Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati

Salam semua, hari ini kozumi akan membentangkan hasil ilmu yang telah kozumi dapat semasa SBDdB13 Seminar Buat Duit dengan Blog dan Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati yang dimiliki di sana.

Di dalam seminar Anjuran Denaihati Network telah memperkenalkan beberapa panel-panel yang berjaya membina income dari aspek pelbagai sudut baik dalam penjualan ebook, model, niche blog dan pendapatan affiliate.

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati - Kozumi semasa seminar Buat Duit dengan Blog terbabit amat berminat untuk lebih memahami cara penjualan ebook yang telah dibentangkan oleh saudara Suhaimy iaitu founder WangCyber.com. Teknik dan cara penjualan ebooknya amatlah luar biasa dan cara membuat ebook dengan mudah menarik minat kozumi. Saudara Suhaimy semasa seminar terbabit lebih ketengahkan cara Penjualan produk sendiri dalam aspek Digital. Di dalam kategori digital mempunyai pelbagai cabang yang boleh di pilih seperti Ebook, Aplikasi, Video, Audio Files, Grafik dan Premium Content.

Kozumi lebih gemar untuk mengetahui lebih lanjut dalam digital kerana kena dengan hala tuju kerja yang kozumi sedang usahakan sekarang dalam bidang Grafik. Dalam teknik penjualan Ebook juga salah satu usaha yang sedang giat kozumi laksanakan bagi tujuan perkongsian kepada rakan-rakan yang ingin mengetahui cara dan bagaimana untuk membina sesebuah grafik.

Tips "Satu hari 1 muka surat, 30 hari sudah 30 muka surat"

Dalam penjualan produk digital melalui blog setiap kos yang dikeluarkan sudah semestinya kosong dan keuntungan yang akan dimiliki adalah besar jika kena dengan cara dan teknik yang dilaksanakan. Dalam contoh yang kozumi laksanakan dalam Service Design adalah mengikut langkah-langkah yang sama seperti yang di sampaikan Saudara Suhaimy dan ia telah ditetapkan kozumi sendiri seperti mendapatkan tempahan, laksanakan kerja design, terima pembayaran, hantar hasil kerja kepada pelanggan. Mudah bukan? memang tidak memeningkan kepala bila menguruskannya dengan sendiri.

Memang tidak sabar untuk menyiapkan Ebook yang pertama yang kozumi sedangkan usahakan ini, doakan moga ia berjalan dengan lancar, Amin...

Gambar credit Melastik Bintang.

Ranking: 5

Comments:94

25 May, 2013 10:12

semoga berjaya dengan ebook yang bakal koz buat..
DT cadangkan koz buat ebook tentang cara design blog ke..mungkin ramai berminat... atau ajar guna photoshop..
sebab DT nak belajar.. heeeee

25 May, 2013 10:13

moga kozumi berjaya dalam segala yang kozumi usahakan,, :)

25 May, 2013 10:23

Sokong Kozumi menghasilkan ebook terutama bidang yang Kozumi ceburi tidak ramai.

25 May, 2013 10:33

jgn lupe byr cukai kt aku pas da berjaya..
kahkah

kuzie
25 May, 2013 10:47

bro, jangan lupa malam ni jumpe dekat kedai Pak Tam MPS..aku bawak laptop ko kasi setup blog emas aku.
Jangan risau aku belanja ko makan..

25 May, 2013 10:54

@Datin Tyka:Amin..amin itulah Target kozumi..

25 May, 2013 10:54

@muja:Terima kasih muja atas sokongan anda...

25 May, 2013 10:54

@akubiomed:Terima kasih bro sebab sokong kozumi, insyallah..

25 May, 2013 10:55

@Katak Comel:Amboi...cukai apa tu bro?hahaha

25 May, 2013 10:55

@kuzie:Pergh, sampai dalam ni ko ingatkan aku ya..hah baik bro...PM kat Fb bro..:P

25 May, 2013 12:24

Yeaah Good Luck, Moga berjaya dengan impian ada E-Book sendiri. :)

25 May, 2013 14:03

wah!!! buat ebook plak....semoga berjaya :)

25 May, 2013 14:05

Tips "Satu hari 1 muka surat, 30 hari sudah 30 muka surat"

buat ebook ke?

coming up ek? hehe will be waitin for it bro :)

26 May, 2013 02:25

Semoga berjaya dengan perancangan yang diatur dan diingini agar menjadi impian yang realiti. Insya Allah...

26 May, 2013 02:29

Semoga berjaya. 1 hari 1 mukasurat.

26 May, 2013 10:26

Goodluck bro dengan projek buat duit.... Semoga menjadi :)

26 May, 2013 13:28

ensemnye abang2 dalm gambr tu kekeke :P

26 May, 2013 19:46

@Khairul Zamri: semua hensem kecuali khairul zamri.. hoho

27 May, 2013 09:38

datin tyka, tunggu pe lg...mmmmmm hehehe

27 May, 2013 18:07

haaaaa... kena ada idea dan rajin menulis jika buat ebook..!!

27 May, 2013 23:40

ebook- rahsia mengurat awek semudah ABC terbongkar......hehehehehe

28 May, 2013 00:59

@mohdazahar:nak tunggu ape ye

28 May, 2013 00:59

@mohdazahar:bahaya tu. ahaha

28 May, 2013 07:21

Sememangnya online dah jd tred skg. Mcm saya juga, promosi homestay saya semuanya online. Tapi nak online kena ada ilmu jgk

28 May, 2013 09:36

semoga berjaya ye...

28 May, 2013 09:56

semakin ramai penulis hasilkan ebook daripada buku kerana kos ebook tak la mahal. utk hasilkan ebook kena la wat terbaik seperti buku..

amboi2 u all... heeeeee

28 May, 2013 14:41

assalamualaiku..semoga berjaya dgn penghasilan ebook.

28 May, 2013 15:28

leeza: amboi2 :P

29 May, 2013 00:19

Cayalah bro, ebook to go....Nanti tolong designkan ebook cover saya sekali ya bro?

29 May, 2013 09:53

Agak2 apa niche ebook bro erk?

29 May, 2013 11:10

design ebook, satu bisnes baru :P

29 May, 2013 14:01

@Datin Tyka:

haha ok DT wekkk

29 May, 2013 14:02

dah klik bro, jgn lupe vote me bebeyhhh :P

29 May, 2013 14:15

eh vote pe plak?

29 May, 2013 20:43

koz... G+ me back.. heeee

29 May, 2013 22:21

amboi2 datin ........

29 May, 2013 22:36

@mohdazahar:kenapekah.. kami sedang join kontes...

29 May, 2013 23:12

Semoga berjaya dengan apa yang diusahakan dan juga berjaya dengan contest ni..
** Dh klik G+.. :-)

30 May, 2013 00:51

@Budak Nakal:insyaAllah target koz akan tercapai

30 May, 2013 00:52

@Katak Comel:amboiii... katak comel tak layak .. ahahha

30 May, 2013 00:54

@mohdazahar:doakan beliau berjaya. kot kot kita bole dapat double pay after this. he he

30 May, 2013 00:54

@mohdazahar:yup.. ebook.. tips dr abg ensem

30 May, 2013 00:55

@Khairul Zamri:hahaha.. jangan marahh

30 May, 2013 00:56

@eyriqazz:fuyoo ada ebook jugak nanti

30 May, 2013 10:07

Assalamualaikum... hai awk... sy suka baca blog awk... nice and keep it update... ^_^

#blogwalking....

30 May, 2013 12:25

mari vote sama2

30 May, 2013 12:48

Datin: Hehehehehehe :P

30 May, 2013 15:50

@mohdazahar:awat hang gelak? tak de yang perlu digelakkan

30 May, 2013 16:12

Semoga berjaya dgn e-book anda itu. ok dah klik G+

30 May, 2013 17:08

Datin: saje jer........

30 May, 2013 23:27

Selamat berjaya untuk ebook pertama tu bro

31 May, 2013 07:46

Sukses dengan keinginan anda, bila langkah awal sudah dikerjakan langkah berikutnya pasti lancar! Insya Allah!

31 May, 2013 15:41

makin ramai sokong budak nakal....

31 May, 2013 16:12

bulatkan tekad. kuatkan azam. mesti boleh punya.. !

03 June, 2013 17:21

Caya la bro... semoga hasrat nak buat ebook akan tercapai gak tahun nie

04 June, 2013 16:22

Bilion terima kasih bro dengan menyertai kontes khas Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati dan semoga berjaya.

Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

07 June, 2013 20:06

salam, baru kenal..:)
semoga Berjaya dengan ebook, harap dapat dikongsi juga

08 June, 2013 14:37

masa di SBDdB13, saya duduk depan Kozumi tapi tak sempat nak bertegur sapa. hehe!

dah click G+

10 June, 2013 20:42

peh, ramailah orang tulis ebook lepas ni. hoho..

10 June, 2013 21:35

wah... jual ebook..semoga berjaya.... sekarang zaman digital..smua nak senang....hehe

11 June, 2013 18:36

Cheq mai support hang. Klik G+ yang ke 34. Selamat maju jaya :)

16 June, 2013 11:48

koz, Semoga berjaya. sekadar support rakan-rakan. G+ done

19 June, 2013 21:27

@Datin Tyka:
ini provokasi oleh DT hahaha

19 June, 2013 21:34

@Khairul Zamri:DT undi la kozumi skali ajak rakan2 opis tu skeali hahaha...cian kozumi wakakaka

27 June, 2013 02:05

tamat sudah contestnya

27 June, 2013 02:25

@ciklaili.com:aiseh rugi gitu

27 June, 2013 02:26

@wandisini:kita semua pasti boleh

27 June, 2013 02:26

koz pasti dapat top 5 juga ni

27 June, 2013 02:29

nanti bole koz belanje DT. thanks. heeeee

29 June, 2013 15:36

utk buat duit melalui blog bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui blog kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

30 June, 2013 17:50

@Budak Nakal:ahahaha.. DT suro rakan ofis vote DT je.. heeee

04 July, 2013 01:41

@Datin Tyka: Saya sokong cadangan Dtin Zorro...satu cadangan yg terbaik.

04 July, 2013 01:42

Ebook tu kena buat biar betul2 padat dgn segala yg boleh org berminat.

04 July, 2013 01:43

Moaga target Kozumi boleh dicapai, Insya Allah...

04 July, 2013 01:44

Niat yg baik perlu diteruskan, pasti ramai yg sokong ni...

04 July, 2013 01:45

Niat suci lagi murni, bagi sokongan semua....rakan2.

04 July, 2013 01:46

Rakan2 lain boleh kongsi, cara nak jana duit dgn blog...??

04 July, 2013 01:47

En Titan dgn caranya..org lain pasti ada caranya pula?

04 July, 2013 01:48

Kalau tip ni, seorg 2 atau 3 tip dan di campur dgn 10 atau 20 org lagi...pasti banyak tip2nya yg boleh dipraktikkan.

04 July, 2013 01:53

Siapa yg tak mahu jana duit...sila angkat kaki? Pastinya semua org mahu..cuma caranya je yg jadi masalah...?

04 July, 2013 01:54

Cari formula yg paling senang dan jana byk duit. Itu baru umphhh...

04 July, 2013 01:55

Good luck buat Kozumiro...segala usaha dipermudahkan...Amin...

04 July, 2013 02:03

@akubiomed: Buat ebook ttg Kozumi sdg buat sekarang, design header ke atau yg berkaitan dgnnya.

04 July, 2013 02:04

Dan pula free utk rakan2 yg selalu dan sentiasa soong bro...

04 July, 2013 02:06

Apa2 idwea utk ebook, boleh sama2 bagi cadangan.

04 July, 2013 02:07

Tak sabar nak tunggu kemunculan ebook drp Kozumiro, rahsia menghasilkan header yg menarik.

04 July, 2013 02:08

@wazy: Kalau dah ramai sokong, apa ditunggu lagi teruskan aje.

04 July, 2013 02:09

Tapi nak siapkan ebook bukan satu tugas yg mudah, sama juga nak baut tutorial di entri/blog.

04 July, 2013 02:10

Kena cari sumber2 yg diyakini dan boleh memberi persembahan yg menarik...

04 July, 2013 02:11

Nampaknya dah lari tajuk...jana duit dgn blog jadi jana ebook pulak.

04 July, 2013 02:11

Mahu meliihat ebook ciptaan Kozumiro...suatu hari anti...

13 July, 2013 05:55

papepun all the best in blogging world.. :)

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net