Template Hot! Mesra SEO Thesis For Blogger


Salam semua, di sini di maklumkan template Thesis Blogger Template Version 2 yang di hasilkan oleh admin forblogger.net telah diubahsuai dari segi design dan ada beberapa penambahan dari sudut functionnya oleh budak nakal. 

Ubah suai yang dilakukan tidak banyak hanya sekadar dalam bentuk design dan ada sedikit penambahan  function terutama untuk gadget facebook comment dan Like box untuk promot fanpage blog anda. 

Jika anda berminat untuk milikinya bolehlah klik button download di bawah ini dan rasakanlah perubahan pada seo blog anda selepas menggunakannya kerana hasil yang di ubah suai functionnya oleh admin forblogger.com sangatlah mantap dan terbaik.




Sila klik button diatas untuk download sekarang version percuma Thesis Blogger Template Version Facebook !!

Untuk lihat Demo template ini sila lihat di SINI!!

Tips Download

Sebaiknya sebelum anda download template, pastikan removed terlebih dahulu semua sekali widget yang ada pada Dashboard > Layout Blog anda (jika ada sebarang kod button, iklan dan lainnya boleh anda simpan pada notepad buat sementara waktu). Kemudian upload xml file tersebut melalui cara berikut :-

Pengguna Old Blogger Interface

  1. Extract Zip File yang telah anda download
  2. Dasboard > Layout > HTML > tick Expand Full Widget
  3. Upload Thesis Blogger Template xml 
  4. Preivew, jika tiada sebrang kecacatan klik Save.
Pengguna New Blogger Interface
  1. Dasboard > Template > Edit HTML > Proceed > tick Expand Full Widget
  2. Copy (select all) code full template yang ada dalam file zip tersebut 
  3. Pastekan di HTML pada step 1 diatas tersebut
  4. Preview ; sekiranya tiada sebarang kecacatan, Save !!
Tambahan code pada HTML/Java Script blog
  1. Dasboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Java Script
  2. Copy code di bawah dan pastekan kemudian save
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1&appId=262715227083319";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); 

kredit:  forblogger.net
Ranking: 5

Comments:19

Makhluk Aneh
30 September, 2012 17:08

Saya sedut template ni ya.

30 September, 2012 17:14

Memang cool template ni bro..tq

30 September, 2012 17:50

mekasih awak...memang baik hati.:D

30 September, 2012 18:31

hohoh menarik

30 September, 2012 22:32

bro..tumpang tanya..ak guna templet thesis version 2. nak tanya, kalau nak jadikan ia lebih superb, adakah perlu pakai templet tu secara terus. atau ada penambahan2 koding lagi? atau ada lagi trick utk jadikan ia lebih mengancam dari segi seo?

01 October, 2012 00:45

elemen seo sme je cam version 1 cme lg cntik je..

Anonymous
01 October, 2012 10:07

Mesra SEO?

Apa yang awak pikir ini mesra seo?

01 October, 2012 10:31

manusia tak lari dari sikap dengki mendengki...teruskan bro koz aku sokong atas usaha ko ini.SEDUT!!!

Abang Joy
01 October, 2012 13:03

kozumi..ajar sikit cara nak melukis kartun..buat dalam bentuk video senang nak faham..wei aku amik template ni juga ok..hasilnya memang memuaskan..artikel senang nak terindex kalau guna template koz ni..

wani
01 October, 2012 13:04

abg koz, nak tukar header macam mana?PM kat fb ok.

01 October, 2012 19:34

penambahan mengancam, cuma susunan kod style sheet template ada yang gagal.. buleh dikemaskini bro... memang A lepas tuh... tks perkongsian.. kalau korang tak sedut rugi..

01 October, 2012 22:51

nice sharing bro.terima kasih.

Anonymous
07 October, 2012 01:02

Aku dah guna..stakat ini memang memuaskan..

19 June, 2013 02:00

Sangat menarik template ini, sangat sesuai untuk blogger baru.

19 June, 2013 02:02

Past akan menjadi rebutan jika blogger baru tahu ini adalah percuma.

19 June, 2013 02:04

Apa lagi yang ada boleh dikongsi bersama, pasti ada lagi yang hebat drp ini. Lebih power dgn SEO.

12 December, 2013 09:19

thanks ye.. saya guna template ni :)

02 March, 2015 07:36

awat file ade virus.... sob sob

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net