Tutorial Pasang Widget Pelita Raya Di BLog

Hai all..apa kabar??puasa tak hari ini?^^ okey hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget yang koz buat khas sempena hari raya yang akan tiba nanti...Kali ini koz telah mereka widget pelita untuk menerangi cahaya di blog korang^^..contoh design seperti di atas...macam mana,cantik tak?...Widget ini koz hasilkan menggunakan sofware macromedia flash...Dan widget ini mempunyai animasi api pada pelita tersebut...koz buat simple sahaja^^...Jadi kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah

Widget ini terpaksa di delete atas masalah yang tidak dapat dielakkan..mohon maaf...

Save dan lihat hasilnya...

Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang



Selamat mencuba^ ^...
Ranking: 5

Comments:40

09 August, 2011 13:02

Yeay! Dah pasang..Thanks ya! credit pada kamu!
Selamat berpuasa~

09 August, 2011 13:07

@Cik Sara
sama-sama juga^^

09 August, 2011 13:45

Tak jadi ar kat blog saya. Bleh tak paparkan code dalam blockquote supaya senang dibaca. Code kat atas tu bertukar kepada code lain bila diinstall ar.

09 August, 2011 13:51

@M'Rie R'Nie
koz dh buat untuk cara manual dan auto cuba lihat kembali^ ^....kalau cara auto x boleh try cara manual...baca langkah2 dengan betul ok^^

09 August, 2011 14:06

thanks budak nakal utk widget tue...saya tak leh wat secara manual jadi saya auto install ajer..nice =))

09 August, 2011 14:07

thank q budak nakal.....aiiisshhh...blog pon nak raya jugak..heeheehee

09 August, 2011 14:12

@far_east

Sama-sama^^]

09 August, 2011 14:14

@aiman fanboy k-pop
sama-sama juga^ ^)

09 August, 2011 14:16

hoho.. mekasih eh.. hehe =p

09 August, 2011 14:26

@Cik Bahgia a.k.a Zet
Sesame juga erk^^

09 August, 2011 14:49

yeayy.. sangat shanteq. 10Q. :m

siap install kat sini http://way2healthynbeauty.blogspot.com/

09 August, 2011 16:17

@leeya abdul
Welcome....^ ^]

09 August, 2011 17:46

wow2.....comel2....saya pun dtg ambik pelita jugak...terima kasih yer...

10 August, 2011 10:54

nana dah letak jugak.thanks taw..awsem :l:

11 August, 2011 11:28

Cantik.... very good idea. Kakak pun suka....:)

11 August, 2011 12:10

@Jasmin Ibrahim
Ambillah^^...
ok sesama^ ^]

11 August, 2011 12:10

@Nuramalina Aziz

Silakan^^

11 August, 2011 12:11

@Kakzakie

koz lagi ar suke kalau ada yang menggunakan widget ini...thx erk^^

12 August, 2011 17:01

eh, lawa la pelita nie bile letak kat dlm belog sendiri. hehe
btw thanks for sharing. :D

Salam Ramadhan.! ^_^

13 August, 2011 20:57

dah ambik.......thanks tuan tanah...

http://amyliana86.blogspot.com/2011/08/jom-pasang-pelita-ketupat-dekat-blog.html

15 August, 2011 18:36

cute cute cute dah amik dah kihkihkih tenkiu2

15 August, 2011 20:32

hehe.comel. aya da copy da.thanx :)

17 August, 2011 17:07

dah pasang! comel! hee

20 August, 2011 23:24

thanks...cikgu fad amik tau..:)

23 August, 2011 11:39

dah berjaya.....thanxsss Budak NakaL.....! (nakaL jer kan, tp x jahat....hehehe)

24 August, 2011 17:14

thanz...coemel widgets tu

25 August, 2011 02:38

saya amek ya...terima kasih...besttttt niieee...

28 July, 2012 14:06

ika guna kt blog ^^

30 July, 2012 15:17

thanks

03 August, 2012 11:17

Saya pun dah pasang juga... ehheheh terima kasih.

07 August, 2012 23:57

nak pasang juga... syukran!

10 August, 2012 21:58

Cantik! Dah letak kat blog fiqah...fiqah dah follow sini anyway...TQ share widget comel sempena raya ni ;)

14 August, 2012 23:39

saya ambik ye..selamat hari raya..

08 July, 2013 10:27

terbaik. like it :)

11 July, 2013 14:44

kathy guna ye?tq..

03 August, 2013 14:40

zara ambil ye..time kcih..=D
SELAMAT HARI RAYA

06 August, 2013 01:49

Blog Awesome ..,

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net