pink gitu hihi...time ini koz cipta header dan template khas untuk mempromosi Contest Saya Mahu Template comel yang di menangi oleh Pinky Girl....
 Header berikut pula koz hasilkan untuk meggabungkan idea animasi kartun untuk mencari watak yang lebih sesuai untuk blog budak nakal ini...
Header yang di guna sekarang ...koz menggunakan design header lama dan melaksanakan sedikit perubahan...^ ^...


Alhamdulillah sepanjang koz berblog ini pelbagai jenis design koz telah hasilkan untuk blog koz dan blog orang lain(tempahan)...Di harap segal design yang koz hasilkan dapat di sokong oleh korang semua...hihi^^...

Contest Design Banner Eyriqazz.Com

4 comments

Hai all...Hari ini koz nak tunjukkan hasil design benner yang telah koz buat dalam mengharungi contest yang di anjurkan oleh pemilik blog  eyriqazz.com . Banner kali ini koz hasilkan menggunakan Adobe Photoshop ..Ahak agak lama koz tak sentuh sofware ini, biasa segala design yang koz buat mesti menggunakan Adobe Flash.Hasil yang telah koz buat adalah seperti di bawah :

Banner kat atas ni dalam format (PNG)

Banner kat atas ni dalam format (GIF)

Harapkan hasil yang telah koz buat dapat di terima oleh pemilik contest ini^^..

"Contest Design Banner Eyriqazz.Com ini ditaja olehAbangEnsem.Com"




keyword: Contest Design Banner Eyriqazz.Com, contest banner  Eyriqazz Eyriqazzbanner contest, banner  Eyriqazz

Komik Raya @ Budak Nakal Blogspot

7 comments


Hai all...apa khabar?sihat ke.....Ni puasa ke tak ni....hihihi...Sebelum koz  ceritakan berkenaan post kali ini koz nak tanye,korang dh guna ke widget raya yang koz dh buat?Kalau belum korang boleh lihat di SINI dan SINI...Okey post kali ini koz nak kongsi dengan korang hasil kerja koz dalam bidang seni...Art koz pada kali ini adalah dalam versi komik...Ahak sekeping je koz buat....okey tak???

Tempahan Watermark Dari Chocoladenz

8 comments

Photobucket

Photobucket


Hai all...hari ini koz nak tunjukkan hasil tempahan yang koz buat untuk blog Kak Eiza kita .Watermark yang koz hasilkan mengikut cita rasa Kak Eiza supaya bersesuaian dengan themanya yang cintakan coklat^^..Kenapa Kak Eiza suka coklat??ahak...itu kene tanye die ar...hihi koz tak sempat nak temu bual Kak Eiza lagi hihihi...Okey2 koz nak terangkan pasal blog Kak Eiza ni(promot sikit)...Nama Blog Kak Eiza
"Chocoladenz" Blog ini di buat adalah untuk perniagaan coklatnya bersama rakannya kalau  tak silap koz iaitu Kak Emma...Kak Eiza sedia menerima tempahan pelbagai jenis dan bentuk coklat yang di tempah mengikut cita rasa pelanggan...Kalau korang nak tahu lebih lanjut korang boleh dapatkan info di SINI 

Dan kalau berminat tuk mendapatkan servis tempahan watermark korang boleh ke SINI ...Koz juga sedia menerima tempahan header,banner,watermark dan juga pelbagai design yang lain...

Artwork Reka Cipta Watak Kartun

7 comments

 

Hai all...hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil kerja seni koz dalam reka cipta watak kartun...Koz hasilkan kartun ini menggunakan sofware macromedia flash...Apa macam? Comel tak hihihi^ ^Ingat kalau ada masa terluang nak juga cuba animasikan watak kartun kat atas ini...insyallah...

Artwork Bengang

10 comments




Hai all...hari ini koz nk kongsi dengan korang artwork koz yang berikutnya...huhu dah lama koz tak post kat blog koz ni hihii...jadi korang layan ar okey^^...Artwork ini koz hasilkan mengikut mood koz yang sedang koz hadapi sekarang...Bengang pasal apa tu???itu x penting...yang penting dengan posing ini dapat meredakan mood koz ini...layanzzz...

Tempahan Header Dari Cik Iera

3 comments

http://img266.imageshack.us/img266/1892/ieraheader2.png

Hai all..hari ni koz nak pamirkan hasil design header yang koz buat dari tempahan cik iera...Design di atas koz hasilkan menggunakan Flash dan anggaran masa membuatnya dalam sejam lebih...Alhamdulillah rezeki hari ini...
Apa-apa pun thankz koz ucapkan kepada cik iera kerana sudi berurus niaga ngan koz(dah mcm wat bisnes besar lak hihihi)...Kepada sesiapa yang berminat , koz sedia menerima tempahan...Segala butiran korang boleh lihat di SINI....^ ^

Artwork...(Design Map untuk Game)

3 comments

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site
Hai all...hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil design yang koz buat untuk satu projek game ini...
Design yang koz buat adalah map untuk game tersebut mempunyai jalan raya,jalan keretapi,banggunan,kenderaan dan sebagainya.In untuk game apa ini??hihi biarlah rahsia...yang pasti ini game dalam bentuk flash.....Susah juga nak buat design ini sebab ia adalh pandangan 3/4 darjah dari atas..huhu...lagi-lagi melayan kerenah orang.suruh tukar itulah suruh tukar inilah...nak buat camne...sabar jelahkan^ ^

Artwork...(Himpunan Artwork Lama Budak Nakal) Part 6

10 comments

Photobucket

Hai all...apa kabar?sehat tak??...Ahak...Hari ini koz nak kongsi dengan korang Artwork lama koz part yang ke 6 pula...
Bagi sesiapa yang dah ketinggalan part-part yang sebelum ini,bolehlah lihat di SINI.Ahak kali ini koz nak kongsi dengan korang karakter maskod yang pernah koz buat untuk salah sebuah website yang ada dalam malaysia ini iaitu web Sepaku.net ...Contoh maskod yang pernah koz buat untuk website ini adalah seperti di bawah:-



Photobucket

Photobucket

Photobucket


Ahak...Dah versi keberapa tah sepaku website sepaku...tpi website ini memang best bagi koz...kalau tak caye korang try join ok...

Maskod  yang koz hasilkan ini ,koz menggunkan sofware macromedia flash...
Time ni pun koz masih tak berapa mahir dalam mereka maskod ini...tapi di sebabkan sikap ingin mencuba alhamdulillah terhasillah maskod seperti di atas^ ^

Artwork...(Himpunan Artwork Lama Budak Nakal) Part 5

5 comments

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Hai all...ahak bertemu kembali dalam ruangan Himpunan Artwork lama koz^^..Yes now dah masuk Part yang ke lima...Bagi sesiapa yang dah ketinggalan part-part yang sebelum ini,bolehlah lihat di SINI.okey...seperti biase korang mesti dah tengokkan artwork kat atas tu...Okey artwork ni koz hasilkan dalam bentuk manual(Lukis atas kertas) kemudian koz kaler pakai Adobe Photoshop.Time ni koz masih dalam berjinak mengaler dalam photoshop ini..hihi budak baru belajarlah katakan^ ^.

p/s: maap sbb artwork di atas nmpk macam ganas je hahaha...

Artwork...(Himpunan Artwork Lama Budak Nakal) Part 4

13 comments

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket



Hai all...apa kabar^^..apa-apa pun koz nak ucapkan terima kasih kepada korang kerana sudi singgah di blog koz ini...Hari ini koz nak kongsikan koleksi artwork lama koz part ke 4 pula...Untuk sesiapa yang dah terlepas untuk lihat part 1 hingga ke part 3,bolehlah lihat di SINI...okey sebelum korang baca apa yang koz catatkan ini korang mesti dah lihat artwork-artwork kat ataskan?Macam mana?okey x?...Artwork-artwork ini koz hasilkan menggunakan macromedia flash...usia artwork ini kalau tak salah dah dekat 4 tahun^^...Wa...bila lihat artwork lama koz ini koz dapat rasa yang sekarang koz makin maju dalam bidang reka cipta watak cute ini...Betul ke???hihihi korang jawap sendirilah:P...Yang pasti jiwa menghasilkan watak-watak cute ini takkan ilang dalam diri koz...segalanya cute jek belaka(bukan koz cakap,tapi kawan yang cakap^^)kira ini adalah style koz sendiri...Jadi masih banyak koleksi-koleksi artwork koz yang lama...kalau nak lihat tunggu part yang berikutnya okey^^...

Iklan Penaja...( Jom Berbuka Puasa with DiGi )

6 comments

click to zoom
Hai all...Hari ini nak kongsi hasil reka cipta watak yang koz buat...kali ini koz designkan watak orang yellow kiter...kiki sape tak kenal maskod digi yang warna kuning tu...kiki comel jekan...Erk apa mimpi koz tetiba reka watak digi ni??Hihi sebabnya tadi time dok semak email koz dapat email dari nuffnang yang mengatakan tentang satu majlis berbuka puasa yang akan di anjurkan Digi Kalau nak tahu maklumat lanjut korang boleh baca di bawah:-

Hi DiGi Angels,
How has the month of Ramadhan been for you so far? If you’re a fan of big Buka Puasa sessions with lots of yummy food, listen up! The Yellow Man would like to get to know DiGi Angels a little bit more, so you’re cordially invited to a Buka Puasa session exclusively for DiGi Angels at;
Date: 2 September 2010 (Thursday)
Time: 6.45 pm
Venue: The Apartment, KLCC

Come join this Buka Puasa session and get to know the friendly faces behind your favourite telco, and also grab this opportunity to sample The Apartment’s mouth-watering buffet specially for the month of Ramadhan. With delicacies from the states of Negeri Sembilan and Perak such as daging salai masak lemak, rendang ayam Kuala Pilah, ikan kembung masak tempoyak asam, kuih sepang kukus and much more, the food will most definitely not disappoint.



the apartment ramadhan_1
If you would like to join the Buka Puasa Session with DiGi, send in an email to digibukapuasa@nuffnang.com with your full name, email address and blog URL before 12 pm, 31 August 2010 (Tuesday). As the aim of this Buka Puasa session is to bring all DiGi Angels closer together, this will be a single invite only and there are 25 spots available. This session is exclusively for DiGi Angels only.



Selamat Menjalankan Ibadah Puasa to all DiGi Angels from the Yellow Man!


Itulah kisahnya...hihihi kalau berminta jangan segan-segan cepat-cepatlah turut serta okey^^,...

Artwork...(Himpuanan Artwork Lama Budak Nakal) Part 3

15 comments


Hai all...hari ini koz akan berkongsi next artwork lama yang pernah koz hasilkan part 3 pula.Sebelum ini koz dah kongsikan part 1 dan part 2,jika ada yang terlepas boleh lihat di sini:-

Artwork...(Himpuanan Artwork Lama Budak Nakal) Part 1
Artwork...(Himpuanan Artwork Lama Budak Nakal) Part 2

Seperti artwork yang korang lihat artwork di atas.Koz hasilkan artwork ini pada tahun 2005.Jadi sekarang ini usia artwork koz yang dekat atas itu dah cecah 5 tahun.Penghasilan watak dalam artwork tersebut koz reka watak ini dalam versi benda seperti pensil, botol minuman, berus lukisan dan sebagainya.Artwork ini simple sahaja,maklumlah time ini baru berjinak-jinak dalam bidang senikan.Di bawah ini pula Masih lagi artwork koz yang lama , cute tak ^^...hihihi baby mummy tu...

Photobucket

Koz hasilkan dengan mengunakan berus lukisan dan ink warna hitam.Dengan menggunakan teknik ini strok yang terasil nampak berlainan siz ketebalannya.Cuba perhati betul-betul...lain bukan stroknya?...Selepas siap koz trus scan dan warna artwork ini menggunakan adobe photoshop.Time ini juga koz tak mahir lagi mewarna mengunakan photoshop.

Photobucket

Macam mana,okey tak...ni pun artwork 5 tahun lepas^^...hihi...
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net