Contest Review Blog Paling Popular

50 comments



Salam semua, seperti sedia maklum baru-baru ini blog Jejaka Paling Nakal telah terpilih untuk direview di dalam blog Denaihati.com dan kemudian telah terpilih dan juga Memenangi tempat pertama dalam "Review Terbaik Blog Denaihati".Alhamdulillah...

Terkini Blog Jejaka Paling Nakal sekali lagi telah terpilih untuk berentap di dalam Contest yang dianjurkan oleh Denaihati iaitu Contest Review Blog Paling Popular. Di dalam contest kali ini kozumi memerlukan undian dan komen dari korang bagi melayakkan Blog Jejaka Paling Nakal memenangi Contest pada kali ini.

Jadi di sini kozumi ingin minta bantuan korang untuk mengundi dan meninggalkan komen anda di artikel ini 
--> Blog Jejaka Paling Nakal <-- dan komen anda mestilah lebih dari 5 Patah Perkataan.

Retweet


Kemudian Klik ReTweet dan G+ seperti gambar diatas dan kalau boleh promot pada rakan-rakan anda juga. Bantuan korang amat kozumi hargai....

Email Misteri Diterima

34 comments


Salam semua, apa kabar korang sihat?Alhamdulillah hari ini kozumi agak santai sikit sebab adik kesayangan kozumi telah pun keluar wad setelah 1 minggu ditahan atas masalah kesihatan.

Apa-apa pun sebentar tadi seperti biasa kozumi akan menyemak kemasukkan email yang kekadang tempahan design di buat melalui email oleh beberapa pelanggan kozumi. Alhamdulillah ada juga rezeki hari ini, tetapi agak terkejut jugak bila koz memperolehi satu email yang bertajuk "Jangan potolah enko.".

Pelik pulak bila di lihat pada tajuk email ini, kemudian kozumi pun klik untuk melihat isiannya. Agak terkejut juga bila membaca isian email ini. Teringin jugak mengenali siapakah di sebalik orang yang menghantar email ini.

Kozumi agak kecewa juga bila menerima email seperti ini , tapi seperti biasa Positif,Positif,Positif. Katakan hati usahlah layan perkara-perkara seperti ini.

Nak tanya korang, apa maksud "Jangan potolah enko."?

Tempahan Design Facebook Cover Faeez Pakar Emas Official

16 comments


Salam semua, hari ini kozumi nak tunjukkan hasil dari Tempahan Design Facebook Cover dari Customer yang berikutnya. Kali ini kozumi telah mendapat Tempahan design Facebook Cover dari pemilik Fanpage "Faeez Pakar Emas Official".

Faeez Pakar Emas Official merupakan salah satu Fanpage yang menawarkan pelaburan Emas (Public Gold) yang telah melahirkan 700 orang pengedar emas dan 3000 orang pelanggan di seluruh Malaysia. Untuk Maklumat lanjut korang boleh rujuk di Fanpage "Faeez Pakar Emas Official".

Faeez Pakar Emas Official



Di atas inilah hasil Facebook Cover yang telah kozumi hasilkan setelah mendapat detail dan penerangan pemilik Fanpage ini tentang FB Cover yang dingininya. Dan Alhamdulillah design yang koz hasilkan ini telah memberi kepuasan kepada pelanggan kozumi ini.


Jadi kepada korang yang ingin atau memerlukan perkhidmatan Service Tempahan Design dari kozumi, korang bolehlah ke Fanpage khas Service Tempahan Design untuk membuat tempahan design yang korang inginkan.


Undi Blog Jejaka Paling Nakal sebagai Review Terbaik Blog Denaihati

20 comments

Review Terbaik Denaihati

Salam semua, di sini koz ingin meminta sedikit bantuan pengunjung setia Blog Jejaka Paling Nakal ini untuk memberi Undi kepada kepada blog ini dalam "REVIEW TERBAIK BLOG DENAIHATI" anjuran denaihati.com yang akan berakhir pada pada 11.59 pm, 26/4/2013.



Seperti sedia maklum, sebelum ini Denaihati ada memberi sahutan kepada Blog berPagerank 3 untuk menghasilkan satu Artikel berkenaan Review blog Denaihati sambil mempromosikan Seminar Buat Duit Dengan Blog Anjuran Denaihati. Jadi kozumi telah menyahut cabaran ini dan menghasilkan Artikel ini Denaihati "Hidupkan Untuk Memberi" dengan itu, Artikel yang telah kozumi hasilkan telah terpilih untuk memenangi "REVIEW TERBAIK BLOG DENAIHATI" atas kiraan undi. 



Jika berjaya tawaran hadiahnya amatlah terbaik. Jadi kepada korang sudi-sudilah mengundi blog Jejaka Paling Nakal ini ya. Undian boleh dilaksanakan di Sini. Sekian....


Tarikh Seminar Buat Duit Dengan Blog

15 comments

Seminar

Salam semua, seperti sedia maklum, tarikh berlangsungnya Seminar buat duit dengan blog anjuran Denaihati Network akan di tunda dari tarikh sebelumnya atas sebab yang tertentu.

Denaihati akan menunda Seminar ini pada tarikh 19/05/2013, jam 8.30 pagi hingga 1.30 tengahari bertempat di Hotel Singgahsana Petaling Jaua, Selangor.Yuran penyertaan masih dikekalkan RM50 sehingga 5/5/2013. Selepas tarikh 5/5 yuran penyertaan adalah RM100.


Seminar ini terbuka kepada semua orang seperti


  • Suri Rumah yang mencari pendapatan sampingan
  • Pelajar Sekolah berusia 15 tahun ke atas 
  • Siswa/Siswi Pusat Pengajian Tinggi Awam dan Swasta 
  • Penganggur sangat-sangat diwajibkan 
  • Blogger ensem dan cantik 
  • Aktivis Sosial Media 
  • Kakitangan swasta, badan berkanun dan awam 
  • dan Semua yang berminat menjana pendapatan sampingan secara online 


Jika Berminat sila daftar di SINI... Tempat terhad hanya untuk 300 peserta pertama.

Denaihati "Hidupkan Untuk memberi"

29 comments

Denaihati

Salam semua,hari ini koz akan review tentang Blog Terkenal iaitu Denaihati yang merupakan salah satu blogger top 5 terbaik di dalam Malaysia. Blog Denaihati ini kini merupakan top 5 blog Malaysia yang mengikut Alexa Ranking, memiliki Pagerank tahap 4 dan memiliki jumlah trafik yang meningkat setiap bulan.

Dengan tema "Hidupkan Untuk memberi" merupakan tagline yang digunakan pemilik blog Denaihati ini yang selalu menghasilkan atau menganjurkan sesebuah contest dan seminar yang dapat memberi manfaat sesama blogger-blogger yang lain dan tawaran hadiah pada setiap contest yang dianjurkan amatlah terbaik dengan gabungan beberapa penaja.Perkongsian setiap artikel blog ini juga penuh dengan info semasa, gadjet, sukan, perjalanan hidup, kebajikkan dan sebagainya untuk santapan setiap pembacaan dan pengunjung setia blog ini.

Antara Aktiviti yang biasa Denaihati lakukan bagi memeriahkan dunia Blogger ini adalah:-

  • Contest yang berterusan @ Contest
  • Insentif tunai untuk setiap backlinks @ Insentif tunai 
  • Program Loyalty Rewards @ Denaihati Loyalty Rewards 
  • Rakan Niaga @ eQurban.com 
  • Rakan Niaga Al-Ansar Properties @ Al-Ansar Properties
  • Seminar Sepetang bersama Blogger
  • Seminar Buat Duit Dengan Blog


Koz mula mengenali blog Denaihati ini sewaktu 3 tahun lepas sebulan selepas koz mula belajar berblog dan pada masa itu banyak juga tip-tip yang dapat koz pelajari melalui blog Denaihati ini. Pada tahun lepas di Majlis Sepetang Bersama Blogger 2012 yang merupakan kali pertama koz dapat berjumpa dengan pemilik blog Denaihati ini. Sikapnya yang ramah dan setiasa merendah diri merupakan kunci yang ada pada pemilik blog Denaihati ini yang sentiasa menjadi kata pujian dari rakan-rakan blogger lain termasuk koz sendiri.

Info terbaru, kini Denaihati akan menganjurkan satu lagi event yang akan di adakan pada 19 Mei 2013 ini iaitu "Seminar Buat Duit dengan Blog". Lokasi seminar ini adalah di Hotel Singgahsana, Petaling Jaya, Selangor pada pukul 8.30 am – 1.30 pm. Bagi yang berminat turut serta dalam Seminar ini, yuran penyertaan adalah RM50 sehingga 5/5/2013. Selepas tarikh 5/5/13 yuran penyertaan adalah RM100.


Seminar anjuran Denaihati ini akan menampilkan beberapa orang blogger yang berjaya menjana pendapatan hanya dengan melalui blog. Di seminar ini nanti korang akan berpeluang untuk mendengar pengalaman para blogger ini cara bagaimana mereka menjana pendapatan dengan teknik mereka yang berbeza-beza. Jangan lepaskan peluangan ini dan segala maklumat berkenaan seminar ini boleh lihat di Seminar buat duit dengan blog.

Tempahan Design Facebook Cover Mawardahmerah

9 comments


Salam semua, hari ini koz akan pamirkan hasil tempahan Facebook Cover yang ditempahan oleh seorang pemilik perniagaan Tudung Borong dan juga Jubah Wanita Muslimah di Facebook.



Kali ini pemilik ini telah menempah 3 Facebook Cover untuk 2 Fanpage perniagaannya dan 1 untuk Personal Akaunnya. Jika nak tahu lebih lanjut tentang perniagaan pemilik ini anda bolehlah ke SINI.

Kepada anda yang ingin menggunakan service design dari kozumi bolehlah ke SINI.

Tempahan Design Template D'Golden Apple

13 comments


Salam semua, kali ini koz akan tunjukkan hasil kerja koz dari tempahan design template blog dari pemik blog D,Golden Apple yang telah memilih Pakej lengkap Template blog.

Blog ini berkenaan jualan kedai tudung online yang mempunyai pelbagai design dan warna sesuai untuk kaum hawa untuk memilih pilihan terbaik untuk dibeli.

Design yang di inginkan agak simple dan warna purple menjadi pilihan untuk koz mereka template yang di inginkan pemilik Blog ini, dan hasilnya seperti di bawah.



Jika korang berminat untuk melihat lebih detail tentang Bisnes blog ini korang bolehlah ke Fanpage @ Blognya.

Jika korang inginkan Service Tempahan Design korang bolehlah PM koz di SINI.

Hidup Berdiri Atas Cinta

6 comments



Tetiba aku terasa nak kongsikan kat korang semua sajak nukilan Dr.MAZA a.k.a Prof Madya Dr. Mohd Asri Zainul Abidin yang aku ambil dari salah sebuah bukunya yang bertajuk "Penawar Duka Pengubat Sengsara"



Jika diukir dengan segala bahasa
cinta itu masih tiada sastera buatnya
Jika dilukis dengan segala warna
cinta itu masih tiada citra baginya

Tidakkah kerana cintakan TUHAN
insan berkorban dan terkorban?
tanpa cinta lenyaplah agama

Tidakkah kerana cintakan anak
ibu lupakan segala kehendak?
tanpa cinta pupuslah manusia

Tidakkah kerana cintakan kekasih
insan sanggup hidup tersisih?
tanpa cinta muramlah suasana

Tidakkah kerana cintakan negara
rakyat sanggup hidup sengsara?
tanpa cinta hapuslah warga

Dari akar mekar rasa cinta
lahirlah jiwa mesra dan manja
dari akar mekar rasa cinta
bahagia dan sengsara menjelma
dari akar mekar rasa cinta
munculnya tawa dan air mata

Cinta itu makhluk TUHAN
penuh keajaiban
penuh kehairanan
penuh kenikmatan
penuh kesakitan
penuh kesyahduan
penuh keharmonian
namun cinta tetap keperluan
tanpa cinta pincanglah alam...





Sepatah kata Iman Hayfa :

Hmm.. cuba dalami sajak berkaitan cinta ni. Mungkin korang akan rasa mesej yang tersirat dalamnya, InsyaAllah. Eh eh korang ! Jom lah singgah blog Iman dan baca the latest update tentang Iman yang dah masuk umur 20 tahun ni. Hehehe ---> Blog Iman




Tempahan Design Facebook Cover Aqasia Secret HQ

5 comments


Salam semua, Alhamdulillah, kali ini tempahan Facebook cover datangnya dari pemilik Fanpage " AQASIA SECRET HQ " yang telah mengambil tempahan Pakej 2 Unit Facebook cover.


AQASIA SECRET adalah jenama produk keluaran syarikat berdaftar, Mama Q Store (001927751-U), bertempat di Batu Caves, Selangor.

Syarikat ini mengeluarkan produk pelangsingan badan - aQasia SlimShape Lotion & aQasia Slimmicious Juice. Kedua-dua produk yang paling hebat masa kini, diformulasi bersama ekstrak kolagen, vitamin C & juga vitamin E yang bukan sahaja untuk menguruskan badan tetapi juga mencantikkan kulit.

Produk syarikat ini adalah bebas bahan kimia, diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi, disahkan Halal, mendapat kelulusan KKM & juga dibuat di kilang muslim bertaraf GMP.

Jadi kepada sesiapa yang berminat untuk mencuba atau mengetahui lebih lanjut tentang produk ini bolehlah ke SINI.


Dan kepada anda yang ingin menggunakan service design dari kozumi bolehlah ke SINI.

Tempahan Design Facebook Cover Perfume Houzz Online

7 comments


Salam semua, Alhamdulillah seorang lagi pelanggan yang mula merubah langkah menjadikan Bisnes di dalam Fanpagenya nampak lebih Profesional dengan mengambil Promosi Service Design Facebook Cover yang telah koz wawarkan sebelum ini di SINI.

Kali ini merupakan seorang pelanggan yang baru mula melaksanakan bisnesnya iaitu bisnes perfume lelaki dan wanita. Perlbagai jenis dan jenama yang pemilik ini jual jadi kepada korang yang berminat silalah singgah di fanpage beliau okey, di Perfume Houzz Online.

Jadi bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkan service design bolehlah dapatkan info tempahan di fanpage koz di SINI, dan promosi masih ada jangan risau.

Uish, Jiran Yang Macam Tu Pun Ada Jugak Ek?

7 comments

Jiran sebelah-menyebelah. 

Hee, bila tengok luahan koz pasal jiran dia, terasa macam geram pulak dengan jiran yang macam tu. Ade jugak ek jiran yang berani nak main ugut-ugut tu semua? Macam budak-budak belum mumaiyiz je. 


Sebenarnya kes yang melibatkan jiran yang macam ni terus mengingatkan aku tentang sebuah hadis yang aku terjumpa hari tu yang berbunyi :


Dari Abdullah bin ‘Amr r.a : Rasulullah saw bersabda, “Sebaik-baik teman di sisi Allah adalah orang yang paling baik di antara mereka terhadap temannya. Dan sebaik-baik jiran di sisi Allah adalah orang yang paling baik di antara mereka terhadap jirannya.” 
-Riwayat At-Tirmidzi, Ahmad, Darimi dan Hakim



Tengok ! Betapa bernilainya ukhwah sesama jiran tu di mata Allah. Takkan kita tak terasa something bila kita buat jahat kat jiran sendiri? Okay, kalau tak rasa yang tu, cuba dalami ayat al-Quran ni pulak :



"Sembahlah Allah dan janganlah kamu mempersekutukan-Nya dengan sesuatupun. Dan berbuat baiklah kepada dua orang ibu-bapa, karib-kerabat, anak-anak yatim, orang-orang miskin, tetangga yang dekat dan tetangga yang jauh, dan teman sejawat, ibnu sabil dan hamba sahayamu. Sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang sombong dan membangga-banggakan diri."
Surah An-Nisaa' (4: 36)



Hm, tetiba aku rasa macam cuak pulak nak berumahtangga nanti sebab bila dah kawen, mesti nak cari rumah untuk suami isteri kan? Lepas tu, tah macam mana lah rumah dan sekelilingnya nanti. Paling penting, macam manalah rupa dan perangai jiran aku nanti ek? Mudah-mudahan aku dan bakal suami nanti akan berjiran dengan orang yang baik-baik dengan izin-Nya. Amin ~ . Tapi, untuk peringatan kita semua dan aku juga, kalau kita nak harap jiran yang baik, kita terlebih dahulu kenalah ubah diri kita ke arah yang baik. Kan?



Aku doakan supaya koz dan jirannya tu akan berdamai secepat yang mungkin. Jangan kerana benda yang remeh, habis rosak pahala-pahala simpanan untuk bekalan akhirat nanti. Nauzubillah.




Sepatah kata Iman Hayfa :

Ish, aku busy lah lately. Tak sempat pulak nak tolong koz untuk updatekan pape untuk beberapa hari sebelum ni. Alhamdulillah, kali ni ada kesempatan yang Allah nak berikan. Oleh itu, dengan kesempatan yang ada ni, aku nak jemputlah korang semua untuk singgah ke blog aku yang baru di'touch-up' kelmarin. Hehe. Bagilah pandangan korang sekali berkenaan dengan blog aku tu ea? Mekaseh ! :) ---> Blog Iman Hayfa














Jiran Yang Tidak Ada Adab

14 comments


Salam semua, hari ini koz agak stress dengan masalah yang di hadapi keluarga dalam masa seminggu ini. Masalah yang di maksudkan adalah berkenaan jiran sebelah rumah yang tiada adab dan biadap sesama jiran.

Kisahnya memang sudah lama keluarga koz tidak berapa rapat dengan jiran di sebelah yang tak mesra sejak berpindah si sini 3 tahun lepas.Tambahan pula dengan sikap sombong, suka jaga tepi kain orang dan suka mengumpat.

Pada bulan 2 lepas, ayah koz nak mengubahsuai bahagian halaman rumah dan entah bagaimana boleh pula kontraktor itu adalah ayah kepada jiran sebelah rumah. Jadi takdelah kisah sangat.

Pengubahsuaian dilakukan selama sebulan dan bayaran diberikan seperti yang dipersetujui kedua-dua belah pihak. Dan bayaran akhir sahaja belum dijelaskan sebanyak rm500 akibat atas sebab kami tidak berpuas hati dengan hasil yang dilaksanakan dalam pengubahsuaian. 

Pengubahsuaian yang dimaksudkan adalah membuat kolam ikan dan memasang pintu pagar baru. Hasil yang kami perolehi adalah kolam ikan yang bocor, air pancut yang terlalu deras yang mengakibatkan lantai ruang halaman basah atas sebab percikkan air dan pintu pagar yang bergoyang pabila ditiup angin dan tidak stabil.

Dalam minggu ini, adik kepada jiran sebelah, iaitu anak kepada ayah jiran sebelah yang mengambil kerja pengubahsuaian datang menuntut bayaran RM500 itu, tetapi kami sudah kabarkan kepada ayahnya supaya kerja membaiki dilakukan keatas kerosakkan pada kolam dan pintu pagar.

Tetapi ia tidak di endahkan dan adik jiran sebelah telah mengugut akan memotong pagar rumah jika bayaran akhir tidak dilaksanakan dan telah dia juga membuat bising di halamn rumah. Tambahan pula keadaan menjadi tegang apabila jiran sebelah telah masuk campur dalam perkara ini.

Kalau ikutkan memang nak je sumbat mereka dalam kolam tu , tapi peringkat kesabaran masih lagi dapat di kawal. Dan malam tadi koz telah pergi ke balai untuk membuat report sebagai langkah keselamatan.

Kalau esok mereka datang lagi memang tiada kesabaran yang dapat menghalang lagi, memang makan tangan lah jawapnya.........


Review Budak Nakal Blogspot

15 comments



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini nak Review sikit tentang Blog kesayangan koz ini iaitu Budak Nakal Blogspot." Blog Jejaka Paling Nakal " inilah tagline yang telah digunakan blog ini yang dimana sebelum ini menggunakan tagline " Saya Tak Comel, Tapi Nakal ".Pengubah suaian tagline ini ada sebabnya kerana pemilik blog Budak Nakal Blogspot kini sudah mula mencorak langkah yang positif bagi meningkatkan lagi mutu blog ini.

Dengan umur blog yang sudah mencecah 3 tahun pada Fabruary lalu, kini blog ini semakin meningkat dari segi rupa bentuknya, isiannya, dan perkongsiannya.

Budak Nakal Blogspot merupakan salah sebuah blog yang mementingkan kekemasan dari segi designnya dan juga susun atur widgetnya. Berkongsepkan blog santai dan bebas dalam segi perkongsian artikel, ini telah memberi peluang kepada semua pengunjungnya untuk mendapat segala maklumat dari segi gosip artis, isu semasa, tempahan design, tutorial blog, tips seo dan sebagainya.



Kini pencapaian Blog Budak nakal dalam bentuk trafik kini sudah memiliki tidak kurang 20,000 Pageview setiap hari dan keseluruhannya hampir mencecah 4.5 Juta Pageview. Memang amat berkesan setelah sekian lama mempelajari Tip-tip SEO dari blogger-blogger yang lain yang sudi kongsikan ilmu yang mereka miliki.

Rangking Blog Budak nakal ini juga semakin mendapat kedudukan terbaik di mana Alexa Rank kini dalam kedudukan 200,000 terbaik dan Pageranknya yang dalam kedudukan PR3-. Sekarang sedang target untuk tempatkan blog ini bawah 1,000 Alexa Rank dan PR4 - PR6insyallah.


Sekarang ini koz juga telah mencapai ke tahap Blogger Fulltime di mana minat koz sebagai Designer telah koz jadikan sebagai modal untuk membina income yang kini telah mencecah 4 angka Alhamdulillah.

Moga ulasan yang koz berikan ini dapat memberi info yang berguna kepada pengunjung-pengunjung setia Budak Nakal Blogspot dan doakan kerjaya sebagai Blogger Fulltime kozumi untuk mendapat income yang lebih baik dari sekarang. Amin....

Jadi Top Comments Budak Nakal Blogspot Dapat RM50

53 comments

Salam semua, hari ini koz ada berita terbaik untuk korang semua di mana koz telahpun membuat keputusan untuk mencari TOP Comments untuk Budak Nakal Blogspot setiap bulan.

Setiap Top Comments akan mendapat hadiah wang tunai berjumlah RM50. Okey bukan....Jadi apa tunggu lagi, jom rebut peluang ini untuk memenangi hadiah wang tunai ini.

Pemenang akan diumumkan pada minggu pertama setiap bulan dan peluang ini terbuka kepada semua blogger, insyallah...


Template Terbaru Budak Nakal Blogspot

21 comments

Salam semua, Alhamdulillah akhirnya tercapai juga hajat koz untuk memperbaharui template Budak Nakal Blogspot ini. Apa macam, terbaik tak template yang koz hasilkan ini? Komen sikit hihihi...

Proses mereka template ini telah koz mulakan sejak pagi tadi. Memang hari ini kerja tumpu pada template ini sahaja dan inilah hasilnya.Koz sangat berpuas hati dengan hasil ini kerana ia menepati cita rasa yang koz idamkan sebelum mula mereka design di dalam template ini.

Rasanya di sini sahaja koz dapat catitkan, mungkin di sebabkan kepenatan kot mengadap script-script dalam menghasilkan template ini, Akhir bicara Assalammualaikum...





Assalamualaikum April !

6 comments


Assalamualaikum dan hai semua pembaca blog Budak Nakal. =)


Wah, sekejap je dah masuk bulan April kan?
Hm, bulan April ni sangat bermakna buat aku taw. Sebabnya, bulan ni adalah bulan kelahiran aku. Dan kalau korang ingat, bulan April jugak merupakan bulan kelahiran Nabi Muhammad S.A.W (20 April Tahun Gajah)



Sempena umur aku yang nak masuk 20 tahun tak lama lagi, aku nak petik lah sepetikan ayat dari sebuah buku yang aku sangat suka. 



Untuk apa aku hidup?

Manusia tidak wujud secara kebetulan. Ia sebahagian perancangan Ilahi. Manusia tidak wujud sia-sia. Kita akan diuji antara iman dan kufur. Oleh kerana peluang kita hidup di dunia hanya sekali, sebelum betul-betul hidup di akhirat, maka amat perlu kita jelas dan cakna akan tujuan kita bertebaran di muka bumi Allah ini.

Pepatah Arab ada menyebut; hidup tanpa tujuan ibarat sampan tanpa dayung, tidak mampu ke mana-mana. Tanpa tujuan kita hanya mampu berjalan persis orang buta, tidak jelas arah tuju. Tanpa tujuan, kita terkial-kial dalam membuat pilihan.

Tujuan hidup kita ada kaitan dengan hubungan kita dengan Allah (menjadi hamba Allah yang taat) dan hubungan kita dengan manusia serta seluruh makhluk-Nya yang lain (berperanan sebagai khalifah sebaiknya).

Justeru, selari dengan potensi besar yang dianugerahkan oleh Ilahi kepada semua manusia, sama-sama kita sibuk untuk memaknakan tujuan hidup hakiki untuk ke destinasi abadi.

Oleh: Husna Hassan, editor Majalah Gen-Q




Okay. 
Aku tamatkan sesi pembukaan April ni dengan lafaz Bismillah dan salam perkenalan untuk korang semua. Kalau korang tertanya-tanya siapalah 'aku', aku adalah seorang penulis belakang tabir kat Blog Budak Nakal ni. Dan kalau korang perasanlah, nama aku adalah Iman Hayfa (Sebenarnya, ini bukan nama betul aku pun. Sekadar nama pena kat sini je. Hehe #peace) dan merupakan anak jati Muo. Eh, I mean orang Johor lah. Ada sesapa orang Johor lagi kat sini? Sila lah komen "Saya Geng Iman!" kat bawah nanti ea.


Aku ni pemalu orangnya. hewhew :3





Sepatah kata Iman Hayfa:

Kalau nak berkenalan dengan aku, boleh je singgah jap kat blog (Blog Iman Hayfa). TAPI, buat sementara waktu ni, aku privatekan kejap blog tu atas sebab nak buat perubahan sikit. InsyaAllah, blog tu akan dibuka semula pada tarikh 6 April nanti (permulaan nafas baru untuk blog kesayangan pada tarikh kelahiran tuan empunya =P). Jangan lupa datang ea. Mekaseh. hewhew

Crew: Budak Nakal Blogspot (Blog Iman Hayfa)
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net