Tutorial Check SEO Blog Korang Dengan SEO Analyser


check SEO,SEO score,markah SEO,SEO analyser,SEO checker,Azrijohan,SEO blog
Hai all...hari ini koz nak ajar korang cara nak semak SEO blog dengan menggunakan SEO Analyser.Web ini akan memberi perkhidmatan untuk korang menyemak SEO blog korang dan ia akan memberikan skor keseluruhan bagi blog korang selepas menjalankan proses analyser.

Mari ikuti langkah-langkah di bawah supaya membantu korang check SEO blog korang dengan menggunakan SEO Analyser ini.

Langkah pertama 

Korang kena klik SINI

Langkah dua  

Masukkan URL blog kat ruangan kosong yang di sediakan(www.yoursite.com)

check SEO,SEO score,markah SEO,SEO analyser,SEO checker,Azrijohan,SEO blog

Langkah tiga 

Klik button CHECK.Kemudian tunggu sehingga proses Analysing data 100%

Langkah empat 

Selepas beberapa saat, result SEO blog korang akan keluar...contohnya seperti ni



Kemudian lihat ke bawah untuk mengetahui SEO yng baik dan yang tidak baik untuk SEO Blog korang.
Kemudian korang repair bahagian-bahagian yang perlu korang repair selepas itu korang chesk semuala dengan menggunakan SEO Analyser mengikut langkah-langkah yang telah di ajar tadi.Senang bukan?

Jika korang hendak tahu, untuk mencapai bilangan peratus yang terbaik, korang mestilah mendapat hasil dalam 70% keatas.Bagi yang mendapat peratus 70% kebawah mungkin menyukarkan blog and menjadi salah satu blog yang mesra SEO .

Moga ilmu yang koz kongsi ini dapat membantu korang untuk membantu blog korang dalam menghasilkan blog yang mesra SEO...Selamat mencuba...
Ranking: 5

Comments:57

27 September, 2011 04:33

nice !

27 September, 2011 08:23

baru pas check...50% jer SEO huhu..kena byk repair la nampaknya :b:

27 September, 2011 10:48

hi tuan rumah.. sy mmg fail bab SEO ni. Dah buat analyzer, dah tu tak tahu caner nak repair :(

27 September, 2011 12:43

@far_east
Repair yang warning tu...tu yg penting skali^ ^

27 September, 2011 12:45

@Fara
hAi^ ^]...

pahami maksudnya dahulu dah dpt tangkap baru repair...kebiasaan mana-mana blog pasti akan ada masalah berkenaan HTML,Image dan Meta tag...Pelajarinya melalui Blog Tutorial yang pakar dalam bab2 ini ok...

usaha tangga kejayaan^ ^

28 September, 2011 05:05

nice......thanks..

28 September, 2011 09:27

@Run Awaysesama^ ^]

28 September, 2011 10:51

koz, mcm mane nk repair bahagian h1 tag n W3C Validation?

28 September, 2011 20:16

nice info, i will check my blog
By : http://www.ewot.tk

30 September, 2011 16:54

Pen Merah @

cuba lihat di sini^ ^

http://kozumiro.blogspot.com/2011/09/tips-cara-mengurangkan-error-validasi.html

29 October, 2011 15:46

nice tips...

salah satu cara yang saya buat sebelum ni

-->>Jom Singgah Ke Laman Forum Terhangat

30 November, 2011 09:51

baru nak cuba check..hehe...tapi blog baru hidup jer..huhu..susah ckit.. ;-p

http://dzuandiey.blogspot.com

30 November, 2011 09:53

@Pen MErah

haah kan...mcm mana nak repair bhg tu?..pening gak bca dier pnya correction tu..hurmm..

30 July, 2012 18:10

wahh menarik! nak try lah nanti .. :D

p/s:datang dari blogger.net!

01 May, 2013 01:00

wat pe seo nie....??? ada blogger kata kalao wat seo...seo tu tipu...betul ker?

24 May, 2013 23:39

Satu tutorial yang bagus jika mahu keadaan blog kita bersedia dengan mesra SEO.

27 May, 2013 10:29

ah camne nga keyword?

28 May, 2013 09:18

Wah bagus tutorial ni.

Saya dah daftarkan blog disana.

Alhamdulillah ada perubahan.

Terima kasih ya Kozumiro.

30 May, 2013 16:57

terbaikkk

10 June, 2013 20:36

jap. gua check dulu.

10 June, 2013 21:05

nice info... walaupun blurr...blurr istilah yang digunakan dalam SEO ni......huhuhu

14 June, 2013 19:12

Boleh check untuk mengetahui sejauh mana SEO kita skrg ni.

14 June, 2013 19:16

Sedikit sebanyak dapat memberi gambaran keadaan SEo kita dan boleh membaiki di mana ada kesilapan dan boleh dibaiki dari masa ke semasa.

30 June, 2013 19:13

Check SEO amat bagus utk blog kita

30 June, 2013 19:14

@Asyrof Asri: Tutorial yang bagus jika berkaitan dgn SEO.

30 June, 2013 19:15

Ia memberi resul di mana error blog kita.

30 June, 2013 19:16

Bila ada error, bolehlah kita nak delete ke apa ke?

30 June, 2013 19:16

SEO amat penting, kena tahu berapa peratus SEO kita.

30 June, 2013 19:17

Bila dah tahu, senanag nak kita edit ke apa?

30 June, 2013 19:18

Bila SEO kita bagus, senang nak berada di page 1.

30 June, 2013 19:18

Kalau lebih drp 50%, itu dah ok..la..

30 June, 2013 19:19

Kalau lebih 50%, kena ubah suai lagi keyword atau apa2 saja yg berkaitan.

30 June, 2013 19:20

Entri blog pun kena ada kualiti.

30 June, 2013 19:20

Kualiti di sini bermaksud tidak terlalu pendek dan terlalu pjg entri kita.

30 June, 2013 19:21

Entri kita juga perlu ada point penting dan kana dgn keyword.

30 June, 2013 19:22

Kana dgn keyword yg hot atau top, ini lagi bagus.

30 June, 2013 19:22

Kalau keyword SEO memang ramai yg suka baca entri kita.

30 June, 2013 19:23

Buat beberapa tip yg menarik supaya ramai org suka baca.

30 June, 2013 19:24

Tip SEO yg dpt menaikkan trafik dan pageview blog/entri kita.

30 June, 2013 19:25

Baru2 ini berkaitan jerebu...pasti boleh naik trafik...

30 June, 2013 19:25

Bila berada di page 1...org akan klik yg kita dulu.

30 June, 2013 19:26

Yg tak pandai SEO, kena cari di google serch atau tanya rakan2 lain.

30 June, 2013 19:28

Yg masih baru..cuba check peratusan SEO kita dahulu, kemudian...barulah mulakan dgn yang mudah dulu spt kualiti entri kita.

30 June, 2013 19:28

Jgn lupa perlu ada foto yg berkaitan dgn tajuk entri.

30 June, 2013 19:29

Foto tu kena kena letak namalah supaya robot google dpt baca.

30 June, 2013 19:30

Cara nak letak foto di mana, kena tahu jugak.

30 June, 2013 19:31

Kena tambah pada foto spt alt:iaitu keterangan terhadap foto itu, supaya google dpt mengenali.

30 June, 2013 19:32

Sayapun bukannya pakar sangat, tapi bolehlah bersaing jika ada contest SEO.

30 June, 2013 19:33

Entri berkaitan SEO org suka tau.

30 June, 2013 19:34

Bila org suka...ini dpt menaikan trafik blog kita.

14 July, 2013 07:52

@kozumi_ro: Bagus sebenarnya bila kita dpt check SEO..

14 July, 2013 07:54

Bila kita dpt check SEO...ini akan memberi banyak kemudahan untuk kita tahu status blog kita mesra SEO ke tidak?

14 July, 2013 07:55

Template juga kena mesra SEO, barulah SEO mencanak.

14 July, 2013 07:56

TQ buat bro kozumi..sedikit sebanyak kita tahu kedudukan SEO kita.

16 July, 2013 05:00

langsung dipratekkan untuk blog saya, memang kurang mengerti masalah seo saya ini

26 July, 2013 12:16

dah check, banyak kelemahan blog saya. ha, koz tak buat elok2 aritu yer??? hehehe

29 July, 2013 03:34

@Halif Mohamad:bronya script lama...lau nk kene tukar template terkini

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net