Widget Kartun Penyambut Tetamu.

Hai all...apa kabar korang, sihat ke...Dah lama tak kongsi dengan korang widget hasil koz sendiri. Jadi hari ini koz akan kongsikan dengan korang widget Penyambut tetamu. Contoh widget ini sepert di bawah:-



Macam mana. comel tak...hihi..widget kali ini akan menyampaikan dialog kepada pengunjung blog korang untuk mengigatkan mereka meniggalkan komen di entry-entry korang.

Jika korang berminat menggunakan widget ini korang boleh ikuti langkah-langkah di bawah:-


Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah



Save dan lihat hasilnya...
Ranking: 5

Comments:11

16 November, 2011 16:20

menarik ni... wordpress pun boleh pakai jugak ke?

16 November, 2011 16:28

mmg chomel...:)

16 November, 2011 18:43

mecom......
klau mau berkreasi sendiri,gmn cara nya..??
lam kenal ya,?
saya dari indonesia......??

16 November, 2011 20:49

koz yang baik hati....memberi widget yg menarik...:)

17 November, 2011 09:43

kozumi_ro nk tanya sikit. tp soklan ni tak berkenaan ngan entri ni. knape klo bukak blog saya pastu tiba2 dia keluar awak punya iklan says? tak tahu knape jd camtu but please help me!

17 November, 2011 10:24

@Hazmin Hamudin
yup boleh digunakan juga^ ^

17 November, 2011 10:25

@MyZone~theUn4given memang comelkan^ ^

17 November, 2011 10:25

@masnady_bloegreen

w,salam...

maksud kamu mau bikin ayat sendiri ya?

17 November, 2011 10:26

@Kimmie

^ ^]hope korang suka^ ^

17 November, 2011 10:27

@Ahmad Hisyam
ops ye ke???ok try lihat balik...dah ok kot^ ^

13 August, 2013 21:40

Assalamualaikum, so javascript widget takde update baru ke ?

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net