Duduk Rumah Buat Duit Dengan Blog

 Buat Duit Dengan Blog
Salam semua, apa kabar? hari ini kozumi kembali sihat seperti biasa setelah demam beberapa hari. Demam Seminar Buat Duit Dengan Blog kot.hihihi...

Kozumi masih belum sempat untuk mengarangkan perkongsian pengalaman semasa di Seminar Buat Duit Dengan Blog Anjuran Denaihati Network. Insyallah kalau ada ruang dan masa kozumi akan karangkan untuk anda.

Hari ini merupakan hari cuti kepada semua, bagi kozumi hari-hari cuti maklumlah asyik duduk umah jek. Duduk rumah bukannya bermaksud tidak ada kerja ya. Kozumi seperti biasalah buat kerja-kerja melalui online. Sudah malas nak bekerja bawah arahan mana-mana bos, lebih baik jadi bos sendiri bukan hihihi.

Kurang sikit tension asyik melayan kerenah bos-bos yang tahu mengarah sahaja, tapi untuk memahami pekerjanya tidak, kerja nak cepat siap, tapi gaji asyik tangguh 1 bulan 2 bulan. Pekerja makan batu ke ko ingat???haha tetiba lak pikir negetif lak kozumi ini awal-awal pagi ni hahaha.Kenangan sewaktu kerja dahulu hihi..haha ini ayat sesuai dengan kozumi sahaja okey sebab setiap perkerjaan lain-lain ragamnya.

Jadi sekarang memang happy sangat-sangat bekerja sdn bhd walaupun ramai gak rakan-rakan ajak kerja balik dalam bidang lama kozumi. Maaflah buat masa ini kozumi terpaksa menolak demi masa depan kozumi dalam bidang terbaru ini. Kozumi sudah rasa senang dengan pekerjaan kozumi sekarang ini. Insyallah otw nak daftar syarikat pula lepas ini kalau ada rezeki lebih, Amin....
Ranking: 5

Comments:64

24 May, 2013 12:17

memang best kalau kerja yang kita jadi bos.. tapi masing masing ada kehebatannya kan.. DT kalau jadi boss habis semua.. ahahha

24 May, 2013 12:19

@Datin Tyka:Kalau DT jadi bos memang setiap pekerja yang malas abis Dt suruh kuda DT tendang hahaha...

24 May, 2013 12:20

lebih selesa sendiri boss sendiri kuli ya bro

24 May, 2013 12:20

huhuhu..sy pun nak jd bos diri sendiri..ntah bila agaknya??/

24 May, 2013 12:23

@onlajer:Yes bro, betul tu..yang pasti bila dah bekerja sendiri kenalah fokus dan didik diri hargai setiap masa dan jangan lupa buat jadual kerja seperti mana kita pernah belajar semasa di sekolah dahulu...^^

24 May, 2013 12:25

@aku eryati:Insyallah pasti boleh kalau ada set matlamat dan cari ruangan kelebihan yang ada pada diri untuk ketengahkan dan sekaligus dapat membina income walaupun sekecil 1sen tapi lama kelamaan akan berganda-ganda ...Amin..

24 May, 2013 12:35

Tahniah bro.. satu langkah demi satu langkah maju.. :D

24 May, 2013 12:35

target aku kalau duit hasil blogging melebihi gaji bulanan, aku nak resign..hehehe

24 May, 2013 12:41

good luck kozumi in whatever you do in life,, :D

24 May, 2013 12:46

Cent punya komen mmg mantap, samalah kita haha :)

Btw, Ggud luck bro...

24 May, 2013 14:57

nak duettttt~

24 May, 2013 15:15

waaaaa... best tue ada syarikat sendiri. ^_^

24 May, 2013 15:25

jd boss kedai blog pun boleh..kedai online percuma jer....kalo buka kedai beratus2 ribu kena kuar duit..
kan kan kan ... xperlu upah pekerja gak

24 May, 2013 15:32

Goodluck bro... Cent - Mak ai....

24 May, 2013 22:32

kerja sendiri lebih untung dari kerja makan gaji, kata pensyarah2 ni hahah

24 May, 2013 22:52

@kimi jamai:Alhamdulillah terima kasih bro..

24 May, 2013 22:52

@cent:Itu satu Matlamat tu...usaha untuk mengapainya bro insyallah^^

24 May, 2013 22:54

@muja:Terima kasih ya^^ AMin..

24 May, 2013 22:54

@Elih Japahar:Terima Kasih bro ^^

24 May, 2013 22:56

@Nurhasnatul Nabila:Orang bisnes mesti banyak duitnyakan^^...

24 May, 2013 22:57

@fyna:Dalam proses insyallah..

24 May, 2013 22:57

@mohdazahar:Yes, betul tu bro..inilah jalan yang terbaik untuk mendapat income 99% bersih...

24 May, 2013 22:58

@Izzuddin Fauzi:Terimas bro^^

24 May, 2013 22:58

@jal: Betul kata-kata bro tu... (Y)

24 May, 2013 23:33

muka ko nga kucing cam nk seiras dah haha

24 May, 2013 23:35

Bekerja sendir tak apa asalkan dapat income melalui blog lebih drpd makan gaji atau setidak-tidak pun menyamai dgn makan gaji.

24 May, 2013 23:39

makan gaji + blog = lumayan....agreee?

25 May, 2013 00:08

@kamil salleh:Yup betul tu..sekurang2nya dapat juga memberi kepuasan pada diri sediri dengan hasil yang di miliki atas dasar usaha sendiri...Buat biz sendiri kenelah bijak cari pelbagai peluang bukan tumpu pada 1 benda sahaja^^

25 May, 2013 00:08

@Khairul Zamri:Siot ko hahahahaa...kucing kesayangan aku tu...muka masam je

25 May, 2013 00:09

@mohdazahar:Memang lumayan, tapi risau jugak kalau balik kerja badan dah penat mmg x terlayan kerja lain lak.hihi

25 May, 2013 00:39

@Budak Nakal:ha itu la.. semua takut kena tendangan kuda.. ahha

25 May, 2013 00:41

@onlajer:betul.. kalao bole kita pon nak jadi bos kan

25 May, 2013 00:45

@aku eryati:insyaAllah satu hari kita sendiri bole jadi boss

25 May, 2013 00:46

@cent:ramai resign dan jadi fulltime blogger

Amira
25 May, 2013 03:51

kozumi nampak ensem sangat ...

25 May, 2013 10:41

sampai deman yer, mesti banyak tambah ilmu. semoga bro terus sukdes.

25 May, 2013 14:18

Jutawan tidak kenal erti penat....jom ikut jejak tan sri syed mokhtar al-bukhary... hehehe

28 May, 2013 09:00

Tidak lama lagi saya akan jadi CEO syarikat besar.

Alhamdulillah, insyaAllah ... moga tercapai.

Doakan sayua Kozumi ya ,... :)

28 May, 2013 11:24

wah CEO, impian besar. semoga berjaya.....

28 May, 2013 14:46

kena ada perancangan yg baik, sesuatu yg baik itu dilakukan bersama usaha gigih..insyaAllah akan menepuh kejayaan.

28 May, 2013 15:29

insyallah.....

30 May, 2013 00:48

gerammmm tengok kucing nii

30 May, 2013 12:50

aku plak rindu kucing ah.....

31 May, 2013 09:45

@mohdazahar: kenapa nak rindu

01 June, 2013 11:41

kerja sendiri memang seronok, tak ada tekanan asyik kena dengar arahan bos, huhu.

01 June, 2013 12:16

Datin Tyka: Kucing sy dah mati thun lepas semasa saya budak sekolah rendah. mati cz accident nga kereta di jalan raya...huhuhu.....

06 June, 2013 08:40

Terima kasih infonya, mudah2an bermanfaat...
Ditunggu kunjungan baliknya

... >>> SUKSES

14 June, 2013 19:09

Semogha jobdirumah memberi manfaat kepada agen affiliate mereka.

14 June, 2013 19:10

Suka sangat2 jobdirumah..yg lain sangat susah mungkin...tak kena caranya kot.

30 June, 2013 18:26

@mohdazahar:DT tak bole tengok kucing kena langgar.. kesian sangat

30 June, 2013 18:27

@khairil:tak suka dengar cakap bos.. lagi lagi bos pilih kasih

04 July, 2013 02:45

Cepat2 cari idea...supaya rakan2 lain nak tahu..pengalaman drpd Kozumiro pulak. Asyik En Titan saja yg bagi tip.

04 July, 2013 02:46

@fyna: Denaihati memang terbaik...byk yg ada pada syarikat beliau. Ada staf lagi..semua kerja ...staf yg buat.

04 July, 2013 02:47

Bila ada tenaga kerja yg ramai..semua krj akan menjadi mudah.

04 July, 2013 02:48

Nak buat entri berkaitan dgn apa...semuanya stafff yg buat...dia cuma check...jika ok boleh publish.

04 July, 2013 02:48

Tapi kena ada modallah...baru boleh bagi gaji pada mereka.

04 July, 2013 02:49

Siap ada seminar lagi yg mereka taja.

04 July, 2013 02:50

Ini juga salah satu nak jana income..

04 July, 2013 02:51

Baut seminar..org daftar...bayar pendaftaran dan hadir...bagi tip2 pada peserta, cakap itu ini dan ...ok dpt sedikit income...di situ,

04 July, 2013 02:52

Lain kali buat lain pula aturcaranya...

04 July, 2013 02:53

cari formula terbaik nak buat duit dgn blog....sama2 lah kita kongsi idea ni.

04 July, 2013 02:54

gabungkan idea dan cadangan...dan tip, rahsia dan kumpul idea masing2...bina satu formula baru.

04 July, 2013 02:55

Siapa tak amhu duit, semua org mahu...tapi kaedahnya biar betul.

04 July, 2013 02:56

Nanti takut tak terlaksana, semuanya berkubur. Susah jugak.

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net