17 Lokasi Yang Cantik Harus Kita Tuju


Berikut adalah beberapa lokasi yang mungkin ingin anda tuju sebelum meninggalkan dunia ini. Apa salahnya jika kita meneroka bumi Tuhan yang kaya dengan keindahan ini. Rugi jika tidak mengambil masa untuk pergi ke tempat-tempat yang indah seperti ini..

1. The Skógafoss waterfall in southern Iceland
 


2. The town of Colmar in Northeast France
 

 

3. The Lavender Fields in Provence, France
 



4. The night sky over the Indian Ocean
 



5. Bern, the capital of Switzerland
 



6. The Kawachi wisteria garden in Kitakyushu, Japan
 



7. Catching the sunrise at the Vietnam Veterans Memorial in DC
 



8. The Tunnel of Love in Klevan, Ukraine
 



9. The Wulong Karst, a natural landscape located in China
 

 

10. This forrest somewhere in Japan
 



 

11. The Shiprock inselberg in New Mexico
 



12. The National Cherry Blossom Festival in DC
 



13. The sunset in Fjällbacka, Sweden
 



14. The Landmannalaugar region in Iceland
 



15. The Japanese Garden of Portland
 



16. This waterfall somewhere near the town of Oguni in Kumamoto Prefecture, Japan
 



17. This Aspen Forest in Colorado
 

Ranking: 5

Comments:32

21 February, 2013 13:56

cantik, tapi kampung halaman paling best,,hehe..tapi lau mampu, nak g gak tmpat2 camtu (^___^)

21 February, 2013 14:58

wow cantik2 belaka , akk paling suka kebun bunga tu ..

22 February, 2013 04:49

aspen forest tu nampak pelik je kan.. unik.. ermm.. macam cool sangat tempat2 ni beb...

23 February, 2013 16:39

semua tempat cecantik sangat. kalau kaya nanti, boleh lah melancong kat Lavender Field tu. hihi rasa nak guling2 je kat situ.

03 April, 2013 23:07

Teringin nak pergi tempat-tempat macam tu.

Mungkin 10 tahun akan datang dengan DSLR. hahaha LOL.

11 April, 2013 14:29

cantik nye

12 April, 2013 05:20

cantik-cantik tempatnya. tapi nak ke sana memang kena kumpul duit dulu la, hehe.

Anonymous
15 April, 2013 14:45

subhanallah.. cantik dan sempurna ciptaan Ilahi.
dari diri dalam keadaan sedang marah kerana dianiaya kawan terus menjadi tenang

21 April, 2013 00:13

sukanya tgk gmbar nie....mohon copy...nak simpan dlm komputer

27 April, 2013 11:45

semoga bisa kesemua tempat diatas jadi backpacker

30 May, 2013 16:35

boleh buat wallpaper desktop komputer :)

26 June, 2013 03:19

Semua tempat2 yg ada ni amat menarik, bilalah dpt pergi ke sana ya?

26 June, 2013 03:21

Tenang je jiwa ni, bila melihat keindahan tempat2nya.

26 June, 2013 03:22

Sangat menarik, sesuai untuk pergi melancong bersama keluarga.

26 June, 2013 03:23

Kena ada wang yang lebih, baru boleh dpt ke sana ni.

26 June, 2013 03:26

Negara Japan, China, France, Mexico, Kanada, Iceland, Portland, aduhhh sungguh mempersona.

30 June, 2013 20:39

kalau DT kaya memang pergi semua ni

30 June, 2013 20:39

@sensasi2020:hahaha terpersona sangat ya

30 June, 2013 20:40

@sensasi2020:itu la. tanpa wang, tengok di internet aje la

30 June, 2013 20:40

@sensasi2020:kena kumpul duit lebih sikit la ni

30 June, 2013 20:40

@sensasi2020:memang tenang aje

30 June, 2013 20:40

@sensasi2020:insyaAllah suatu hari nnt

30 June, 2013 20:41

@mohdazahar:haa sila kan

30 June, 2013 20:41

@mohdazahar:ada gambar lebih banyak di google

30 June, 2013 20:41

@Anonymous:memang cantik anugerah Allah

30 June, 2013 20:42

@khairil:jom kita menabung dari sekarang

30 June, 2013 20:42

@Asyrof Asri:insyaAllah sama sama kita kumpul duit dari sekarang

30 June, 2013 20:42

@Yatie Musa:semua tunggu kaya. ahhaha

30 June, 2013 20:42

@KiD:rasanya kid dah mampu untuk pergi ke mana mana

30 June, 2013 20:43

@puanbee: akak mesti suka bunga kan

30 June, 2013 20:43

cadang dalam masa terdekat nak ke Mekah dahulu

30 June, 2013 21:37

g mekah lg best drpd jaln2 ke oversea lain. hehehe

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net