Contest CIMB ( Jom Turut Serta !)

3 comments




Hai all...hari ini koz nak ajak korang ramai-ramai join contest yang di anjurkan CIMB ini...wah sungguh menarik hadiah-hadiahnya...apa tunggu lagi???
Nak tahu info lebih lanjut sila klik gambar di bawah^ ^...Moga berjaya....



DOUBLE THE PRIZES, DOUBLE THE FUN!

Choose 2 items you like from the list below and share them with your friends to stand a chance to win!

HOW TO ENTER

Complete the following steps below to be in the running:
Step 1: Choose 2 items from the list below
Step 2: Allow us access to your Facebook profile (we will need to contact you should you win)
Step 3: Invite your friends to pair with you

HOW TO WIN

The winners will be determined by random selection. Increase your chances of winning by inviting more friends to join. WHY? Because there is no limit to how many invitations you can receive from your friends!

Get your hands on the prizes now!

Contest ends 30th of November 2010. Terms and Conditions Apply.

Artwork...(Himpunan Artwork Lama Budak Nakal) Part 5

5 comments

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Hai all...ahak bertemu kembali dalam ruangan Himpunan Artwork lama koz^^..Yes now dah masuk Part yang ke lima...Bagi sesiapa yang dah ketinggalan part-part yang sebelum ini,bolehlah lihat di SINI.okey...seperti biase korang mesti dah tengokkan artwork kat atas tu...Okey artwork ni koz hasilkan dalam bentuk manual(Lukis atas kertas) kemudian koz kaler pakai Adobe Photoshop.Time ni koz masih dalam berjinak mengaler dalam photoshop ini..hihi budak baru belajarlah katakan^ ^.

p/s: maap sbb artwork di atas nmpk macam ganas je hahaha...

Tutorial Cara Letak Background Di Form Kotak Comment Blog

49 comments

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...wah...sudah lama koz menyepi dalam memberi korang tutorial untuk blog korang..Ahak...Biasalah sekarang buzy dengan keje yang bertimbun2...Now ada masa sikit koz akan kongsikan dengan korang satu tutorial ini.Mesti korang sukalah^^...ahak lau tak percaya cuba try okey^^...Pendekkan cerita ,pada tutorial kali ini,koz nak ajar korang cara hendak mencantikkan atau meletak background pada form kotak comment blog korang...Contoh hasilnya seperti gambar yang tertera di atas,tak pun korang boleh lihat pada form kotak comment di bawah^^..Cara nak buatnya mudah sahaja,ikuti langkah-langkah di bawah okey..

Langkah 1

Log in blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates. (sila backup template korang dulu okey^^)

Langkah 2

Cari code ini

<div class='comment-form'>

dan gantikan code di atas dengan code ini

<div id='comment-form'>

Langkah 3

Kemudian cari code ini

]]></b:skin>


Langkah 4

Kemudian copy dan pastekan code di bawah ini tepat di atas code ]]></b:skin>

#comment-form iframe{
background:#ffffff url(http://img202.imageshack.us/img202/8525/texturec.jpg) ;
border:5px solid #FF66CC;
padding:5px;
font:normal 12pt "ms sans serif", Arial;
color:#7EB2AC;
width:450px;
-moz-border-radius-topleft:8px;
-moz-border-radius-topright:8px;
-moz-border-radius-bottomleft:8px;
-moz-border-radius-bottomright:8px;
}
#comment-form iframe:hover{
background:#000000 url(http://img202.imageshack.us/img202/8525/texturec.jpg);
border:5px solid #FF66CC;
}
#comment-form a{
color:#7EB2AC;
-moz-border-radius-topleft:8px;
-moz-border-radius-topright:8px;
-moz-border-radius-bottomleft:8px;
-moz-border-radius-bottomright:8px;
}
Pada code berwarna merah korang boleh letak link gambar yang korang suka
Pada code warna biru korang boleh gantikan warna line di luar kotak

Save dan lihat hasilnya...

Selamat mencuba^^...

p/s: Sebelum apa-apa pastikan korang setting dulu pada Ruangan Comments korang


Log in blog>Dashboard>Setting>Comments>

pada "Comment Form Placement" tanda pada Embedded below post...

Artwork...(Himpunan Artwork Lama Budak Nakal) Part 4

13 comments

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket



Hai all...apa kabar^^..apa-apa pun koz nak ucapkan terima kasih kepada korang kerana sudi singgah di blog koz ini...Hari ini koz nak kongsikan koleksi artwork lama koz part ke 4 pula...Untuk sesiapa yang dah terlepas untuk lihat part 1 hingga ke part 3,bolehlah lihat di SINI...okey sebelum korang baca apa yang koz catatkan ini korang mesti dah lihat artwork-artwork kat ataskan?Macam mana?okey x?...Artwork-artwork ini koz hasilkan menggunakan macromedia flash...usia artwork ini kalau tak salah dah dekat 4 tahun^^...Wa...bila lihat artwork lama koz ini koz dapat rasa yang sekarang koz makin maju dalam bidang reka cipta watak cute ini...Betul ke???hihihi korang jawap sendirilah:P...Yang pasti jiwa menghasilkan watak-watak cute ini takkan ilang dalam diri koz...segalanya cute jek belaka(bukan koz cakap,tapi kawan yang cakap^^)kira ini adalah style koz sendiri...Jadi masih banyak koleksi-koleksi artwork koz yang lama...kalau nak lihat tunggu part yang berikutnya okey^^...

Tempahan Header" yanmieonline.com "

20 comments

click to zoom




Hai all...seperti biasa hari ini koz akan pamirkan hasil design header yang di tempah oleh kak yanmie.Design yang koz hasilkan ini dalam bentuk flash animation(animasi)dan ideanya datang daripada idea kak yanmie sendiri...koz hanya mendesign sahaja^^...Apa macam??okey tak???harganya korang boleh lihat di SINI kalau nak tahu.

p/s:ngah bz hihi takde idea nak wat tutorial wat masa sekarang...koz minta maap banyak-banyak..nanti dah okey akan koz kongsi tutorial2 menarik untuk korang okey^^...

Tempahan Header" cikmin.com "

4 comments

Photobucket

Hai all...wa...lamanya koz x update entry di sini ...hahaha maap sebab koz terlampau-lampau buzy sekarang ini dengan kerja yang berlambak^^...Okey hri ini koz seperti biasa kalau dah buat satu-satu tempahan koz akan pamirkan hasilnya di sini...Kali ini koz telah menerima tempahan header dari kakmin kita iaitu orner blog cikmin.com.Hasilnya diguna pakai menggunakan dua sofware ,iatu macromedia flash dan adobe photoshop...Hasilnya seperti di bawah:-


Macam mana?okey tak...ideanya di kongsi bersama antara koz dan kakmin kita...Di harap kakmin berpuas hati dengan hasil yang dibuat^^
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net