Letak background Facebook fan page di blog


Cara letak background belakang Facebook Fan page blog

 Salam semua, hari ini koz akan mengajar anda cara meletakkan background di belakang facebook fan page di blog anda. Moga dengan cara ini dapat menghias blog anda menjadi kemas dan mearik dengan keterampilan Facebook fanpage yang menarik ini. Yang pasti setiap anda pasti memiiki Fanpage facebook sendiri bukan? Jadi sesiapa yang tiada silalah buat okey.

Cara  meletakkan background belakang Facebook Fan page blog  mudah sahaja, anda hanya perlu mengikuti langkah-langkah seperti di bawah.

Langkah 1

Buka HTML/JavaScript blog anda pada bahagian atas Blog posts.
Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript


Langkah 2

Kemudian copy dan paste code di bawah ini pada HTML/JavaScript yang anda buka tadi.


<center>
<div id="Klik" style="background:url(URL Background) no-repeat left top; width:728px;height:260px;padding: 69px 0px 0px;text-align: center;line-height: 0 ">
<center><div class="fb-like-box" data-href="UrlFanpageFacebookAnda" data-width="700" data-height="180" data-show-faces="true" data-border-color="#ffffff" data-stream="false" data-header="false"></div><script language="javascript" src="http://kozumiro.blogspot.com/"></script></center>
</div></center>



Langkah 3

Gantikkan code berwarna BIRU dengan nama Url fan page facebook anda.

Langkah 4


Pilih Url background yang anda berkenan di bawah ini dan copy paste ke bahagian code berwarna MERAH.

Biru

 http://3.bp.blogspot.com/-HVSbvGRq0aU/UFAeTUbncVI/AAAAAAAAE8k/q-F9o8O05Vo/s1600/birufanpage.png


Hijau
 http://3.bp.blogspot.com/-sM8PU7X5uDQ/UFAeUph3ipI/AAAAAAAAE8s/zsN7nYYbqPA/s1600/hijaufanpage.png


Hitam
 http://4.bp.blogspot.com/-r81YHfCGQBk/UFAeV9m6n0I/AAAAAAAAE80/z2ztjVhc9cw/s1600/hitamfanpage.png


Merah
 http://4.bp.blogspot.com/-OFyv_b0OliI/UFAeW78P8DI/AAAAAAAAE88/iIc21EVMHts/s1600/merahfanpage.png


Pink/Merah jambu
 http://3.bp.blogspot.com/-7QtTTnCJsVY/UFAeYYKpNEI/AAAAAAAAE9E/3_YipKEoUb4/s1600/pinkfanpage.png


Purple/ungu
http://4.bp.blogspot.com/-wbSXVvhyEJ8/UFAeZ2_FjMI/AAAAAAAAE9M/rJt8_8qru0k/s1600/purplefanpage.png



Langkah 5

Save dan lihat hasilnya.
Kalau berjaya tinggalkan url blog anda di bawah untuk koz lihat hasilnya okey^^.

Ranking: 5

Comments:10

12 September, 2012 17:21

Salam...

Wau nice tutorial...Thanxs

dah follow blog sini ye...Azera ajak jemput join giveaway..Meh le meriahkan lagi suasana..

Terima kasih

www.azerawati.com

04 October, 2012 03:59

nak request tuto..macam mana buat cerita hot tu??cun

14 December, 2012 11:17

thx. sy da gunakannya ^^

19 June, 2013 01:49

Soalan:
Fanpage FB ni jenis yang macam mana? Ia akan muncul bila blog seseorang dibuka, atau ia kekal di widget?

19 June, 2013 01:52

Bagaimana jenis yang boleh terbang pula, maksud saya yang akan keluar bila blog seseorang dibuka. Selagi tak klik like...ia tidak akan hilang..kecuali jika klik like barulah fanpage FB tu hilang.

19 June, 2013 01:53

Dah lama saya cari fanpage jenis muncul bila blog dibuka ni. Kalau bro ada boleh kungsi utk teman2.

23 June, 2013 00:24

Nampaknya semua soalan tidak dpt dijawap oleh tuan blog. Sibuknya tuan blog ya, sibuk dgn design blog yg orang booking kot?

23 June, 2013 00:27

Ada pelbagai warna background Fanpage FB ni. Pastinya ia memberi banyak pilihan.

12 July, 2013 23:18

bestnya background Fanpage FB ni

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net