Tutorial Cara Buat Title SEO Friendly

click to zoom

Hai all...selamat petang...okey petang ini koz nak wat tutorial ringkas berkenaan tajuk di atas...Korang mesti nak blog korang mesra dengan Search Engeine (SEO Friendly) kan...jadi pada yang dah tahu baguslah, dan pada yang tak tahu ikuti cara-caranya...

Langkah 1

Macam biasa backup templet dulu kemudian Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Cari code ini

<title><data:blog.pageTitle/></title>

Dan gantikan code tersebut dengan code di bawah ini


<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/></title>
</b:if>

save dan hasilnya akan jdi seperti berikut:-

Sebelum

click to zoom

Selepas

 click to zoom

Untuk melihat hasilnya sila masuk di mana-mana post entry blog korang...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:10

30 June, 2010 15:09

tak jadi pon

30 June, 2010 15:09

oooo untuk tukar jadi tajuk blog ek? hmmm...

macam best je.. hehe aq dah terbalikkan tajuk kat depan, blog kat belakang... hmm... kang kalau bosan akan try yg nih lak... uhoh!

30 June, 2010 15:17

Tn.Punya@ bila dah buat try msuk kat mane2 post enty dan lihat jdi x?

26 July, 2010 17:08

post entry tu kat mne

30 July, 2010 17:07

wahh menarik sgtt..cikbelog dah cuba..tq koz =)

22 October, 2010 16:14

:l:
hehehe..thanks sis punya dah jadikkkk..

21 March, 2011 23:31

xdak pun kode yg kena find tue..... :-(

25 October, 2011 12:24

Assalam, nak cuba nie... huhuu

16 August, 2012 13:39

wah cun...hihihi nak cuba

18 January, 2017 18:06

dự án chung cư vinhomes nguyễn trãi là một quần thể đô thị hiện đại chung cu vinhomes nguyen trai được trang bị nội thất tinh tế thiết kế vinhomes nguyễn trãi sang trọng vinhomes nguyen trai đẳng cấp kết hợp cùng tiện nghi vinhome nguyen trai cao cấp vinhomes nguyễn trãi là điểm đến lý tưởng vincom nguyen trai đầy đủ cho người tiêu dùng vincom nguyễn trãi có bán giày nam các loại giày công sở nam đẹp nhất.Công ty thiết kế nội thất hàng đầu tại hà nội, chuyên thiet ke noi that

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net