Tutorial Cara Menghilangkan Tajuk Blog Di Header

click to zoom

Hai all...hari ini koz akan mengajar korang pula cara nak hidden tajuk blog korang yang ada di bahagian header...Kebanyakan blog yang koz kunjungi pasti ada yang tak tahu cara untuk menghilangkan tajuk blog masing-masing ada gak yang terpaksa menggunakan simbol seperti titik dan sebagainya...Jadi hari ini koz akan membantu/mengajar cara termudah untuk menghilangkan tajuk blog tersebut...Cara-caranya seperti berikut...

Langkah 1

Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Korang Cari code yang serupa atau lebih kurang sama seperti code di bawah


#header h1 {
margin:50;
padding:10px 0 0 20px;
font-size: 100%;
font-weight:bold;
line-height: 1.2em;
letter-spacing:.0em;
font-style:italic;
color:#0099CC;
visibility:hidden;
}

Atau

.blogname h1 {
font-size:40px;
font-weight:normal;
margin:0px 0px 0 40px;
color:#ffffff;
text-decoration: none;
text-align:left;
display:none

Atau

#header-inner {
background-position: center;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
visibility:hidden;
}

Langkah 3

Bila dh jumpa code di bawah...tambahkan code seperti code warna merah pada bahagian bawah sebelum tanda ( } )...

Code yang boleh di gunakan seperti berikut

display:none

Atau

visibility:hidden;


Kemudian save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:13

22 June, 2010 12:13

thanks for the tutorial. ;)


My latest entry : Spongebob Dah Tak Lagi Comel

22 June, 2010 19:12

Yucika dtg jenguk budak nakal yg wat onar kt blog Yucika neh! Nakal betul =.="

HEHEHE...

CANTIK GILER DOE BLOG NIH!!!!!!!!!!!!!!!

terrernya bdk nakal nih...waaaaaaaa...nk blog mcm ni gakkkkk...

22 June, 2010 19:21

aduh...kenapa remedy cuba tapi keluar error...ada silap di mana2 ker ni?

x dpt cari pun code langkah 2 kat blog saye huhu

23 June, 2010 09:48

REMEDY@mungkin ade kesilapan kat si2...jgn lupa Backup dlu templet...

23 June, 2010 09:50

Manja@manje x semestinya cri code yang sama sperti di atas...manje try cri code yang agak serupa...sbb lain templet lain codenya..^^

dgn bangganyer.... mata aku dh juling cari code tu.. huhu geram la... :b:

27 June, 2010 00:22

sangat membantu.terima kasih.
:)

03 July, 2010 10:42

:m

25 December, 2010 23:54

arrrggghhhh x menjadi, naik juling aku mencri nyer..tension

07 January, 2011 22:06

bdx nkl,
ley tlg terangkan x npe wanie punye header bkn betol2 dkt ats mcm bdx nkl punye.
bole tlg ajar kan cm ne nak uplaod header bagi betol2 berbackground kan template blog kite.
(:

09 December, 2011 21:02

trimas...

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net