Tutorial Cara Buat/Letak Sitemap Di Blog

ImageShack, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Hai all...hari ini koz nak ajar korang pula cara nak buat sitemap di blog korang.Sitemap ini merupakan ruangan untuk korang mempamirkan kesemua entry yang korang sudah buat mengikut ketegori-kategori yang telah di tetapkan.Penting ke sitemap ini?Bagi koz ia penting juga untuk memudahkan pengunjung mengetahui senarai entry yang ada dalam sesebuah blog yang di kunjung.Lagi-lagi kalau ada blog yang mempunyai entry yang telah mencecah 100 ke atas.Jadi mari kita mulakan langkah-langkah untuk membuatnya.

Langkah 1

Log in blog>Dashboard>Posting>Edit Pages>New Page

Langkah 2

Kemudian korang copy dan paste code di bawah



<script src="http://www.abu-farhan.com/script/daftarisiblogger/blogtoc-min.js">
</script>
<script src="http://NamaBlogKorang.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=9999&alt=json-in-script&callback=loadtoc">
</script>

Langkah 3

Pada code berwarna merah gantikan kepada nama blog korang.

Save dan lihat hasilnya...

Camat mencuba...
Ranking: 5

Comments:19

09 November, 2010 04:30

asal xjadi eyh??? :b:

09 November, 2010 10:03

dia akan jadi macam mana KOZ...
x pahamlah...

19 November, 2010 11:36

thanks~



btw..

do folow me yeah?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq!

19 November, 2010 12:50

Thanks for the tutorial :)



*jemput Singgah Blog Saya Ye, http://itz--me.blogspot.com

22 November, 2010 03:35

xboleh pon...
eh..koz...mcm mana koz buat layout log ni??
cantik laa...
nak jugak...hehe..
blh x tlg buat kan??? email sy ya...
nurmukkaromah@gmail.com

04 December, 2010 14:42

kenapa tak ada pown?

10 December, 2010 09:13

tak boleh pon..y eh?

11 December, 2010 00:38

xjd pown...

07 March, 2011 18:04

terima kasih!!

10 June, 2011 22:28

waaa.... pandai nya awak!! thx sebab ajar.. hehehee
tak tau la reti ke tak nak apply :P

24 July, 2011 16:27

jap ,. nak paste tu kat mna koz ?

26 April, 2013 01:50

untuk wordpress tahu tak?

09 November, 2014 17:51

mcm tak boleh jer koz, dah buat tp tak jadi

17 December, 2014 20:01

Eheh..gitu-gitu jer...nmpak cam senang..

26 February, 2015 09:56

nice info, tapi not working

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net