Rezeki Blogger Tidak Disangka

9 comments

design website, design facebook cover
Rezeki Blogger Tidak Disangka - Salam semua, beginilah jadinya kalau banyak sangat tempahan design masuk bertubi-tubi. Memang tak cukup tangan sebab segala kerja mendesign hanya buat seorang.

Kalau ikutkan memang perlukan sangat-sangat crew untuk backup kerja yang berlambak-lambak ini. Tapi masih lagi menjejak mereka yang sesuai dengan kerja dan tugas yang diberikan.Terkini, usaha mempromosikan service design ini terpaksa di slowkan sedikit bagi mengelakkan list menunggu panjang.

Syukur Alhamdulillah apabila diri ini memilih untuk berusaha untuk bekerja sendiri dari pada memakan gaji mana-mana studio/syarikat. Segalanya bermula dari blog kesayangan ini. Blog inilah satu inspirasi yang terbaik untuk koz untuk memulakan perniagaan service tempahan design ini, sehingga kini apa yang koz target dan ingin miliki satu persatu tercapai Alhamdulillah.

Siapa kata blogger tidak boleh membina kewangan 4 angka hanya menggunakan blog? Kozumi dah buktikan, korang bila lagi? Sekarang kozumi target untuk capai kewangan 5 angka Insyallah, doakan terbaik untuk kozumi dan kozumi juga doakan untuk kawan-kawan blogger serta pengunjung untuk berjaya didalam dunia blogger ini. Amin...Amin...

MH370 Masih belum ditemui

11 comments


Salam semua sahabat, hari ini sudah masuk beberapa hari tentang kehilangan kapal terbang Mas MH370. Setiap masa sudah semestinya mata-mata dan telinga-telinga ingin mendapatkan kabar berita terkini tentang kehilangan pesawat MH370 ini.

Samalah seperti kozumi yang sentiasa mengambil peluang untuk memerhati setiap siaran di dalam tv jika ada berita berkenaan pesawat ini. Marilah kita beramai-ramai berdoa kepada Allah SWT bagi memberi petunjuk akan kabar berita tentang MH370 ini bagi mengakhiri teka-teki tentang kehilangan kapal terbang MAS MH370 ini...Amin Amin...

YEO’S PILIHANKU DULU & KINI

11 comments



Bila disebut perkataan Yeo’s, teringat kembali zaman kanak-kanak yang telah lama ku tinggalkan. “Air soya” dan “teh bunga”, itulah kegemaranku dari dulu. Tidak lupa juga “air laici” yang pasti jadi kegemaran kanak-kanak. Bila hendak makan nasi pula, wajib ada “kicap tongnam”. Jangan harap nak makan nasi, kalau tiada “kicap tong nam”. Kalau di sekolah, “air soya” menjadi pengalas perut. Biasalah budak terlebih aktif, yang penting ada “air soya”, bertenagalah sepanjang hari. 

Semasa bersekolah di sekolah berasrama penuh pulak, siap-siap stok “kari ayam” bertin-tin. Sekolah asramalah katakan, ada masa takda selera nak makan lauk yang disediakan, maka kari ayam yang bertin-tin inilah yang jadi kegemaran masa darurat. Hehe. Pada masa itu, zaman dahulu kalalah sangat, ayam vindaloo belum ada lagi. Kalau tidak, lagi bertambah tin-tin yang dibawa balik ke asrama. Lagi satu makanan ruji budak-budak di asrama semestinya mi segera. Oh Mi Cintan Ayam, aku terpikat padamu. Hihi.  Kadang-kadang bila malas nak masak air panas, makan mentah macam itu saja. Alahai, bila dikenang kembali, tersenyum seorang diri. 

Kisah dulu-dulu jadi kenangan, tapi kegemaran tidak pernah berubah. Sampai sekarang “kicap tongnam” wajib ada di rumah. “Air soya” pun masih jadi pilihan utama, apatah lagi sekarang ni ada Soyrich tanpa gula. Zaman sekarang ini, macam-macam penyakit ada. Nasib baiklah aku dah terbiasa dengan minuman sebegini. Kalau zaman kanak-kanak aku suka air “teh bunga”, sekarang tambah satu lagi teh kegemaranku iaitu “teh hijau”. Bila demam, aku minum “teh hijau” atau “teh kundur” pasti reda panasnya. Kenapa? Tak percaya? Cubalah sendiri. 

Lagi satu, aku suka “justea”. Bila sebut perkataan “justea” ni, aku teringat pada anak saudaraku. Masa itu dia masih kecil, dia sangat suka cebisan kecil aloe vera yang ada dalam “justea” sampai sanggup minta tin itu dipotong. Bila difikirkan, ada kebaikan dari perbuatan dia itu iaitu jangan membazir. Habiskan sampai cebisan aloe yang terakhir. Sekarang dia pun dah besar, kegemaran tetap sama iaitu “justea” hinggakan kami mengusik yang rupa dia dah macam budak yang terlukis pada tin atau kotak “justea” itu. Hehe.

Kalau nak dicerita pengalaman dari A sampai Z, memang boleh jadi novel. Tapi apa yang telahku tulis ini adalah sekadar perkongsian mengenai satu jenama. Pasti ada yang hairan bila aku menggunakan pembuka dan penutup kata pada perkataan tertentu. Itulah penekananku pada pentingnya jenama ini dalam hidupku. Tidak perlu disebut jenamanya, asal aku minta pada ibu, belikan “air soya”, dia pasti tahu Yeo’s jenamanya. Dari dulu hingga kini, Yeo’s akan terus jadi pilhanku yang nombor satu. 
   
Mari bersama-sama memeriahkan majlis gilang-gemilang Sepetang Bersama Blogger dan Yeo’s 2014, sila klik gambar di bawah untuk mendaftar sekarang.
Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

Jangan lupa follow sosial media Yeo’s Malaysia sebagai tanda terima kasih menjadi penaja utama Sepetang Bersama Blogger 2014.
 
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net