Powered by Jasper Roberts - Blog

Keistimewaan Keyword Budak Nakal Blogspot


Keistimewaan Keyword Budak Nakal Blogspot

Ramai yang bertanya kepada koz, kenapa menggunakan nama blog "Budak Nakal Blogspot" dan ia berbeza dengan nama doman atau url blog koz. Perkara sebegini dari awal penglibatan koz dalam dunia blogger sehingga kini pasti soalan yg di tawarkan adalah sama kerana bagi pendapat sesetengah blogger, penggunaan title haruslah sepadan dengan nama blog seperti contoh :

url blog: http://gelakketawa.blogspot.com
title blog: Ruangan gelak ketawa/ Lawak gelak ketawa

Sekarang ini blog koz

title blog: Budak Nakal Blogspot

Kalau di ikutkan untuk membuat sesuatu blog itu, nama blog atau trademark kenalah sepadan dengan nama domain, kerana dengan cara ini blog anda senang terindex ke laman search engine. Nama blog haruslah simple, mudah diingati dan ia melambangkan isi kandungan blog anda.

Seperti blog koz walaupun ia berlainan antara nama blog dan domain, tetapi dengan penggunaan nama blog budak nakal blogspot ia bukanlah sesuatu yang merugikan, tetapi ia adalah satu pakej untuk memperkuatkan seo domain blog koz. 

Kenapa koz berani berkata demikian? ini kerana ia telah terbukti berkesan pada beberapa blogger-blogger taraf otai yang lain seperti sebagai contoh yanmieonline.com dengan nama blog "Blog Supermak" walaupun nama blog dan domain berlainan tetapi trademark sungguh luar biasa.Kalau tidak percaya anda bukak google dan search ayat Blog Supermak dan lihat kekuatan trademark yang di milikinya.

Penggunaan nama blog yang unit juga dapat memberi hasil yang memuaskan dari segi pencarian di laman search engine. Sebagai contoh seperti nama blog koz iaitu budak nakal blogspot telah mengundang beberapa keyword memasuki blog ini.
Antara beberapa keyword dari penggunaan trademark Budak Nakal Blogspot

Insyallah koz akan kongsikan kepada anda bagaimana cara untuk memilih nama domain dan cara untuk tetapkan nama blog supaya mesra Seo pada artikel akan datang.Insyallah...


Ranking: 5

Comments:9

14 September, 2012 22:20

nice entri..dlu mse tgh pikir nme blog x terpikir langsung psl seo..ahaha

Abang Joy
14 September, 2012 22:25

Bro memang mantap, dah terbayang dah tahap seo blog bro ini.

Anonymous
14 September, 2012 22:29

kenakalan anda terselah sekarang ini:D

14 September, 2012 22:58

nice entry..tak sabar tunggu next entry

17 December, 2018 14:39

It is imperative that we read blog post very carefully. I am already done it and find that this post is really amazing

cara menyembuhkan kanker kulit melanoma

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net