Bonus Duit Raya Rm 500 Untuk Petugas Awan Dan Pesara Kerajaan

 click to zoom

Hai semua...ahak tak pernah-pernah koz buat entry pasal isu semasa ini.Bukan apa tadi time tengok tv ada berita baik untuk semua petugas awam dan pesara kerajaan.Bagi sesiapa yang berkecimpung dalam kerja kerajaan ini akan mendapat bonus sempena sambutan aidilfitri tahun ini.Bergembiralah okey...Berita selanjutnya baca di bawah:-

KUALA LUMPUR: Lebih 1.24 juta petugas awam dan 590,000 pesara kerajaan mendapat durian runtuh apabila kerajaan hari ini mengumumkan akan membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, berkata dalam satu kenyataan hari ini bahawa bayaran itu adalah untuk petugas dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan dan akan dibuat sebelum 1 Syawal.
“Keputusan ini diambil setelah mengambil kira kebajikan kakitangan awam dan pesara Kerajaan terutamanya bagi meringankan beban kos persediaan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri,” katanya.
Najib berkata, bayaran itu membabitkan perbelanjaan sebanyak RM934.6 juta iaitu RM639.6 juta bagi petugas awam dan RM295 juta bagi pesara.-BERNAMA

Baguslah...sedikit sebanyak dapatkan membantu dalam pembelanjaan sempena raya yang akan datang nanti.Tapi koz tak dapatlah sebab koz tak kerja dalam bidang ini...hihi jeles jeles kikiki...
Ranking: 5

Comments:5

26 August, 2010 04:18

hahahaha.. baru ingat nak mintak belanja. :P

26 August, 2010 08:03

yah..kte dapat..!! kte dapat.!! alhamdulillah... (^_^)

26 August, 2010 08:03

Alhamdulillah dapat jugak duit raya

26 August, 2010 09:45

Alhamdulillah...harap dapat full kali ni, dulu dapat suku je sbb baru keje.hahaha....ada award skali untuk koz, sila ambil di MyThought jika sudi :)

26 August, 2010 18:44

Macam ni BagusLa ... :)



- jOm Masuk Blog Saya Juga :: Klik Sini ::

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net