Tutorial Cara Pasang Widget LinkWithin Di Blog

click to zoom

Hai all...Hari ini koz akan ajar korang cara nak letak widget LinkWithin di blog korang...LinkWithin ini kegunaannya adalah mempamirkan post-post yang berkaitan yang ada pada blog korang di bahagian setiap bawah post korang...Cara-caranya mudah sahaja...Ikuti langkah-langkah berikut...

Langkah 1

Login blog korang

Langkah 2

Kemudian masuk ke web LinkWithin dan isi maklumat pada ruangan yang di sediakan
seperti gambar di bawah...
click to zoom
Jika sudah, Klik Button "Get Widget"...

Langkah 3

Kemudian ikuti Langkah-langkah yang diberikan...
Install Widget dan Add Widget...

Langkah 4

Widget tersebut letakkan di bawah bahagian posting..

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba....
Ranking: 5

Comments:16

28 June, 2010 12:01

thanks for the info :)

28 June, 2010 13:47

tq dak nakal

28 June, 2010 13:50

maceh...sgt berguna..

28 June, 2010 14:14

xjadi.... :b:

28 June, 2010 16:17

salam budak nakal yg comel..
nice blog ,good info,sangat berguna untuk ummiross yg kurang cekap ni hehe..

nak tanya,kalu nk buat link exchange mcm rakan budak nakal kat side bar tu macamana ye? tq

28 June, 2010 17:04

Ummiross@ waalaikumusalam... :e:

oh mudah sahaje.. pergi di sini dan daftar...http://www.blenza.com/linkies/

29 June, 2010 01:49

salam budak nakal yg comel...

Terimakasih banyak,ummiross dah dapat buat link exchange tu...
Ummiross dah letak dah blog budak nakal dlm my blog list,u are the first...tq

29 June, 2010 10:08

Ummiross @ welcome^^,

22 July, 2010 12:02

tq..da dpt buat :)

25 July, 2010 23:34

saya x jumpa 'add page element' tu...yg ada add and arrange page elements..
tolong....

13 August, 2010 22:45

sy ta jmpe add page element~ arrange ada la~

15 August, 2010 11:23

berjaya!! thank u..

18 May, 2011 23:45

thank you!~ :)

18 November, 2011 15:08

thanks for d info..sy baru blaja cara2 nak cantikkan lagi blog..haha..baru de masa..:p

09 December, 2011 22:42

hekhek.... mekasih...

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net