Puisi Dari Suami Kepada Isteri Untuk Kahwin Lain...

http://img443.imageshack.us/img443/6162/ceritalawakbudaknakal.png


Hai all...hari ni koz nak kongsi sesuatu ngan korang iaitu surat sari suami untuk si isteri...memang best surat ni...jadi korang layan baca okey^ ^...


Surat Dari Suami...
Isteriku ,
jika engkau bumi,
akulah matahari.
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku..
Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya
bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.
Lalu......
Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan di planet lain...

Surat Balas Dari Isteri...

Suamiku,
andai kau memang mentari,
sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet
yang telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku
perlukan cahayamu dan....
akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran
mu...

AKAN TETAPIIIIIIII. .
Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku
mengerti...
Cuba lihat siapa dirimu...

MATAHARI
atau lilin ?
atau jangan-jangan cuma mancis saja!!!!!

Oh, please lah....!!!
NAK KAWIN LAIN KONON!!!

Muahahaha....kantoi kikiki...^ ^,...
Ranking: 5

Comments:14

08 January, 2011 14:31

hahaha....koz2~

08 January, 2011 14:37

hihi....^ ^ :l:

08 January, 2011 14:48

haha kejam2http://2.bp.blogspot.com/__hqk0jmhlcE/Sz8OXjpmf_I/AAAAAAAAALU/MAglXLF-xHY/s200/20x20-big_smile.png

08 January, 2011 15:21

hahaha !! lawak2

08 January, 2011 16:06

haha, boleh tahan :D

08 January, 2011 18:15

:i:
hahaahaaa

08 January, 2011 18:58

Kalaulah si suami dan si isteri saling berbalas puisi macam ni, kan ke bagus. Tak de le kita dengar periuk belanga melayang menghentam kepala si suami...

08 January, 2011 19:17

tak nak nak baling lesung batu kat laki amiey nnty :P baru lah ada warna warni haha

08 January, 2011 22:41

baguih dok ada...baik punya pantun..

09 January, 2011 00:23

haahaaa sgt sedap....suka2...
ermm llaki2 yg bajet mthari...yekee??

nak share la puisi nei kat fesbuk...bleh???

09 January, 2011 14:05

haha lawak2.. gila terbaek puisi ni

09 January, 2011 15:51

hahadoi...

10 January, 2011 13:55

haha..pdan muke si laki..kuang2.. ;p

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net