Powered by Jasper Roberts - Blog

Sinopsis Cerita Maafkan Aku Cerekarama TV3Sinopsis Cerita Maafkan Aku Cerekarama TV3


Maafkan Aku mengisahkan Firdaus Hazadi ditangkap atas tuduhan mencuri di Madrasah Murafah hingga seluruh warganya menjadi riuh rendah.

Walaupun ada kemungkinan Firdaus dianiayai rakan sebiliknya, Zarul, dia telah dihukum tanpa usul periksa. Pakaian Firdaus telah ditanggalkan, diikat dan dipukul dengan cemeti sebelum dibuang dari Madrasah Murafah. Ahli keluarganya juga tidak mempercayainya kecuali adiknya, Amani.


Kecewa dengan tindakan ahli keluarganya, Firdaus bertindak meninggalkan rumah untuk mencari ketenangan. Akibat tertekan, Firdaus terjebak dengan kegiatan mencuri dompet. Satu hari, Firdaus telah mencuri beg kepunyaan Marya.

Alangkah terkejutnya apabila gambar sahabatnya, Zahrul ada dalam isi dompet tersebut. Rupa-rupanya Marya Khuraisha merupakan teman wanita Zahrul sedangkan Zahrul sudah bertunang dengan Natasya. Dendamnya terhadap Zahrul belum terbalas.

Akhirnya Firdaus nekad ke rumah Marya di Villa Amrila berdasarkan alamat yang terdapat dalam dompet yang dicurinya. Insiden silap nombor rumah telah membawa Firdaus berjumpa dengan Haji Habsyi yang sangkakan Firdaus ialah ustaz yang datang untuk mengajar cucunya. Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Pelakon Maafkan Aku: Syazwan Zulkifly, Zahiril Adzim, Datuk Rahim Razali, Rosnah Johari, Nora Danish, Hisham Ahmad Tajuddin, Maisarra Syahirah

Pengarah: Raja Ahmad Alauddin

Penerbit: Primeworks Studios


Sinopsis Cerita Maafkan Aku Cerekarama TV3, Cerita Maafkan Aku lakonan syazwan zulkifly, Cerekarama TV3 Cerita Maafkan Aku
Ranking: 5

Comment: 1

best cerita nie...tapi cerita nie sama dengan cerita indon "ketika cinta bertasbih"

tahu tak lagu indon dalam citer nie...
syukran

Post a Comment

Komehlah dan klik G+ di atas sekali okey^^

Denaihati.com

 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net