Hidup Seorang Bekas Blogger

1 comments


Agak lama tak meluangkan masa untuk berblog, bila ada peluang tak tahu pulak nak kongsikan apa di sini. Tapi Alhamdulillah masih ada yang sudi menyinggah ke blog yang bersawang ni.

Kozumi kini makin busy dengan kerja yang bertimbun, dulu-dulu adalah juga ruang untuk berblog ni, kini agak sukar nak bahagi-bahagikan masa, mengalahkan pak menteri sungguh..hahaha.

Agak lama juga tak bersua dan berjumpa dengan budak-budak blogger lain, insyallah kalau ada kelapangan kozumi akan join korang untuk mana-mana event yang berkesempatan.

Sekarang fokus untuk bina kerjaya, doa-doakan ok..

Cuti Umum 2016 Malaysia

10 comments

cuti umum, cuti sekolah, cuti kerja 2016


Senarai berikut adalah cuti umum (hari kelepasan am) di malaysia untuk tahun 2016. Semoga dapat memberi panduan untuk anda semua.


Kalendar Cuti Umum 2016 Malaysia

kalendar cuti umum dan cuti sekolah 2016


Jadual Hari Kelepasan Am 2016 (Persekutuan Dan Negeri)


Tarikh
Hari
Cuti Umum
Negeri
1 JanJumaatTahun Baru 2016Kecuali Johor, Kedah, Kelantan, Perlis dan Terengganu
14 JanKhamisHari Keputeraan YDB Negeri SembilanNegeri Sembilan
17 JanAhadHari Keputeraan Sultan KedahKedah
24 JanAhadHari ThaipusamKuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Pulau Pinang dan Selangor
1 FebIsninHari Wilayah PersekutuanKuala Lumpur, Labuan dan, Putrajaya
8 FebIsninTahun Baru CinaSeluruh negara
9 FebSelasaTahun Baru Cina (Hari Kedua)Kecuali Kelantan dan Terengganu
4 MacJumaatHari Ulang Tahun Pertabalan Sultan TerengganuTerengganu
23 MacRabuHari Keputeraan Sultan JohorJohor
25 MacJumaatGood FridaySabah dan Sarawak
15 AprJumaatHari Perisytiharan Melaka Bandaraya BersejarahMelaka
26 AprSelasaHari Keputeraan Sultan TerengganuTerengganu
1 MeiAhadHari PekerjaSeluruh negara
5 MeiKhamisIsrak dan MikrajKedah, Negeri Sembilan dan Perlis
7 MeiSabtuHari HolPahang
17 MeiSelasaHari Keputeraan Raja PerlisPerlis
21 MeiRabuHari WesakSeluruh negara
30 & 31 MeiIsnin & SelasaPesta Kaamatan (Pesta Menuai)Sabah dan Labuan
1 & 2 Jun Rabu & KhamisPerayaan Hari Gawai DayakSarawak
4 JunSabtuHari Keputeraan YDP AgongSeluruh negara
6 JunIsninAwal RamadanJohor, Kedah dan Melaka
22 Jun RabuHari Nuzul Al-QuranKuala Lumpur, Labuan, Putrajaya, Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor dan Terengganu
6 & 7 JulRabu & KhamisHari Raya PuasaSeluruh negara
7 JulKhamisHari Ulang Tahun Perisytiharan Tapak Warisan DuniaPulau Pinang
9 Jul SabtuHari Jadi YDP Pulau PinangPulau Pinang
31 OgoRabuHari KebangsaanSeluruh negara
10 Sep SabtuHari Jadi YDP SarawakSarawak
12 SepIsninHari Raya QurbanSeluruh negara
13 SepSelasaHari Raya Qurban (Hari Kedua)Kedah, Perlis, Kelantan dan Terengganu
16 SepJumaatHari MalaysiaSeluruh negara
1 OktSabtuHari Jadi YDP SabahSabah
2 OktAhadAwal Muharram (Maal Hijrah)Seluruh negara
14 OktJumaatHari Jadi YDP MelakaMelaka
24 OktIsninHari Keputeraan Sultan PahangPahang
29 OktSabtuHari DeepavaliKecuali Sarawak
6 NovAhadHari Hol Almarhum Sultan IskandarJohor
11 & 12 NovJumaat & SabtuHari Keputeraan Sultan KelantanKelantan
27 NovAhadHari Keputeraan Sultan PerakPerak
11 DisAhadHari Keputeraan Sultan SelangorSelangor
12 DisIsninHari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. (Maulidur Rasul)Seluruh negara
25 DisAhadHari KrismasSeluruh negara

Cepat betul gaji "Check Out"

5 comments



Cepat betul gaji "Check Out" Banyak job aku dah lepaskan, fokus pada satu kerja...Lau camtu aku dapat lebih baik aku keje kilang biskut cap Hup Seng...

 Huhu...artikel luahan perasaan pulak kali ini pasal gaji. Inilah yang dihadapi oleh kozumi bulan ini di mana gaji tak mencukupi selepas banyak job di tinggalkan dan dilepaskan gara-gara nak fokus pada satu pekerjaan.

Inilah akibatnya sebab mengambil tindakkan terburu-buru, jadi lepas ini kena sentiasa berhati-hati sebelum membuat keputusan.
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net