Tutorial Pasang Widget Ketupat Raya Di BLog



Hai all...apa kabar...hari ini koz nak kongsi dengan korang hasil rekaan widget koz yang berikutnya ...Kali ini koz telah mereka widget ketupat contoh design seperti di atas...Sebelum ini koz dah design dua widget seperti di bawah:-



Jadi hari ini koz telah hasilkan widget ketupat pula... kalau berminat nak letak widget ini di blog korang,ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Copy dan paste code di bawah
Widget ini terpaksa di delete atas masalah yang tidak dapat dielakkan..mohon maaf...
Save dan lihat hasilnya...
Kalau nak lagi mudah korang hanya klik button di bawah dan secara auto widget ini akan berada di blog korang




Selamat mencuba^ ^...
Ranking: 5

Comments:13

12 August, 2011 09:17

pandai la dk nakal buat wiget..cmne ek..nak blajo jugak la..

12 August, 2011 09:31

@eszy yamin

Design simple2 je...^ ^...

nk blajar kne pandai gunakan sofware flash....

14 August, 2011 22:46

dtg ambik ketupat.....makin comel blog saya.....thnks

15 August, 2011 14:50

pin pin...dtg amik ketupat yea koz... :l:

15 August, 2011 20:47

tq..dtg amik ketupat awk..:)

17 August, 2011 04:56

Salam..dh ambik ketupat awk..tp sy edit sikit2..klu ada rkn2 yg berminat nnt sy bg link blog awk ye..t'kasih kongsi..:)

19 August, 2011 08:34

tq der,gua dah sebat lu punye wiget ,nnt kalO nak uninstall camne ek?! hehehe

20 August, 2011 09:01

akak zai dtg nak ambil ketupat gak

25 August, 2011 02:44

amek ini juga yer....tq!

25 August, 2011 06:01

datang makan dan ambik ketupat,terima kasih...

i ambik tauuu :) terima kasih . Hihi

09 August, 2012 01:51

Dtng ambik ketupat n pelita. Ada adjust sana sini. Nanti sy buat entry khas bg link widget erk. Tp kalau tak bg adjust2 ni, just bg tau ye, nanti sy tukarkan pada yg asal. Thank you :)

10 August, 2012 22:03

Ketupat pun fiqah amek jugak ye...nyum nyum nyum...heeee

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net