7 Solusi Masalah Kehidupan Yang Sangat Simple !

Hai.

Kadang-kadang, tak pernah terlintas pun kat otak kita nak fikir solusi yang kreatif untuk selesaikan sesuatu masalah yang simple dalam kehidupan seharian kita kan? Kita dok pikir nak selesaikan dengan cara yang kompleks dan memerlukan kos yang besar, sedangkan ade je cara penyelesaian yang mudah dan menjimatkan serta mengelakkan dompet kita kekeringan duit. =P



So, inilah antara 7 penyelesaian yang aku rasa menarik dan senang untuk dibuat untuk masa akan datang. What say you? Hikhik 



1. Gunakan klip roti sebagai penyendal selipar Jepun.


Komen Iman : Hahaha. Kalau aku tahulah benda ni awal-awal dulu, mesti selipar-selipar Jepun aku tu semua boleh tahan sampai ke tua.



2. Nak pinjam barang? Meh selfie dulu =3 



Komen Iman : Kalau macam ni punya cara, konpem takkan lupa siapa yang pinjam barang kita. Tapi nasib badanlah kalau phone tu hilang kena curi. Hikhik



3. Alternatif lain bagi penggunaan kunci yang ada keychain banyak-banyak yang merimaskan. Ding ding. Gunalah pewarna kuku !



Komen Iman : Macam cantik jek kan? Tapi sayanglah kalau nak beli nail polish lain-lain warna untuk kaler kan satu-satu kunci korang tu. Hm, apa kate mintak kawan sikit. Alaaa, sikit jek =3



4. Cat yang selebet meleleh daripada tin cat? Gunalah getah untuk mengelakkan comot-comot pada masa akan datang ! 



Komen Iman : Dulu kalau aku tolong mengecat je, konpem selekeh betul sekeliling tong cat tu. -,- . Kenapalah aku tak pernah terpikir pasal benda ni dulu? Haizz.



5. Luggage bag is for heavy things.



Komen Iman : Ha, memang betul lah kan? Kalau isi dalam kotak, possibility untuk kotak tu koyak rabak sangatlah tinggi. Jadi, sebelum pape terjadi, lebih baik kita elakkan kan? Lagipun, kalau guna cara ni, senang sikit kerja. Main tarik-tarik beg je. Hehe.



6. Fungsi sebenar yang ada pada tin minuman.



Komen Iman : Seriously, dah 20 tahun hidup, tak pernah pulak aku tahu fungsi sebenar benda alah tu. Yang aku taw, dia membantu untuk bukak mulut tin tu. Selebihnya, yeah I'm noob =___=.


7. Belajar di katil bayi.


Komen Iman : Anak-anak dah mula membesar ? Dah planning nak stop pregnancy? So, masa ni lah nak gunakan katil baby yang kita dah beli tu. Daripada membazir buat penuh ruang rumah lebih baik kita guna sebagai meja belajar anak-anak. Ye dak? Jimat kos. Hehe.




Ok. Amacam? Adakah alternatif yang ditunjukkan ni membantu hidup korang?
Cer komen sikit. =)



Sepatah kata Iman Hayfa :

Sebenarnya, ada banyak je lagi solusi yang kreatif dalam menyelesaikan masalah ni. Cuma kita sibuk fikir benda lain. Hehe. Orang otak kreatif, memang cepat jek lah keluar benda-benda macam ni daripada otak dorang. Kan?
Ranking: 5

Comments:7

08 January, 2014 19:19

Ya allah betul lah!!! :D Huhuhuhuhu.
klip roti tu bestt!!!
Ya allah katil baby tu the best!!!
Jimat kot, takyah buang haa~
Kunci tu pun best ahahah betul lah.
kenapa lah hidup tak pernah terpikir nak buat cemtu hahahah.
Betul, orang kreatif bagi diorang petik jari je hihihi.

09 January, 2014 22:20

Betul lah..nape lah selama ne kite tak penah pon terfikir pasal bende ne kan...lahaiiiiii......

14 January, 2014 13:31

seriusly sgt tersusun....
My recent post : SEO CONTEST: Jom CUBA

16 January, 2014 21:37

Bila nak update lagi ni budok nakal hm

02 February, 2014 02:07

cool

10 February, 2014 22:50

ahhaaaa... menarik je idea-idea ni.. suka nombor 2..!

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net