U comment I follow !!


Hai all...Hari ni koz nak ajar korang ilmu tentang bagaimana hendak membuat para pengunjung yang meninggalkan comment di blog korang terindeks oleh search engine...Keuntungan yang akan di perolehi adalah setiap posting korang akan mendapat banyak comment dari pengunjung...insyallah... koz pasti korang yang sentiasa berblog ni akan terbiasa mendengar ayat "U comment I follow" di blog-blog yang di kunjung,betul x?Bagi sesetengah blogger pasti nak tahu cara nak membuatnyakan?Okey hari ni koz akan ajar korang cara membuatnya

Langkah 1

Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates. (sila backup template korang dulu okey^^)

Langkah 2

Cari code

data:comment.authorUrl

Kemudian hapus code rel='nofollow' yang berada berdekatannya...

Selepas dah buang save dan sekarang blog anda sudah menjadi dofollow dan ia sudah terindeks di search engine...

Camat mencuba... 
Ranking: 5

Comments:36

21 January, 2011 12:07

bes r kt blog nie..ley la ajar saya yer..cntik blog nie..cun.

21 January, 2011 12:16

terima kasih...;)

dah wat dah...thanks again

21 January, 2011 12:24

Jom molow2 ngn koz.hahaha.;p

21 January, 2011 12:34

best2..

21 January, 2011 13:17

ceria ajew blog nieh...nice blog!!

21 January, 2011 14:10

waahh.. good sharing :)

21 January, 2011 15:14

thnaks for the tutorial dear. :)

21 January, 2011 15:19

hehehehe.. nice.. :)

21 January, 2011 15:58

tempat nk komen pown cntik erk..
hahahahha

21 January, 2011 16:00

terbaik bro!!

21 January, 2011 16:45

hi, akk baru join ko dik, best2, suka2, tutorial baru ni akk dah buat.. sgt best...hehe

22 January, 2011 01:25

Salam...da uat tutorial nih.. tp xfhm la pe yg akn jd... ley x sesape explain.. huhu...almaklumlah, blogger bawu... www.semuaboutkita.blogspot.com

22 January, 2011 09:17

thnkZ bro,,
www.deevro.co.cc ^_^

22 January, 2011 12:21

tq..
tips yg berguna
wachaaa

22 January, 2011 13:17

great tips! semua org dpt faedahnye u comment i follow ni :D

22 January, 2011 16:31

10q ye..i like it..

23 January, 2011 13:56

kurang biasa la dengar. apa yg akan terjadi kat page nnt klu buat cam gini. hehe. nak try tp takut. haha :l:

24 January, 2011 02:00

wah. . menarik. . makasih. .:)

24 January, 2011 15:02

dah buang pastu jd cmne e?ade komen komen sekali okey ni e?ngeee.ke cne?http://2.bp.blogspot.com/__hqk0jmhlcE/Sz8OXjpmf_I/AAAAAAAAALU/MAglXLF-xHY/s200/20x20-big_smile.png

25 January, 2011 14:20

menarik bro..thankz

25 January, 2011 18:03

byk lagi kena blajar ni..tp tu la,hambatan masa sbg pljr agak membatasknnya..:(

31 January, 2011 01:42

thank you d atas info yg berguna

31 January, 2011 15:45

sharing is caring....thanks :-)

02 February, 2011 01:48

mekaseh... nnt nak try... hehhe http://2.bp.blogspot.com/__hqk0jmhlcE/Sz8OXjpmf_I/AAAAAAAAALU/MAglXLF-xHY/s200/20x20-big_smile.png

22 February, 2011 11:12

byk info yang menarik...:a:

05 May, 2011 13:27

aa...dah buat tuto nie..tapi tak fahamla apa akan jadi kalau blog kita da jd blog dofollow nie? boleh tolong explain x?

http://adielasyahirah.blogspot.com/

06 June, 2011 00:26

thank you , blog nie sangat best :)

26 June, 2011 22:13

Dah buat dah ,tapi xml tak tutup rapat boleh bagi kod xmlyg sepatutnya terhapus tak?mekasih...

23 November, 2011 16:04

bagus la blog ni...saya suka

09 December, 2011 22:27

da wat da... mekasih...

30 April, 2013 22:14

banyak ilmu yang koz share... bagus..

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net