Tutorial Cara Pamir Page Web Ke Laman Blog

click to zoom

Hai all...hari ini koz akan mengajar korang cara hendak mempamirkan laman web ke dalam blog korang.Cara ini amat mudah dan ia bukan sekadar mempamirkan muka laman itu sahaja,malah korang juga dapat mengetahui aktivit,posting terbaru dan sebagainya jika korang menggunakan code yang akan di berikan.Sebagai contoh seperti di bawah:-








Bagaimana?hendak mencuba...Kalau nak jom ikuti langkah-langkahnya.

Langkah 1

Korang boleh letakkan code di bawah ini sama ada pada posting korang tau di new page korang.

Copy dan paste code di bawah
<iframe name="Pamirkan Laman Web" src="LinkLamanWeb" marginwidth="0" marginheight="0" readonly ="true" vspace="0" hspace="0" allowtransparency="true" scrolling="yes" width="500" frameborder="0" height="300"></iframe>

Langkah 2

Pada code berwarna merah korang boleh ubah tajuk kesukaan korang dan pada code berwarna biru,masukkan link website yang korang hendak pamirkan.

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:15

02 August, 2010 11:43

thanks for sharing..
info yg bgus ^^

02 August, 2010 12:08

mekasih ...nnt cuba okey^^

02 August, 2010 12:16

g0od inf0

02 August, 2010 15:39

Salam koz, wah patut ada backlink dari sini, rupanya ada blog kakyan disitu..ekeke tengkiu ye koz :)

menarik tutorial nie, ada masa nnti nak try :P

www.yanmieonline.com

03 August, 2010 02:24

boleh tahan jugak ni...

03 August, 2010 11:22

xpahamlah mcmn nak buat dye

03 August, 2010 19:05

nape tak dapat wat ea ? dah try paste kat new page tp keluar kod HTML . nape ea ?

04 August, 2010 11:30

bro, takleh ke kalau nk zoom out page dlm box tu bg kecik sket. kalau blh lagi smart.

04 August, 2010 13:37

Coyotito Aimd @ post kat bhgian HTML

08 January, 2011 09:18

salam bro...i dah cube...very nice...tp boleh x lau nak kecik kan sikit,ada cara dia ke?

23 January, 2011 02:16

blh x tolong sy nak buat banner yg cantek n senang??plez

Anonymous
02 December, 2012 14:39

Coyotito Aimd @ post kat bhgian HTML 04 August, 2010 13:37 ---

24 February, 2013 14:12

blh x tolong sy nak buat banner yg cantek n senang??plez 23 January, 2011 02:16 ---

30 April, 2013 15:40

fuh.. sampai sekarng dia still update.. hebat

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net