Tutorial...( Cara Letak Effect Salji Di Blog )

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...wah dah lama koz tak kongsi dengan korang tutorial untuk menghiaskan blog...ok...hari ini koz nak ajar korang cara nak letak effect salji di blog korang^^...Sebelum koz mulakan tutorial koz nak kasi tahu yang effect salji ini tidak memberatkan blog anda...Ada banyak tutorial yang di kongsikan para blogger-blogger lain...tapi kebanyakkannya ada yang memberatkan blog bila effect ini di pakai...Jadi korang jangan risau...Effect salji yang koz berikan ini tak memberatkan blog anda^ ^...Caranya amat mudah ...kalau korang nak cube sila ikuti langkah-langkah di bawah:-

Langkah 1

Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript

Langkah 2

Kemudian korang copy dan paste code di bawah

<br />
<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"></p>
<p>/***********************************************</p>
<p>* Snow Effect by BudakNakal at http://kozumiro.blogspot.com/</p>
<p>* Please keep this notice intact</p>
<p>***********************************************/</p>
<p></script><br />

kemudian save....

dan lihat hasilnya...

selamat mencuba^ ^...
Ranking: 5

Comments:19

22 December, 2010 14:44

tq 4 tutorial ni..saye da gune..tp memang kecik2 je ek salji die

22 December, 2010 14:48

gud sharing!!! 15 pipel laik dis!!! tengkiu² ('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^~sTiMBoT oH sTiMBoT~^"

22 December, 2010 15:08

wah.. best2... nk try la masuk sajli kat blog..hihi

24 December, 2010 09:03

xnmpk pon slji

27 December, 2010 14:59

Thnx sbb bagi ilmu utk sy...=)

28 December, 2010 14:43

xjd pon...hurmmm :(

28 December, 2010 18:58

tq..da buat..cantek! :)

29 December, 2010 09:42

xjd ponn.. hurmm..knape ye.. sy nak salji 2

31 December, 2010 02:17

xjadi la..da try..

01 January, 2011 16:07

xjd pown =(

08 January, 2011 03:06

tq.. dh amik pun.. (^_^;)

08 January, 2011 03:09

kat sini..
http://me-and-typewriter.blogspot.com/

background shoutbox pun sy amik. hehe tq sgt2.. mudah2an murah rezki awak ye. aminn

24 January, 2011 13:12

yeyy dpt,thnks budak nakal..
hmm nak mntk budak nakal buat tutorial cm ne nk buat mouse mcm budak nakal tu 'komen sekali okay"

30 January, 2011 10:29

:C:..TQ for sharing....blog saye da de salji turun...really nice....

05 April, 2011 13:23

aaiikkkk.....sye buat tk jdi pn... :b:

30 April, 2013 19:16

ada tutorial tsunami.. ? he he

29 May, 2013 15:46

wah salji....ada tutorial kilat dan hujan ke x? hehe

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net