Tips Cara Mengurangkan Error Validasi W3 Blog


Hai all...Hari ini koz nak kongsi dengan korang tips bagaimana cara menggurangkan Error Validasi W3. Cara Membaikinya amat mudah tetapi koz tak janji ia akan berhasil 100%. Mungkin cukup sekadar menggurangkan Error Validasi W3. Berikut adalah langkah-langkah untuk memulakan tiops pada kali ini.

Mula-mula korang Login blog>Dashboard>Layout>Edit HTML. kemudian klik pada Expand Widget Templates.(backup Template dahulu)

Tips 1
Cara Gantikan DOCTYPE pada blogger

Cari code di bawah

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

Kemudian gantikan code tersebut dengan code di bawah

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Tips 2

Cari code di bawah

<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Kemudian gantikan dengan code di bawah

<!-- Blogger Default Meta -->
<meta content='true' name='MSSmartTagsPreventParsing'/>
<meta content='text/html; charset=UTF-8' http-equiv='Content-Type'/>
<link expr:href='data:blog.url' rel='canonical'/>
<link href='http://www.blogger.com/profile/I' rel='me'/>
<link href='http://www.blogger.com/openid-server.g' rel='openid.server'/>
<link href='http://www.blogger.com/rsd.g?blogID=1444540683424050591' rel='EditURI' title='RSD' type='application/rsd xml'/>
<link href='http://www.blogger.com/feeds/1444540683424050591/posts/default' rel='service.post' title='Budak Nakal Blogspot - Atom' type='application/atom+xml'/>
<link href='http://kozumiro.blogspot.com/feeds/posts/default' rel='alternate' title='Budak Nakal Blogspot - Atom' type='application/atom+xml'/>
<!-- End Blogger Default Meta -->
Sedikit perubahan harus di lakukan pada code di atas.

Code Warna BIRU gantikan dengan ID blog anda.
Code Warna MERAH gantikan dengan Tittle blog korang.
Code Warna HIHAU gantikan dengan URL blog korang.

Kemudian save...
Camat mencuba okey^^..
Ranking: 5

Comments:11

13 May, 2013 23:08

oh camtu...br tau nie

30 May, 2013 16:54

kebanyak template asal xde script tu, sbb tu kena tambah

10 June, 2013 21:07

walaupun aku tak berapa faham...tapi ikut jer tutorial ni...nice la kot....hehhehehhe

19 June, 2013 02:08

Kurang faham dengan kode css ini. Apa itu validasi..Jika error apa akan berlaku pada blog kita.

19 June, 2013 02:09

Semoga bro..dpt beri jawapan supaya saya tidak terpinga-pinga dgn soalan ini?

23 June, 2013 00:10

Terima kasih berkongsa kepakaran, tapi tak tahulah apa fungsi sebenar...masih tiada jawapan.

30 June, 2013 21:38

@MUHAMMAD IQBAL Abdullah: Ikut je apa yg disuruh...dan cuba review, kalau ok..itu pasti jadi punya.

30 June, 2013 21:39

Benda yg serror perlu dubuang.

30 June, 2013 21:39

Kalau tak buang...lagi parah.

30 June, 2013 21:40

Di blog sayapun banyak yg error.

30 June, 2013 21:40

Ini banyak menjejaskan...trafik, PR dll di blog kita.

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net