Tutorial Cara Memasang Sosial Bookmark Di Bawah Post

click to zoom

Hai all..hari ini koz nak ajar korang tutorial cara nak letak sosial bookmark dekat bawah post entry korang seperti contoh yang ada pada bawah post koz ini...
Cara-caranya seperti berikut...

Langkah 1

Apa-apahal backup templet dulu kemudian Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.

Langkah 2

Cari code ini

<data:post.body/>

Langkah 3

Kemudian copy paste code di bawah ini selepas code/bawah code(langkah 2)

<script type="text/javascript" src="http://www.letsgetsocialnow.com/source-codes/medium.js" language="JavaScript"></script>


Selepas sudah paste,kedudukan code akan jadi macam ini

<data:post.body/>
<script type="text/javascript" src="http://www.letsgetsocialnow.com/source-codes/medium.js" language="JavaScript"></script>

Kemudian save dan lihat hasilnya...


Code ini juga korang boleh letak pada Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript dan copy paste code di bawah

<script type="text/javascript" src="http://www.letsgetsocialnow.com/source-codes/medium.js" language="JavaScript"></script>

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:13

23 June, 2010 12:15

thanks 4 tutorial..mdh n sng nk memahami..^_^

23 June, 2010 12:51

@juera@ welcome...^^,

23 June, 2010 12:55

thank u..

23 June, 2010 12:56

thx...

23 June, 2010 14:59

oit, koz.. mane??huhu

23 June, 2010 15:29

akhirnya jumpa jugak blog lagi sowg otai blog. boleh mintak tunjuk ajar.
Aiz Batu Campur - Tips Nak Tahu Anda Seorang Paranormal

23 June, 2010 16:41

suke2!!!

30 June, 2010 18:30

berhasil...terima kasih

06 July, 2010 12:28

xjumpe pn code ni....cmne?

11 December, 2010 11:51

KT MNE CODE TU ERKK??

31 December, 2010 12:37

x jumpa pon..code nih..

hbiz tu nk bt cmne??

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net