Jadual Perlawanan Piala Malaysia 2012

Berikut adalah jadul perlawanan liga malaysia yang akan berlangsung pada februari tahun depan.

Undian bagi Liga Malaysia musim 2012 telah berlangsung di wisma FAM dan undian ini melibatkan saingan dalam Liga Super, Liga Perdana dan Piala FA. Sepak mula Liga Super di jangka akan bermula pada 10 Januari 2012.

Piala Sumbangsih pula akan dilangsungkan pada 7 Januari 2012 . FAM hari ini telah pun bersetuju bahawa tiada mata untuk liga bagi perlawanan sumbangsih pada kali ini. Perlawanan ini akan berlangsung di Stadium Sultan Muhammad ke IV Kota Bahru Kelantan.

Bagi saingan Piala FA 2012 pula, Juara Bertahan iaitu Terengganu akan melalui  laluan yang sedikit sukar sekali lagi  untuk melangkah ke perlawanan akhir apabila berkemungkinan akan berdepan dengan Perak atau UiTM di pusingan kedua dan besar kemungkinan Lions XII di suku akhir dan Selangor di separuh akhir.

Pusingan pertama akan bermula pada 18 Februari 2012.Berikut adalah Keputusan Undian Piala FA 2012

Pusingan pertama

Terengganu vs PDRM

Perak vs ATM

UiTM vs Lions XII

Betaria FC vs Melaka

Pos Msia vs USM

Sime Darby vs Sabah

NS vs Johor FC

Shahzan Muda vs Selangor

Kelantan vs Sarawak

KL vs MP Muar

Harimau Muda B vs P.Pinang

SPA vs MBJB

Kedah vs PKNS

Perlis vs PPSD

Johor vs T-Team

Felda United vs Pahang

Tarikh perlawanan Piala FA 2012 

PUSINGAN 1
18 FEB 2012

PUSINGAN 2
10 MAC 2012

SUKU AKHIR
24 MAC 2012 -suku akhir pertama Piala FA 2012
27 MAC 2012 – suku akhir kedua Piala FA 2012

SEPARUH AKHIR
21 APRIL 2012 – separuh akhir pertama Piala FA 2012
1 MEI 2012 – separuh akhir kedua Piala FA 2012

FINAL – perlawanan akhir Piala FA 2012
19 MEI 2012


keyword:
jadual perlawanan pala FA 2012 , jadual perlawanan piala malaysia , piala malaysia 2012 , tarikh perlawanan piala malaysia 2012 , senarai pasukan piala malaysia 2012 , undian perlawanan piala malaysia 2012, undian piala malaysia 2012 , keputusan undian piala malaysia 2012 , jadual pusingan pertama piala malaysia 2012 , jadual perlawanan pusingan pertama , jadual perlawanan Piala Sumbangsih , tarikh perlawanan Piala Sumbangsih , tarikh jadual perlawanan piala FA , senarai pasukan piala FA , pasukan piala FA 2012 , undian perlawanan piala FA 2012 , keputusan perlawanan piala FA , keputusan perlawanan piala malaysia ,  keputusan perlawanan piala sumbangsih
Ranking: 5

Comments:6

Aku Lelaki Tulen
14 December, 2011 15:55

Dah keluar jadual ye, bagus..aku sokong kelantan dan terenggagu..go go

14 December, 2011 15:56

Aku tak sabar nak tunggu piala AFC mula.

ketupat palas
14 December, 2011 16:00

Selangor...gogogogo!!

14 December, 2011 16:13

Mudah je laluan Terengganu tu.. heheh *cakap besar..keh3

14 December, 2011 16:18

Sabah boleh....huhuhu

14 December, 2011 21:07

saya tak tahu mcm mana blog ini banyak menyumbang traffic ke blog saya.. tercari mungkin ada bloglist or entry tag nama blog saya..

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net