Tutorial Pasang Widget Mercun Raya Di BLog


Hai all..apa kaba... okey hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget koz yang berikutnya ...Kali ini koz telah mereka widget mercun contoh design seperti di atas...macam mana,cantik tak?...Widget ini koz hasilkan menggunakan sofware macromedia flash...Jadi kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah
Widget ini terpaksa di delete atas masalah yang tidak dapat dielakkan..mohon maaf...

Save dan lihat hasilnya...
Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang



Selamat mencuba^ ^...
Ranking: 5

Comments:13

10 August, 2011 15:25

cantik laa koz...nak install kat belog saya laaa.... :c:

10 August, 2011 15:35

@far_eastmekacih...^ ^

10 August, 2011 17:19

wahhhh comey jugak yg ni pun...hurmmmm....tp syg nk buang pelita tu...huhu....tak boleh ka buat utk letak kiri kanan???? pelita sebelah kiri,mercun sebelah kanan ka.....boleh guna dua2....huhu...cuma cdngn ja la....huhu

10 August, 2011 19:21

@Jasmin Ibrahim
Mudah je nk buat tu...nnt try cri code left tukarkan kepada right .....

10 August, 2011 23:06

@kozumi_ro orite.....nnti boleh try buat.....thnks yer

11 August, 2011 01:12

haha. nice lha !

11 August, 2011 10:53

@Jasmin Ibrahim
okey moga berjaya^^

11 August, 2011 10:54

@FYA PELANG!
Try ar letak kat blog okey^^

11 August, 2011 12:08

@kozumi_ro hm jadi2....tp mercun tu cam pelik kit r bila ada sebelah kanan....ahahaha...tp awt xnaik xtau yg WIDGET BUDAK NAKAL tu..huhu

11 August, 2011 12:16

@Jasmin Ibrahim

ada 2 code kne ubah yang left tu^^ try cari lgi 1 code...ubah kepada right

11 August, 2011 15:29

done.....tq...tp kan,cara mercun tu nk brlepas,tak boleh ubah ke sebeblah kiri ka???? hehehe....sorry,bnyk tnya pulak...thnks yer

11 August, 2011 18:02

@Jasmin Ibrahim

yang itu kne edit file flashnyer...hanya koz je lh ubahkan^^

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net