Dugaan apabila akaun Facebook di Hack.


Salam semua, agak lama tidak membuat sebarang post di blog ini. Semua ini terjadi apabila akaun facebook kozumi telah diceroboh oleh pihak yang tidak bertanggungjawap dan yang sangat kejam akaun kozumi telah pun dihapuskan.

Memang agak kecewa jugak sebab kehilangan follower, fanpage dan juga group yang telah lama diwujudkan hilang begitu sahaja. Rakan-rakan dan customer bisnes juga turut ilang begitu sahaja. Memang dugaan sungguh keatas kozumi. Stress ini telah berambah dari hari kehari dan semangat telahpun jatuh seperti cempedak jatuh kedebukkk di atas batu(bukan tanah).

Tapi kozumi harus terima ini sebagai satu dugaan dan kozumi haruslah bangkit semuala walaupun terpaksa bermula dari bawah semula. Kozumi mohon maaf kepada rakan-rakan yang memerlukan khidmat kozumi untuk tempahan design. Insyallah kozumi akan laksanakan pada minggu ini juga. Kepada rakan-rakan, jom follow kozumi di SINI. Doakan untuk beri semangat kepada kozumi ya rakan-rakan...salam...

Kepada rakan-rakan kozumi mohon bantuan untuk memberi undian kepada kozumi di dalam contest anjuran denaihati network di SINI. Kalau tidak keberatan, undilah kozumi setiap hari okey...
Ranking: 5

Comments:26

03 June, 2013 09:07

fuuuhhhh... kejam betul terasa macam tu.. kena mula balik.. aduhai.. sabar aje lah kan.. support u bro!!

03 June, 2013 09:29

siapa la jahat sangat buat hack ni.. tu la bahaya bijak IT ni kan.. sabar ye.. pasti ade hikmah

03 June, 2013 09:47

Sabar yer, InsyaAllah semoga rezeki lepas ni akan lebih lagi.

03 June, 2013 09:56

Sabar Koz, setiap yang berlaku ada hikmah, cuma memula jer pahit, akan manis kemudian. Percayalah.

03 June, 2013 10:54

rilek bro,, dugaan.. aku pun pelik juga tetiba ang add aku balik.. wadehal gua bermonolong bersendirian, aku baru nak report kat facebook, mana tau fans ang buat fake acc.. hahaha rupanya fb kena hack.. takpe bro, rezeki tu ada di mana2 je asalkan kita pandai cari.. :) sabar ye bro, jangan putus semangat..

03 June, 2013 12:13

ada orang yang baru belajar ilmu hitam kot..

03 June, 2013 16:31

itulah ko, aku suh kasi elaun rm1000 sbln kt aku, ko xnk..
kn da jd camni..

p/s: ayt di ats hny lwk je ok, klu ko amek siyes, aku cepuk ko lju2..ahaha

03 June, 2013 21:51

payah juga kalau ada orang yg pandai tp berhati kejam ni..

Anonymous
03 June, 2013 22:58

puas hati aku!

04 June, 2013 00:49

oh...patut la...lama tak update blog... sabar ye koz, pengodam jahat akan terima akibat suatu hari nanti....

peringatan: ALLAH maha mengetahui dan apa yg korang buat dia tahu... :)

assalamualaikum.......

04 June, 2013 15:29

risau juga kalau-kalau akaun fb dihack...kena cari sebab macam mana boleh kena hack..

05 June, 2013 15:19

Lor Koz, password pendek ke sebabnya?

05 June, 2013 15:23

Kejamnya. sabar bro.

06 June, 2013 14:21

betul kata en.syarih...kena cari sebab macam mana boleh hack? web phissing,atau tab atau application palsu dan sebagainya....

10 June, 2013 14:57

insyaAllah adalah hikmahnya tu. biasanya orang macam tu tak kemana perginya.

10 June, 2013 16:02

sabar bro..ada hikmahnya tu..percaya la..aku kena hack dengan google sendiri lagi la..wakakaka :p good luck in future bro!

10 June, 2013 20:17

peh..siapa yang berani hack hang ni?

14 June, 2013 18:58

Ini yang ditakuti oleh blogger dan pemilik FB amnya.

14 June, 2013 18:59

Tapi bila berlaku spt ini, kita akan menjadi lebih pandai untuk mengatasinya, sebab dah ada pengalam dlm hal spt ini.

14 June, 2013 19:00

Saya sebelum ini dah byk kali dihack...kena ada password yang sukar untuk lebih selamat.

14 June, 2013 19:02

Kalau terjadi begini..kita kena pastikan maklumat terdahulu yg kita mula2 membina laman FB dan kena mengenali rakan2 atau waris..supaya apabila ia tanya nanti kita boleh jawap apa yg pihak FB tanya nanti.

27 June, 2013 02:02

@sensasi2020:memang benar tu

27 June, 2013 02:02

@sensasi2020:lepas ini akan lebih berjaga jaga

27 June, 2013 02:03

@sensasi2020:mesti femes sgt ni

27 June, 2013 02:03

@sensasi2020:kena pasang security kan

27 June, 2013 02:04

DT takut kalau kena hack

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net